Πώς να κρύψει τις αρετές σας στο Facebook

Είναι το FB σας αρέσει να αυξάνει τα φρύδια; Δείτε πώς μπορείτε να τους κρατήσετε ιδιωτικούς

Η περιήγηση μιας σελίδας στο Facebook έχει γίνει μια πολύ προσωπική δήλωση. Εστιατόρια, καταστήματα, αθλητικές ομάδες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, ομάδες υποστήριξης. . . το ονομάζετε και κάποιος το συμπαθεί στο Facebook. Και οι φίλοι αυτών των ανθρώπων πιθανώς τους κρίνουν γι 'αυτό.

Οι φίλοι και οι άλλοι σας μπορούν να κάνουν υποθέσεις σχετικά με εσάς απλά κοιτάζοντας τα πράγματα που σας αρέσουν στο Facebook. Για παράδειγμα, λέτε ότι μόλις προσθέσατε ξαφνικά αρέσει για 15 διαφορετικές μάρκες βότκας. Οι φίλοι σας μπορεί να αρχίσουν να αναρωτιούνται αν μπορεί να μετατραπεί σε έναν οργισμένο αλκοολικό με βάση τα νέα σας συμπαθεί. Στην πραγματικότητα, σας άρεσε ακριβώς τις σελίδες, ώστε να μπορείτε να πάρετε κάποια κουπόνια ή άλλα δωρεάν πράγματα.

Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια δήλωση και να τις κάνετε δημόσιες ή μπορείτε να βγείτε από το Like grid και να διατηρήσετε όλες τις προτιμήσεις σας στον εαυτό σας, έτσι ώστε να μην επιστρέψετε σπίτι σε μια έκπληξη οικογενειακή παρέμβαση επειδή η θεία σας είπατε στη μαμά σας για τα 15 εμπορικά σήματα που σας αρέσουν μόλις προσθέσατε.

Εδώ είναι μερικά πράγματα για να κρατήσετε κάποια πράγματα που σας αρέσει το κοινό ενώ κρύβετε άλλα πράγματα που δεν θέλετε όλοι να γνωρίζουν ότι σας αρέσει.

Τύποι Facebook θέλει

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμπαθειών στο Facebook. Εάν ρίξετε μια ματιά στο προφίλ σας, θα δείτε 16 διαφορετικές κατηγορίες: Ταινίες, Τηλεόραση, Μουσική, Βιβλία, Αθλητικές Ομάδες, Αθλητές, Εμπνευσμένοι άνθρωποι, Εστιατόρια, Παιχνίδια, Δραστηριότητες, Ενδιαφέροντα, Αθλητισμός, Τρόφιμα, Ένδυση, .

Μπορείτε να ελέγξετε ποιος βλέπει τι σας αρέσει σε επίπεδο κατηγορίας, αλλά δεν μπορείτε να κρύψετε μεμονωμένα πράγματα που σας αρέσουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποφασίσετε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε Αθλητικές Ομάδες, αλλά δεν μπορείτε να κρύψετε το γεγονός ότι σας αρέσει μια μεμονωμένη ομάδα.

Πώς να κάνετε τις αρετές σας ιδιωτικές

Είναι πολύ εύκολο να κρατήσετε τις σκέψεις σας στον εαυτό σας σε μέρη του Facebook. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Συνδεθείτε στο Facebook.
  2. Κάντε κλικ στο Timeline στην προσωπική σας σελίδα.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αγαπημένα .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση (το εικονίδιο με το μολύβι στα δεξιά).
  6. Επιλέξτε Επεξεργασία του απορρήτου των αρετών σας από το μενού.
  7. Κάντε κλικ στο τρίγωνο δίπλα στο εικονίδιο της κεφαλής και των ώμων για την κατηγορία που θέλετε να κάνετε ιδιωτική.
  8. Επιλέξτε το επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων που θέλετε για την ορατότητα της κατηγορίας. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν: Δημόσιο, Φίλοι, Μόνο με ή Προσαρμοσμένο. Αν θέλετε να αποκρύψετε τις προτιμήσεις σας από όλους, εκτός από τον εαυτό σας, επιλέξτε "Μόνο εγώ".
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .

Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς περιορισμούς για καθεμία από τις εννέα κατηγορίες, αλλά δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν μπορείτε να αποκρύψετε το γεγονός ότι σας αρέσουν μεμονωμένες σελίδες. Είναι όλα ή τίποτα για κάθε κατηγορία.

Ίσως το Facebook θα προσθέσει πιο λεπτομερείς ελέγχους απορρήτου για τους φίλους και θα μπορείτε να κρύψετε το γεγονός ότι σας αρέσουν ορισμένα πράγματα όπως κουτάβια Shi Tzu ντυμένα με ρούχα του 18ου αιώνα, αλλά μέχρι να προσθέσετε αυτό το χαρακτηριστικό στο Facebook, περίεργες συμπαθεί ή δεν δείχνουν κανένα από αυτά.

Μια τελευταία σημείωση: Το Facebook είναι διάσημο για την πραγματοποίηση σαρωτικών αλλαγών στον τρόπο διαχείρισης των ρυθμίσεων απορρήτου . Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε περιοδικά τις επιλογές σας σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής περίπου μια φορά το μήνα περίπου για να δείτε αν το Facebook έχει αλλάξει τίποτα. Υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα ότι μπορεί να έχετε "εγγραφεί" σε κάτι από το οποίο προτιμάτε να εξαιρεθείτε.