Τι είναι το Clipmarks;

Τι πρέπει να ξέρετε για αυτό το εύχρηστο εργαλείο

Το Clipmarks ήταν ένα widget για την κοινή χρήση άρθρων με το Διαδίκτυο. Από τότε έχει αφαιρεθεί από τον ιστό. (Συγνώμη!)

Το εργαλείο επέτρεψε στους χρήστες να προβάλλουν εύκολα άρθρα και βίντεο και να τα δημοσιεύουν μέσω ενός κουμπιού στο πρόγραμμα περιήγησής τους, να αναδείξουν τα αποκόμματα τους στο Facebook ή τα blog τους με το προσωπικό τους γραφικό στοιχείο Clipmarks και να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους κλιπ στην ιστοσελίδα Clipmarks.

Τρέχοντα εργαλεία που μπορούν να αντικαταστήσουν το Clipmarks

Αν χάσετε το Clipmarks, το επόμενο καλύτερο στοίχημά σας είναι να εγγραφείτε για λογαριασμό Evernote και να εγκαταστήσετε το εργαλείο Evernote Web Clipper. Το Evernote είναι ένα εργαλείο οργάνωσης που βασίζεται σε σύννεφο και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν νέες "σημειώσεις" για να αποθηκεύουν τα πάντα από έγγραφα και συνδέσμους ιστότοπων, σε εικόνες και βίντεο με βολικό τρόπο που μπορούν να περιέχονται σε μεγαλύτερα σημειωματάρια και να φέρουν διαφορετικές ετικέτες.

Το εργαλείο Web Clipper της Evernote είναι ένα πρόσθετο προγράμματος περιήγησης το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να αποθηκεύσετε ένα τμήμα μιας ιστοσελίδας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί στο πρόγραμμα περιήγησής σας, να επιλέξετε τη μορφή για την οποία θέλετε να αποθηκευτεί (άρθρο, απλοποιημένο άρθρο, πλήρη σελίδα, σελιδοδείκτης συνδέσμου ή στιγμιότυπο οθόνης), επιλέξτε την επισήμανση που ανήκει και προσθέστε οποιαδήποτε σχετική ετικέτες.

Το Evernote είναι ο τύπος του εργαλείου που θα σας κάνει να αναρωτιέστε πώς έχετε ζήσει ποτέ χωρίς αυτό. Όταν συνδέεστε στο λογαριασμό σας στο Evernote (είτε στον ιστό είτε μέσω οποιουδήποτε από τις επιτραπέζιες ή κινητές εφαρμογές), θα παρατηρήσετε ότι κάθε σημείωση θα έχει μια επιλογή "Κοινή χρήση". Κάντε κλικ σε αυτό για να το στείλετε σε μία από τις επαφές σας, να το μοιραστείτε με τα κοινωνικά μέσα ή να αρπάξετε τον δημόσιο σύνδεσμο για να δώσετε σε οποιονδήποτε χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε αυτήν.

Αν η Evernote δεν είναι ακριβώς η ιδέα σας για μια καλή αντικατάσταση του Clipmarks, τότε ίσως θελήσετε να θεωρήσετε το Bitly ως άλλη εναλλακτική λύση. Είναι λίγο πιο περιορισμένη, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει έναν βολικό τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών στον ιστό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το Bitly ως δημοφιλής υπηρεσία συντόμευσης συνδέσμων και όχι πολλά άλλα. Αλλά όταν εγγραφείτε για λογαριασμό, μπορείτε πραγματικά να αποκτήσετε το δικό σας δίκτυο άλλων Bitly χρηστών (που βρέθηκαν μέσα από τα υπάρχοντα δίκτυα Facebook και Twitter) καθώς και το δικό σας τμήμα για τους Bitlinks σας.

Για όλους τους Bitlinks που μοιράζεστε, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά σας σχετικά με το πόση ενέργεια παίρνουν. Όταν επισκέπτεστε την καρτέλα δικτύου σας, θα μπορείτε να βλέπετε Bitlinks που μοιράζονται άλλοι στο δίκτυό σας και θα μπορούν να βλέπουν οποιουσδήποτε από εσάς στο δικό τους λογαριασμό.

Παρόλο που το Bitly δεν διαθέτει ακριβώς τη χρήσιμη λειτουργία αποκοπής που έχει ήδη διαθέσει ο Clipmarks και το Web Clipper της Evernote, αξίζει να το χρησιμοποιείτε για τη συλλογή και την οργάνωση ενδιαφέρουσων συνδέσεων από τον ιστό - ακόμη και αν πρέπει να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τα παρακάτω εργαλεία εκτός από το Evernote και το Bitly:

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau