Κοινωνικά δίκτυα που πληρώνουν χρήστες για περιεχόμενο

Εφαρμογές Pay-Per-Post: Tsu, BonzoMe, Bubblews, GetGems και Persona Paper

Τα κοινωνικά δίκτυα που επιτρέπουν στους χρήστες να κερδίζουν χρήματα για συγγραφείς είναι η τελευταία τάση στον τρόπο να κερδίσουν χρήματα στο διαδίκτυο, όπως μια δέσμη νέων υπηρεσιών κοινωνικών μέσων που ξεκίνησε το 2014 και οι οποίες πληρώνουν τους ανθρώπους για τη δημιουργία περιεχομένου.

Οι ιστοσελίδες προσφέρουν μια φρέσκια, κοινωνική λήψη μιας προηγούμενης γενιάς ιστοτόπων "περιεχομένου αγροκτήματος" που επέτρεψαν στους ανθρώπους να βγάζουν χρήματα στο blogging και να γράφουν άρθρα επικεντρωμένα στις δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά αναζήτησης στο Internet. Οι τοποθεσίες περιεχομένου που πληρώνονται πρώτης γενιάς, όπως το HubPages, επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο παραδοσιακό περιεχόμενο κειμένου που έχει σχεδιαστεί για να αναπροσαρμόζεται από τις μηχανές αναζήτησης.

Αυτές οι ιστοσελίδες πληρωμής ανά θέση μοιάζουν με κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook περισσότερο από τα παραδοσιακά tutorials, αλλά η βασική ιδέα είναι παρόμοια: Οι ιστότοποι μοιράζονται τα διαφημιστικά έσοδά τους με χρήστες που δημιουργούν περιεχόμενο, γράφοντας ενημερώσεις κειμένου ή δημοσιεύοντας βίντεο και φωτογραφίες.

Συνήθως, οι χρήστες δημιουργούν σύντομες αναρτήσεις ή οπτικές ενημερώσεις για το δίκτυο και στη συνέχεια προωθούν τους στους φίλους και τους οπαδούς τους σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Μερικοί επίσης ανταμείβουν τους χρήστες για την εγγραφή νέων ανθρώπων. Ουσιαστικά, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές λειτουργούν σαν διαφημιστικά πρακτορεία, που πωλούν διαφημίσεις για λογαριασμό δημιουργών περιεχομένου. Είναι μεσάζοντες και ποικίλλουν κυρίως σε ό, τι αποζημιώνουν τους χρήστες και τους τύπους που χρησιμοποιούν για να καθορίσουν τις πληρωμές.

Ακολουθεί μια σειρά από πλατφόρμες δημοσίευσης περιεχομένου νέας ηλικίας που καταβάλλουν οι χρήστες, μαζί με μια περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι συγγραφείς και οι παραγωγοί βίντεο μπορούν να βγάλουν λεφτά από κάθε μια από αυτές τις εφαρμογές και υπηρεσίες.

Τσου

Το κοινωνικό δίκτυο Tsu ξεκίνησε δημόσια τον Οκτώβριο του 2014 και έχει πάρει μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το υβριδικό μοντέλο του να μοιράζεται τα έσοδα των διαφημίσεων με τους χρήστες. Εκτός από το γεγονός ότι οι άνθρωποι δίνουν πίστωση σε πόσες προβολές σελίδων λαμβάνουν το περιεχόμενό τους, η Tsu αποζημιώνει επίσης τους δημιουργούς περιεχομένου για την πρόσληψη νέων που θα συμμετάσχουν στον ιστότοπο. Ο τύπος εισοδήματος θυγατρικών της μοιάζει με μια πυραμίδα, όπου οι άνθρωποι "ανάντη" από νέους νεοεισερχόμενους αποζημιώνονται, ακόμα και αν δεν προσλαμβάνουν άμεσα τον νέο χρήστη. Δείτε την πλήρη αναθεώρηση του Tsu για περισσότερες λεπτομέρειες.

Bubblews

Το Bubblews είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που πληρώνει τους ανθρώπους που συνεισφέρουν στον ιστότοπο με βάση το πόσο δημοφιλές είναι το περιεχόμενό τους - με άλλα λόγια, πόσοι άλλοι βλέπουν το περιεχόμενό τους και αλληλεπιδρούν μαζί του σχολιάζοντας ή λαμβάνοντας άλλες ενέργειες. Όπως και η Tsu, βασίζεται σε διαφημιστικά έσοδα. Ενώ δεν είναι σαφές ποιο ποσοστό των συνολικών εσόδων του ιστότοπου μοιράζεται με τους χρήστες, ο ιστότοπος λέει ότι κάθε δημιουργός περιεχομένου συνήθως παίρνει περίπου μία δεκάρα για κάθε προβολή σελίδας ή αλληλεπίδραση με το περιεχόμενό τους. Διαβάστε την ανασκόπηση του Bubblews για να μάθετε περισσότερα.

Bonzo Me

Το Bonzo Me είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που λέει ότι αποζημιώνει τους χρήστες για τη δημιουργία βίντεο ή την παρακολούθηση εμπορικών βίντεο. Ξεκίνησε το 2014, το Bonzo Me είναι διαθέσιμο ως δωρεάν εφαρμογή για κινητά για iPhone και συσκευές Android. Η αναθεώρηση του BonzoMe προσφέρει επιπλέον λεπτομέρειες.

Παρε πετραδια

Η GetGems, άλλη υπηρεσία που ξεκίνησε το 2014, είναι μια εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων για κινητά που θέλει να παίρνει bitcoins στο mainstream κάνοντας χρήση του ψηφιακού νομίσματος τόσο εύκολο όσο στέλνοντας ένα μήνυμα κειμένου. Αυτή η εφαρμογή είναι μια διασταύρωση μεταξύ του WhatsApp και ενός πορτοφολιού Bitcoin. Οι χρήστες κερδίζουν "στολίδια" στο δίκτυο και αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να ανταλλάσσονται για bitcoins και ανταλλάσσονται για αξία με άλλους χρήστες μέσω απλών μηνυμάτων κειμένου. Αυτή η πλήρης ανασκόπηση των Gems προσφέρει περισσότερες πληροφορίες.

Persona Paper

Το Persona Paper φαίνεται να είναι μια υπηρεσία copycat που ξεκίνησε το 2014 με τον δηλωμένο στόχο να επιβραβεύει τα μέλη για περιεχόμενο που δημοσιεύει στο δίκτυο μέσω ενός μεριδίου των διαφημιστικών εσόδων του ιστότοπου. Το περιβάλλον του Προσωπικού Χαρτιού είναι αρκετά απλοϊκό και τραχύ γύρω από τις άκρες. Η ιδέα, φυσικά, είναι παρόμοια με άλλα, πιο ολοκληρωμένα δίκτυα όπως το Tsu που αποσκοπούν στην αποζημίωση των δημιουργών περιεχομένου με την καταβολή τους.

Το βιβλίο Persona παρουσιάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί περιεχομένου στην προσπάθειά τους να κρίνουν ποιες υπηρεσίες είναι νόμιμες επιχειρήσεις και οι οποίες είναι απλώς σενάρια λογισμικού που ρίχνονται στον Ιστό χωρίς απαραίτητα να έχουν ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο για να τα υποστηρίξουν. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα ήταν συνετό να ψάξουν στο Διαδίκτυο για ανασκοπήσεις χρηστών για όλες αυτές τις υπηρεσίες πριν επενδύσουν πολύ χρόνο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός δικτύου σε οποιοδήποτε από αυτά.

Δημιουργοί περιεχομένου, Προσοχή

Νέες υπηρεσίες copycat εμφανίζονται κάθε μήνα, υποσχόμενοι να πληρώσουν οι χρήστες να δημιουργήσουν περιεχόμενο στα δίκτυά τους. Ένα παράδειγμα είναι το Bitlanders, ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο ψηφιακών νομισμάτων, όπου οι χρήστες κερδίζουν το ισοδύναμο bitcoins για την απόσπαση περιεχομένου και την εμπλοκή με το περιεχόμενο άλλων χρηστών.

Ωστόσο, η δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων κατανομής εσόδων είναι σκληρή. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένετε να ξεκινήσουν πολλά περισσότερα από αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, να τροποποιήσουν το λογισμικό τους και να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, καθώς πειραματίζονται με νέους και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής χρηστών.

Οι καταγγελίες από δημιουργούς περιεχομένου που δεν θεωρούν ότι πληρώνονται το σωστό ποσό ή εγκαίρως είναι επίσης πιθανό, καθώς τα δίκτυα που αναπτύσσονται γρήγορα έχουν συχνά πρόβλημα να συμβαδίσουν με τον μεγάλο όγκο των νέων χρηστών. Πολλοί επίσης βρίσκουν τη διοικητική μέριμνα για να καταστήσουν τις πληρωμές πιο σκληρές από τις αναμενόμενες. Ήδη έχουν ανακύψει καταγγελίες στο Διαδίκτυο σχετικά με την αξιοπιστία ορισμένων κοινωνικών υπηρεσιών με πληρωμένο περιεχόμενο.

Πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνος πριν κάποιος από αυτούς τους νεοφερμένους βρει τη σωστή φόρμουλα και τα αλιεύματα με τους χρήστες και τους διαφημιζόμενους, εξελίσσεται σε μια πλατφόρμα δημοσίευσης περιεχομένου πληρωμένου με ισχύ. Μέχρι τότε, οι δημιουργοί περιεχομένου θα πρέπει να σκεφτούν σκληρά πριν επενδύσουν πάρα πολύ χρόνο δημιουργώντας πρωτότυπο περιεχόμενο για νεοσύστατες εταιρείες.