Συμβουλές για την επιλογή του σωστού βιβλίου σχεδιασμού ιστοσελίδων

Φιλτράρετε μέσω των διαθέσιμων τίτλων για να βρείτε το σωστό για τις ανάγκες σας.

Η διατήρηση μιας επιτυχημένης καριέρας ως σχεδιαστής ιστοσελίδων σημαίνει δέσμευση στη συνεχή εκπαίδευση. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι επαγγελματίες του διαδικτύου μπορούν να παραμείνουν στην κορυφή μιας βιομηχανίας που αλλάζει πάντα είναι η ανάγνωση μερικών από τα εξαιρετικά βιβλία που είναι διαθέσιμα για το θέμα - αλλά με τόσους πολλούς τίτλους για να διαλέξετε, πώς ξέρετε ποιες αξίζουν προσοχή? Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιοι τίτλοι θα πρέπει να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας και ποιοι πρέπει να παραμείνουν στο ράφι του βιβλιοπωλείου.

Αποφασίστε τι θέλετε να μάθετε

Το πρώτο βήμα στην επιλογή του σωστού σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι να αποφασίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να μάθετε. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και κανένα βιβλίο δεν θα καλύπτει όλες τις πτυχές του επαγγέλματος, έτσι ώστε οι τίτλοι συνήθως επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες πτυχές του σχεδιασμού της ιστοσελίδας. Ένα βιβλίο μπορεί να επικεντρωθεί σε ανταποκρινόμενο σχεδιασμό ιστοσελίδων , ενώ ένα άλλο μπορεί να είναι αφιερωμένο στην τυπογραφία Ιστού. Άλλοι ενδέχεται να καλύπτουν τις διάφορες τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης που πρέπει να περιλαμβάνονται σε έναν ιστότοπο. Κάθε βιβλίο θα έχει διαφορετική εστίαση και θέμα και το σωστό για εσάς θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες περιοχές της βιομηχανίας που σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα.

Ερευνήστε τον συγγραφέα

Για πολλά βιβλία σχεδιασμού ιστοσελίδων, ο συγγραφέας του τίτλου είναι εξίσου ελκυστικός με το θέμα. Πολλοί επαγγελματίες του διαδικτύου που αποφασίζουν να γράψουν ένα βιβλίο δημοσιεύουν επίσης τακτικά ηλεκτρονικά (το κάνω με δική μου ιστοσελίδα). Μπορούν επίσης να μιλήσουν σε εκδηλώσεις και συνέδρια της βιομηχανίας. Το άλλο γράψιμο και ομιλία ενός συγγραφέα σάς επιτρέπουν να τα διερευνήσετε εύκολα για να δείτε τι είναι το στυλ τους και πώς παρουσιάζουν περιεχόμενο. Αν σας αρέσει να διαβάζετε το blog τους ή τα άρθρα που συνεισφέρουν σε άλλα ηλεκτρονικά περιοδικά ή αν έχετε δει μια από τις παρουσιάσεις τους και τα απολάβατε πολύ, τότε υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι θα βρείτε επίσης αξία στα βιβλία που συντάσσουν.

Κοιτάξτε την ημερομηνία δημοσίευσης

Η βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων αλλάζει διαρκώς. Ως εκ τούτου, πολλά βιβλία που δημοσιεύθηκαν ακόμη και σύντομα μπορεί να είναι ξεπερασμένα γρήγορα, καθώς νέες τεχνικές φτάνουν στο προσκήνιο του επαγγέλματός μας. Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από 5 χρόνια μπορεί να μην είναι σχετικό με την τρέχουσα κατάσταση του web design. Φυσικά, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα και υπάρχουν ορισμένοι τίτλοι που, παρά το περιεχόμενο που μπορεί να χρειαστεί να ενημερωθούν, τελικά έμειναν δοκιμασμένοι στο χρόνο. Βιβλία όπως το "Do not Make Me Think" του Steve Krug ή ο "σχεδιασμός με τα πρότυπα του Ιστού" του Jeffrey Zeldman απελευθερώθηκαν αρχικά πριν από πολλά χρόνια, αλλά εξακολουθούν να έχουν μεγάλη σημασία σήμερα. Και τα δύο βιβλία έχουν κυκλοφορήσει επικαιροποιημένες εκδόσεις, αλλά ακόμη και τα πρωτότυπα εξακολουθούν να έχουν μεγάλη σημασία, γεγονός που δείχνει ότι η δημοσίευση ενός βιβλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται ως συγκεκριμένη απόδειξη για το αν ένα βιβλίο είναι ή όχι πολύτιμες για τις τρέχουσες ανάγκες σας.

Ελέγξτε τις Κριτικές Online

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιολογήσετε αν ένα βιβλίο, νέο ή παλιό, είναι καλό είναι να δείτε τι λένε άλλοι για αυτό. Οι σε απευθείας σύνδεση κριτικές μπορούν να σας δώσουν κάποια εικόνα για το τι να περιμένετε από έναν τίτλο, αλλά όχι όλες οι αξιολογήσεις θα είναι σχετικές με εσάς. Κάποιος που ήθελε κάτι διαφορετικό από ένα βιβλίο μπορεί να αναθεωρήσει τον τίτλο αρνητικά, αλλά επειδή οι ανάγκες σας είναι διαφορετικές από τις δικές τους, τα προβλήματά τους με το βιβλίο μπορεί να μην έχουν σημασία για εσάς. Τελικά, θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις αναθεωρήσεις ως έναν τρόπο για να αξιολογήσετε την ποιότητα ενός τίτλου, αλλά όπως και η ημερομηνία δημοσίευσης του βιβλίου, οι αναθεωρήσεις θα πρέπει να είναι ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε και όχι ο τελικός αποφασιστικός παράγοντας.

Δοκιμάστε ένα δείγμα

Μόλις έχετε φιλτράρει τους τίτλους των βιβλίων με βάση θέμα, συγγραφέα, κριτικές και άλλους παράγοντες που σας βοηθούν να περιορίσετε την αναζήτησή σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το βιβλίο προτού κάνετε μια αγορά. Εάν αγοράζετε ένα ψηφιακό αντίγραφο του βιβλίου, ενδέχεται να μπορείτε να κατεβάσετε μερικά δείγματα κεφαλαίων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως και με τους τίτλους A Book Apart, τα κεφάλαια δειγμάτων δημοσιεύονται συχνά online, ώστε να μπορείτε να διαβάσετε λίγο από το βιβλίο και να πάρετε μια αίσθηση του στυλ και του περιεχομένου προτού να αγοράσετε τον τίτλο.

Εάν αγοράζετε ένα φυσικό αντίγραφο ενός βιβλίου, μπορείτε να δοκιμάσετε τον τίτλο με μια επίσκεψη σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο και να διαβάσετε ένα ή δύο κεφάλαια. Προφανώς, για να λειτουργήσει αυτό, το κατάστημα πρέπει να έχει τον τίτλο στο απόθεμα, αλλά τα καταστήματα θα παραγγείλουν έναν τίτλο για σας εάν θέλετε πραγματικά να το δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard την 24/1/17