Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας του Chrome 63.0.3239.17

Μια πλήρης ανασκόπηση της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome, ενός προγράμματος δωρεάν απομακρυσμένης πρόσβασης / επιφάνειας εργασίας

Η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από την Google που εκτελείται ως επέκταση που έχει αντιστοιχιστεί με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome.

Με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome, μπορείτε να ρυθμίσετε οποιονδήποτε υπολογιστή εκτελεί το πρόγραμμα περιήγησης Chrome για να είναι ένας κεντρικός υπολογιστής στον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος ή όχι, για πλήρη πρόσβαση χωρίς επιτήρηση.

Επισκεφθείτε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Σημείωση: Αυτή η ανασκόπηση είναι της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome έκδοση 63.0.3239.17, που κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου 2018. Παρακαλώ ενημερώστε μας εάν υπάρχει μια νεότερη έκδοση που πρέπει να εξετάσω.

Περισσότερα για την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome: Πλεονεκτήματα & amp; Μειονεκτήματα

Ορισμένα άλλα δωρεάν εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης είναι πιο ανθεκτικά, αλλά η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι σίγουρα εύκολη στη χρήση:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Όπως όλα τα προγράμματα απομακρυσμένης πρόσβασης, η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome λειτουργεί όπου υπάρχει πελάτης και κεντρικός υπολογιστής που έχουν συνδυαστεί. Ο πελάτης συνδέεται με τον κεντρικό υπολογιστή για τον έλεγχο του υπολογιστή.

Εδώ πρέπει να κάνει ο οικοδεσπότης (ο υπολογιστής που θα συνδεθεί και θα ελεγχθεί εξ αποστάσεως):

  1. Επισκεφθείτε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome
  2. Κάντε κλικ ή επιλέξτε GET STARTED και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google αν σας ζητηθεί.
  3. Χρησιμοποιήστε το κουμπί λήψης για να εγκαταστήσετε την επέκταση στο Chrome.
  4. Κάντε κλικ ή επιλέξτε ACCEPT & INSTALL στην οθόνη Έτοιμο για εγκατάσταση .
  5. Όταν τα οντάρια του Host Remote Desktop για εγκατάσταση εγκαθιστούν, δέχονται τυχόν προτροπές και περιμένετε να ολοκληρωθεί η ρύθμιση του υπολογιστή ως κεντρικού υπολογιστή. Θα γνωρίζετε ότι έχει γίνει εγκατάσταση όταν η ιστοσελίδα δεν εμφανίζει πλέον το κουμπί "ΑΚΥΡΩΣΗ".
  6. Στη σελίδα "Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome", επιλέξτε ένα όνομα για αυτόν τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, επιλέξτε NEXT .
  7. Επιλέξτε ένα PIN που θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση με τον κεντρικό υπολογιστή. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε σειρά αριθμών τουλάχιστον έξι ψηφίων.
  8. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί START και επιβεβαιώστε ή αφήστε τυχόν αναδυόμενα μηνύματα.
  9. Ο υπολογιστής θα εγγραφεί στο λογαριασμό Google και θα γνωρίζετε ότι ολοκληρώνεται όταν βλέπετε "Online" ακριβώς κάτω από το όνομα του υπολογιστή.

Σημείωση: Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome για πρόσβαση χωρίς επιτήρηση στον υπολογιστή ενός φίλου, θα πρέπει να συνδεθείτε μία φορά με τα διαπιστευτήριά σας στον υπολογιστή σας για να την ρυθμίσετε. Δεν θα χρειαστεί να παραμείνετε συνδεδεμένοι εκεί μετά την αρχική εγκατάσταση - μπορείτε να αποσυνδεθείτε πλήρως και το πρόγραμμα θα συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο ως επέκταση.

