Πώς να σταματήσετε το Pop-up στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Συμβουλές και εργαλεία για τη μείωση και την εξάλειψη της αναδυόμενης διαφήμισης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Απλώς συνεχίζουν να εμφανίζονται. Εάν κλείσετε ένα, ορισμένες φορές πολλές αντικαθιστούν. Φαίνεται ότι το "shadier" στον ιστότοπο που επισκέπτεστε, τόσο πιο πιθανό είναι να συναντήσετε μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά διαφημίσεων pop-up web. Αλλά, ακόμη και αξιόπιστες περιοχές όπως το Weather.com και το About.com χρησιμοποιούν pop-up διαφημίσεις ως εργαλείο μάρκετινγκ.

Για τους χρήστες σε σύνδεση T1 ή ευρυζωνικής σύνδεσης μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από μια ενόχληση. Ωστόσο, πολλοί οικιακοί χρήστες του Διαδικτύου εξακολουθούν να συνδέονται μέσω βραδύτερων συνδέσεων μέσω τηλεφώνου. Με αυτή την ταχύτητα, οι πληροφορίες που πραγματικά θέλετε μπορούν να πάρουν για πάντα για να κατεβάσετε στην οθόνη σας. Σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε το εύρος ζώνης κατεβάζοντας δύο ή τρεις άλλες οθόνες που δεν ζητήσατε.

Για υπολογιστές που δεν ενημερώνονται με ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα από το λειτουργικό σύστημα και τους αντίστοιχους προμηθευτές εφαρμογών και υπολογιστές που δεν εκτελούν τρέχον λογισμικό προστασίας από ιούς ή τείχος προστασίας , αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα μπορούν επίσης να θέσουν σε κίνδυνο ορισμένα από αυτά τα "shadier" ιστοσελίδες.

Χρησιμοποιώντας κακόβουλο κώδικα που είναι κρυμμένο μέσα στην HTML που συνθέτει την ιστοσελίδα, ένας εισβολέας μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους χάος σε ένα μη προστατευμένο μηχάνημα. Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το κλικ στο 'Χ' στο αναδυόμενο παράθυρο για να το κλείσετε μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάσταση ενός Trojan , worm ή άλλου malware . Φυσικά, εάν δεν κρατάτε το μηχάνημά σας επιδιορθωμένο και δεν προστατεύετε τον εαυτό σας με κάποιο είδος τείχους προστασίας και λογισμικού προστασίας από ιούς, ίσως είναι μόνο θέμα χρόνου, πριν να έχετε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Δεν μπορείτε να αποκλείσετε αυτές τις διαφημίσεις απενεργοποιώντας μια λειτουργία ή μια υπηρεσία στο λειτουργικό σύστημα (όπως μπορείτε για το spam της υπηρεσίας Messenger Service ) και δεν μπορείτε να αποκλείσετε τη θύρα στο τείχος προστασίας επειδή είναι κανονική επισκεψιμότητα ιστού 80 όπως οι τοποθεσίες που πραγματικά θέλετε να επισκεφθείτε. Ο αποκλεισμός του λιμένα θα σας αποκόψει από το υπόλοιπο Παγκόσμιο Δίκτυο .

Ευτυχώς, υπάρχει ένα πλήθος εργαλείων και βοηθημάτων τρίτου μέρους για να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε τον έλεγχο του πότε και πώς εμφανίζεται στην οθόνη σας το pop-up ή το pop-under ή οποιαδήποτε άλλη διαφήμιση. Οι τρέχουσες εκδόσεις του Internet Explorer , του Firefox ή άλλων προγραμμάτων περιήγησης περιέχουν εγγενείς λειτουργίες για την αποκλεισμό αναδυόμενων / κάτω διαφημίσεων.

Η PanicWare, Inc. προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται Pop-Up Stopper Free Edition. Η Ελεύθερη έκδοση λειτουργεί με τον Internet Explorer , τον Firefox (ή με άλλα προγράμματα περιήγησης του Mozilla ) και το λογισμικό περιήγησης ιστού Netscape. Παρέχει βασικό αποκλεισμό των αναδυόμενων / κάτω διαφημίσεων και μπορείτε να λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις καθώς οι έμποροι υπολογίζουν νέους τρόπους για να παρακάμψουν το κλείδωμα και να λάβουν τις διαφημίσεις τους στην οθόνη σας. Υπάρχουν και άλλες εκδόσεις, όπως το Pop-Up Stopper Professional, το οποίο περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποκλεισμού του spam και των cookies ελέγχου μεταξύ άλλων.

Ο κατάλογος των διαθέσιμων προϊόντων είναι μεγάλος και αυξάνεται γρήγορα καθώς οι χρήστες αγωνίζονται με το πώς να χειριστούν την επίθεση των αναδυόμενων διαφημίσεων και οι προγραμματιστές προσπαθούν να επωφεληθούν από την απογοήτευσή τους απελευθερώνοντας προϊόντα για να βοηθήσουν τους χρήστες να αντιμετωπίσουν την εισβολή. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Google Toolbar ή να σταματήσετε το αναδυόμενο παράθυρο. Για μια καλή λίστα, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσεων για τη λήψη και την αγορά ορισμένων από αυτά τα προϊόντα, μπορείτε να ελέγξετε το Free Pop-Up Blocking Software .

Αν θέλετε να σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα και να έχετε περισσότερη προστασία για ολόκληρο το σύστημά σας, ενώ αποκλείετε τις αναδυόμενες διαφημίσεις, ελέγξτε ένα τείχος προστασίας. Οι τρέχουσες εκδόσεις όπως το Trend Micro PC-Cillin Internet Security 2006 ή το ZoneAlarm Pro περιέχουν λειτουργίες για την αποκλεισμό αναδυόμενων / κάτω διαφημίσεων καθώς και διαφημίσεων banner . Περιέχουν επίσης και άλλα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην προστασία του απορρήτου κατά την πλοήγηση στον ιστό, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ποσού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε. Φυσικά, περιορίζουν ή ελέγχουν την κίνηση προς και από τον υπολογιστή σας όπως ένα τείχος προστασίας πρέπει.

Η διαφήμιση στο διαδίκτυο είναι κάπως παγίδα-22. Οι ιστοσελίδες - είτε αξιόπιστες και νόμιμες, είτε έχουν κάπως χαμηλότερο ηθικό χαρακτήρα - πρέπει να κάνουν χρήματα. Η διαφήμιση είναι μία από τις βασικές γεννήτριες εσόδων για τους περισσότερους ιστότοπους. Αλλά, επειδή οι ιστοσελίδες δεν λαμβάνουν διαφημιστικά διαλείμματα, πρέπει να προσελκύσουν την προσοχή σας κάπως. Κανείς δεν τους αρέσει εκείνες οι κάρτες μικρών επιχειρησιακών απαντήσεων που πέφτουν από κάθε άλλη σελίδα ενός περιοδικού είτε- αλλά δίνουν την προσοχή σας έτσι συνεχίζουν να το κάνουν. Οι έμποροι θα βρουν πάντα νέους και πιο έξυπους τρόπους για να πάρουν το μήνυμά τους μπροστά σας. Απλά πρέπει να προσπαθήσετε να συνεχίσετε και να πάρετε πίσω κάποιο έλεγχο σχετικά με το πώς και πότε επιλέγετε να δείτε το μήνυμά τους.