Πώς να χρησιμοποιήσετε την Άμεση Σήμανση στο iOS 11

Αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, μια εικόνα που δείχνει ακριβώς τι μιλάς πρέπει σίγουρα να αξίζει περισσότερο από αυτό. Το iOS έχει αυτό το ακριβές χαρακτηριστικό και ονομάζεται Instant Markup.

Η λειτουργία Στιγμιαίας σήμανσης όχι μόνο σας επιτρέπει να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο iPad, το iPhone ή το iPod touch, αλλά σας επιτρέπει επίσης να τροποποιείτε και να προσθέτετε την εικόνα σε λειτουργία μόλις εξαχθεί. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε κείμενο σε ένα στιγμιότυπο οθόνης καθώς και την υπογραφή σας, μαζί με πολλά σχήματα σε οποιοδήποτε μέγεθος και χρώμα θέλετε.

Το Instant Markup παρέχει επίσης τη δυνατότητα να περικόψετε τα screenshot σας, καθώς και να αντιγράψετε ή να αφαιρέσετε συγκεκριμένα τμήματα. Μόλις ολοκληρωθεί, η πρόσφατα ενημερωμένη εικόνα σας μπορεί να αποθηκευτεί στο άλμπουμ φωτογραφιών σας ή να μοιραστεί με άλλους.

01 από 04

Άνοιγμα στιγμιαίας σήμανσης

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή Instant Markup, θα πρέπει πρώτα να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης , κρατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά τροφοδοσίας και κουμπιών Home της συσκευής σας. Στο iPhone X , πατήστε και αφήστε ταυτόχρονα την ένταση ήχου και το κουμπί Side (Power).

Μόλις ακούσετε τον ήχο μιας φωτογραφικής μηχανής που τραβιέται, το screenshot σας έχει ληφθεί και μια μικρή προεπισκόπηση της εικόνας θα εμφανιστεί στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Πατήστε αυτήν την προεπισκόπηση μικρογραφίας γρήγορα, καθώς εμφανίζεται μόνο για περίπου πέντε δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστεί.

02 από 04

Χρήση της Στιγμιαίας σήμανσης

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Το στιγμιότυπο οθόνης θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται μέσα στη διεπαφή Instant Markup, με την ακόλουθη σειρά κουμπιών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από αυτό και εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά.

Στην άκρα δεξιά πλευρά αυτής της σειράς υπάρχει ένα σύμβολο συν σε ένα κύκλο. Πατώντας αυτό το κουμπί ανοίγει ένα αναδυόμενο μενού που περιέχει αυτές τις επιλογές.

Τα κουμπιά Undo και redo παρέχονται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη ή την αφαίρεση της προηγούμενης τροποποίησης.

03 του 04

Αποθήκευση της στιγμιαίας σήμανσης

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το εντυπωσιακό στιγμιότυπο οθόνης σας και θέλετε να το αποθηκεύσετε στο άλμπουμ φωτογραφιών σας, πατήστε πρώτα το κουμπί Τέλος που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Αποθήκευση σε φωτογραφίες .

04 του 04

Μοιραστείτε την άμεση σήμανση

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Εάν επιθυμείτε να μοιραστείτε την τροποποιημένη εικόνα σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή άλλου μέσου, τότε επιλέξτε το κουμπί κοινής χρήσης (τετράγωνο με βέλος επάνω) που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Θα πρέπει να εμφανίζεται το Φύλλο κοινής χρήσης iOS, το οποίο σας ζητά να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές και άλλες επιλογές.