Εδώ πρέπει να κάνει ο πελάτης για να συνδεθεί με τον κεντρικό υπολογιστή για να το ελέγξει από απόσταση:

  1. Ανοίξτε το Chrome και επισκεφθείτε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome
  2. Ανοίξτε την καρτέλα Απομακρυσμένη πρόσβαση στο επάνω μέρος αυτής της σελίδας και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google αν χρειαστεί. Αυτός πρέπει να είναι ο ίδιος λογαριασμός Google που χρησιμοποιήθηκε κατά τη ρύθμιση της απομακρυσμένης πρόσβασης όπως περιγράφεται παραπάνω.
  3. Επιλέξτε έναν κεντρικό υπολογιστή από την ενότητα "Απομακρυσμένες συσκευές".
    1. Σημείωση: Εάν αυτή η ενότητα αναφέρει "Αυτή η συσκευή", τότε πιθανότατα δεν θα πρέπει να συνδεθείτε σε αυτόν τον υπολογιστή, δεδομένου ότι είναι δικό σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κάποια πραγματικά περίεργα οπτικά προβλήματα.
  4. Καταχωρίστε τον κωδικό PIN που δημιουργήθηκε στον κεντρικό υπολογιστή για να ξεκινήσει η απομακρυσμένη περίοδος σύνδεσης.

Όταν ο υπολογιστής-πελάτης συνδέεται με τον κεντρικό υπολογιστή, εμφανίζεται ένα μήνυμα στον κεντρικό υπολογιστή που αναφέρει ότι "Η επιφάνεια εργασίας σας είναι κοινόχρηστη αυτήν τη στιγμή με <διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου>", έτσι ώστε η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome να μην συνδεθεί διακριτικά όπως κάποια προγράμματα απομακρυσμένης πρόσβασης.

Σημείωση: Ο υπολογιστής-πελάτης μπορεί επίσης να εγκαταστήσει την επέκταση της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία αντιγραφής / επικόλλησης μεταξύ των δύο υπολογιστών.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι μέσω κωδικών προσωρινής πρόσβασης. Εάν χρειάζεστε κάποιον άλλο για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας, ακόμα και κάποιος που δεν έχει ρυθμίσει την πρόσβαση, είναι η διαδρομή που θέλετε να μεταβείτε.

Ανοίξτε την καρτέλα Απομακρυσμένη υποστήριξη σε αυτή τη σελίδα και επιλέξτε Λήψη Υποστήριξης για να λάβετε έναν κωδικό πρόσβασης για ένα χρόνο που μπορείτε να μοιραστείτε με το άτομο που θα συνδεθεί στον υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε τον κώδικα στην ενότητα " Δώστε υποστήριξη " της ίδιας σελίδας στον υπολογιστή τους. Μπορούν να συνδεθούν με οποιονδήποτε λογαριασμό Google για τον έλεγχο του υπολογιστή σας, εφόσον εισάγουν τον σωστό κώδικα.

Οι σκέψεις μου στην απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας του Chrome

Μου αρέσει πολύ το πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome. Ενώ είναι προφανές ότι και τα δύο μέρη χρειάζονται το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που είναι εγκατεστημένο, είναι πραγματικά μόνο μερικά κλικ μακριά από το να είναι διαθέσιμα για χρήση μετά την εγκατάσταση.

Επειδή η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome εκτελείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα περιήγησης, είναι υπέροχο ότι σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περιορίσετε μόνο σε ποιον μπορείτε να παρέχετε υποστήριξη.

Επίσης, δεδομένου ότι η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας του Chrome είναι εγκατεστημένη στο παρασκήνιο, ο απομακρυσμένος χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει το Chrome και να αποσυνδέσει ακόμη και τον λογαριασμό του, ενώ εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή (δεδομένου ότι έχετε τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη).

Στην πραγματικότητα, ο υπολογιστής-πελάτης μπορεί να επανεκκινήσει τον απομακρυσμένο υπολογιστή και στη συνέχεια να συνδεθεί ξανά μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του, όλοι από την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome.

Ένας προφανής περιορισμός με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι το γεγονός ότι είναι απλώς μια εφαρμογή κοινής χρήσης οθόνης και όχι ένα πλήρες πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταφορές αρχείων δεν υποστηρίζονται και δεν υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία που σας επιτρέπει να συνομιλείτε σε υπολογιστές.

Επισκεφθείτε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome