Νέα χαρακτηριστικά του Facebook: Τι έρχεται στο Facebook από το F8

Το τρίτο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook προκάλεσε αναταραχή της δραστηριότητας του ιστού μετά από την ανακάλυψη πολλών νέων λειτουργιών στο f8. Η επισήμανση αυτής της λίστας των νέων λειτουργιών του Facebook ήταν κοινωνικά πρόσθετα που θα επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του Facebook στον υπόλοιπο ιστό χωρίς να χρειάζονται οι χρήστες να συνδέονται με μεμονωμένους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου ενός κουμπιού "όπως" που μπορεί να στείλει τις πληροφορίες πίσω στο Facebook.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Facebook που ανακοινώθηκαν:

Κοινωνικές προσθήκες . Αυτή είναι η αλλαγή που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον ιστό. Το Facebook έχει βελτιστοποιήσει το API του ώστε να είναι πιο εύκολο στη χρήση και παρέχει βελτιωμένη λειτουργικότητα που θα επιτρέψει στους κατόχους ιστοτόπων να προσθέσουν κοινωνική ενσωμάτωση στους ιστοτόπους τους. Αυτό περιλαμβάνει ένα κουμπί "Like" που οι χρήστες μπορούν να πιέσουν για να μοιραστούν ένα άρθρο ή έναν ιστότοπο στο Facebook, αλλά ξεπερνούν απλώς ένα απλό κουμπί.

Τα κοινωνικά πρόσθετα θα επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν συνομιλίες με τους φίλους τους στον ιστότοπο χωρίς να χρειαστεί να μεταβείτε στον ιστότοπο του Facebook ή ακόμα και να συνδεθείτε στον ιστότοπο. Ο ιστότοπος μπορεί επίσης να εμφανίσει μια λίστα από συνιστώμενα άρθρα ή μια ροή δραστηριότητας για να δείξει τι μιλούν οι φίλοι τους σε πραγματικό χρόνο.

Στην ουσία, αυτά τα κοινωνικά πρόσθετα δημιουργούν μια πλευρά κοινωνικής δικτύωσης σχεδόν οποιουδήποτε ιστότοπου που τα χρησιμοποιεί.

Ευφυέστερα προφίλ . Μαζί με τα κοινωνικά πρόσθετα είναι η δυνατότητα αποστολής πληροφοριών στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων συνδέσεων με άρθρα που "συμπαθείτε" στο διαδίκτυο. Αλλά πέρα ​​από αυτό, το Facebook είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα κοινωνικό γράφημα προσθέτοντας αυτό που σας αρέσει στο προφίλ σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε μια συγκεκριμένη ταινία στο RottenTomatoes, θα μπορούσε να εμφανιστεί στη λίστα αγαπημένων σας ταινιών στο προφίλ σας στο Facebook.

Ένα πιο ενημερωμένο Facebook . Πηγαίνοντας μαζί με τα πιο έξυπνα προφίλ είναι το γεγονός ότι το Facebook θα γίνει μια εγκυκλοπαίδεια πληροφοριών για κάθε έναν από τους χρήστες μας. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει στο Facebook να δημιουργήσει πιο έξυπνες διαφημίσεις που μπορούν να στοχεύσουν καλύτερα σε ένα κοινό, προκαλεί επίσης μεγάλη ανησυχία στους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής που ανησυχούν για το τι μπορεί να κάνει το Facebook με αυτές τις πληροφορίες.

Περισσότερες προσωπικές λεπτομέρειες που μοιράζονται με εφαρμογές . Το Facebook ανοίγει περισσότερες πληροφορίες σε εφαρμογές και επιτρέπει στις εφαρμογές να αποθηκεύουν πληροφορίες για χρήστες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Αυτό αναμφισβήτητα δημιουργεί νέες φυλές εφαρμογών που είναι σε θέση να κάνουν πολύ περισσότερα από τις τρέχουσες εφαρμογές του Facebook, αλλά είναι επίσης μια άλλη ανησυχία για τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής.

Facebook Credits . Μια βασική στρατηγική εσόδων για πολλές εφαρμογές Facebook, ειδικά για κοινωνικά παιχνίδια, είναι η δυνατότητα εκτέλεσης αγορών εντός εφαρμογής. Αυτή τη στιγμή, κάθε εφαρμογή πρέπει να το χειριστεί χωριστά, αλλά με τη συμπερίληψη ενός καθολικού νομίσματος που ονομάζεται Facebook Credits, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν πιστώσεις από το Facebook και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Αυτό όχι μόνο θα μας κάνει πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές στις εφαρμογές χωρίς να ανησυχούν για την αποστολή των πληροφοριών της πιστωτικής μας κάρτας σε όλο τον ιστό, αλλά θα σημαίνει επίσης ότι είμαστε πιο πιθανό να πραγματοποιήσουμε αυτές τις αγορές, οι οποίες εξηγούν περισσότερα χρήματα για την εφαρμογή προγραμματιστές.

Τυποποιημένος έλεγχος ταυτότητας σύνδεσης . Αυτός θα είναι ως επί το πλείστον αόρατος για τους χρήστες, αλλά το Facebook θα συμμορφώνεται με το πρότυπο OAuth 2.0 για έλεγχο ταυτότητας σύνδεσης. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο για τους προγραμματιστές ιστοσελίδων που ελπίζουν να επιτρέψουν στους χρήστες να συνδεθούν με βάση τα διαπιστευτήριά τους στο Facebook, το Twitter ή το Yahoo.