Πώς να δημιουργήσετε τα playlist "Go" στο iPod

Το iTunes δεν είναι το μόνο μέρος που μπορείτε να δημιουργήσετε playlists στο iPod σας . Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής απευθείας στο iPod χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που ονομάζεται Playlists On The Go. Με τα Playlists On The Go, δημιουργείτε μια λίστα αναπαραγωγής των τραγουδιών στο iPod σας και στη συνέχεια μπορείτε να τα συγχρονίσετε ξανά στο iTunes.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, αν είστε μακριά από τον υπολογιστή σας και θέλετε να DJ ένα πάρτι ή απλά να κάνετε ένα μείγμα που ταιριάζει στη διάθεση ή την τοπική σας ατμόσφαιρα ενώ βρίσκεστε έξω. Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε ένα Playlist On the Go εξαρτάται από το ποιο μοντέλο iPod έχετε.

6η και 7η γενιά iPod nano

Η δημιουργία λιστών αναπαραγωγής στις νανοί της 6ης και της 7ης γενιάς μοιάζει περισσότερο με την κατασκευή τους στο iPhone ή το iPod touch παρά σε άλλα iPods. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα νανο έχουν οθόνες αφής αντί για κουμπιά. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Από την αρχική οθόνη του nano, πατήστε Μουσική
  2. Πατήστε Λίστες αναπαραγωγής
  3. Σύρετε την οθόνη προς τα κάτω από την κορυφή για να αποκαλύψετε τα κουμπιά Προσθήκη και Επεξεργασία
  4. Πατήστε Προσθήκη
  5. Περιηγηθείτε στη μουσική του nano σας για να βρείτε ένα τραγούδι που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής
  6. Όταν βρείτε το τραγούδι που θέλετε να προσθέσετε, πατήστε το + δίπλα του
  7. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τόσες πολλές τραγούδια που θέλετε να συμπεριλάβετε στη λίστα αναπαραγωγής
  8. Όταν τελειώσετε, πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε τη λίστα αναπαραγωγής.

Το nano ονομάζει αυτόματα τη λίστα αναπαραγωγής για εσάς. Εάν θέλετε να αλλάξετε το όνομα, θα πρέπει να το κάνετε στο iTunes αφού το nano δεν διαθέτει πληκτρολόγιο.

iPod με κουμπιά: Classic, παλαιότερα νανο και μίνι

Εάν το iPod σας έχει ένα κλικ , η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική:

  1. Ξεκινήστε περιηγώντας τη μουσική στο iPod μέχρι να βρείτε ένα τραγούδι (ή άλμπουμ, καλλιτέχνη κλπ.) Που θέλετε να προσθέσετε στο Playlist σας On The Go
  2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κεντρικό κουμπί iPod μέχρι να εμφανιστεί ένα νέο σύνολο επιλογών
  3. Στο νέο σύνολο επιλογών, χρησιμοποιήστε το κουμπί Clickwheel για να επιλέξετε Add To On-The-Go και κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί. Αυτό προσθέτει το τραγούδι στη λίστα αναπαραγωγής
  4. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για όσα στοιχεία θέλετε να προσθέσετε
  5. Για να προβάλετε τη λίστα αναπαραγωγής On The Go που έχετε δημιουργήσει, περιηγηθείτε στα μενού του iPod και επιλέξτε Playlists (Λίστες αναπαραγωγής) . Μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας και επισημάνετε την επιλογή On The Go . Κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί για να δείτε τα τραγούδια που έχετε προσθέσει, τα οποία εμφανίζονται με τη σειρά που τα έχετε προσθέσει.

Ακόμη και μετά τη δημιουργία της λίστας αναπαραγωγής, δεν αποθηκεύεται μόνιμα. Στην πραγματικότητα, αν δεν αποθηκεύσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας και δεν την ακούσετε μέσα σε 36 ώρες, το iPod θα το διαγράψει. Για να αποθηκεύσετε τη λίστα αναπαραγωγής:

  1. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ροδών για να μεταβείτε στις λίστες αναπαραγωγής και κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί
  2. Επιλέξτε On The Go και κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί
  3. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας και επιλέξτε Αποθήκευση λίστας αναπαραγωγής. Αυτό αποθηκεύει τη λίστα αναπαραγωγής στο μενού Λίστες αναπαραγωγής ως Νέα λίστα αναπαραγωγής 1 (ή 2 ή 3, ανάλογα με τις άλλες λίστες αναπαραγωγής στην ενότητα).
  4. Για να επεξεργαστείτε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής, συγχρονίστε το στο iTunes και αλλάξτε το όνομα εκεί.

Εάν προτιμάτε να διαγράψετε τον playlist από το iPod σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στα μενού αναπαραγωγής iPod σε Playlists και επιλέξτε το
  2. Επιλέξτε On-The-Go
  3. Επισημάνετε το κουμπί Εκκαθάριση λίστας αναπαραγωγής και κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί.

iPod Shuffle

Συμφωνώ με τους ιδιοκτήτες του iPod Shuffle : Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής On The Go σε ένα Shuffle. Για να δημιουργήσετε αυτό το είδος playlist, χρειάζεστε μια οθόνη για να δείτε τι τραγούδια συλλέγετε και το Shuffle δεν έχει ένα. Θα πρέπει να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας για να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής στο iTunes και να τις συγχρονίσετε με το Shuffle.