Αφαίρεση φόντου και διατήρηση της διαφάνειας στο λογισμικό γραφικών

Πώς μπορώ να απαλλαγούμε από το φόντο στην εικόνα μου;

Πιθανότατα η πιο συχνά ρωτημένη ερώτηση σχετικά με το λογισμικό γραφικών είναι: "Πώς μπορώ να ξεφορτωθώ το φόντο στην εικόνα μου;". Δυστυχώς δεν υπάρχει μια απλή απάντηση ... υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αυτός που επιλέγετε έχει πολλά να κάνει με το λογισμικό σας, τη συγκεκριμένη εικόνα που χρησιμοποιείτε, την τελική έξοδο (εκτύπωση ή ηλεκτρονική) και το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η ευρεία επισκόπηση σας συνδέει με διάφορα άρθρα με πληροφορίες σχετικά με την αφαίρεση φόντου και τη διατήρηση της διαφάνειας στο λογισμικό γραφικών .

Εικόνες Vector vs. Bitmap
Όταν οι εικόνες διανυσματικών είναι στρωματοποιημένες, δεν υπάρχουν ζητήματα υποβάθρου για τα οποία να ανησυχείτε, αλλά όταν μια εικόνα φορέα εισάγεται σε ένα πρόγραμμα βάσης με βάση bitmap ή μετατρέπεται σε μορφή bitmap, η εικόνα είναι ραστεροποιημένη - καταστρέφοντας τις διανυσματικές της ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα ένα πρόγραμμα απεικόνισης όταν επεξεργάζεστε διανυσματικές εικόνες και ένα πρόγραμμα χρωμάτων κατά την επεξεργασία εικόνων bitmap.

(Συνέχεια από τη σελίδα 1)

Μάσκες Μαγεία

Εάν η εικόνα σας έχει ένα συμπαγές έγχρωμο φόντο, ο ευκολότερος τρόπος για να την αφαιρέσετε είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο " μαγικό ραβδί " του επεξεργαστή εικόνας για να επιλέξετε γρήγορα το φόντο και να το διαγράψετε. Κάνοντας κλικ στο χρώμα φόντου με το εργαλείο του μαγικού ραβδιού σας, μπορείτε να επιλέξετε εύκολα όλα τα παρακείμενα εικονοστοιχεία με την ίδια ομοιότητα χρώματος. Αν έχετε πρόσθετες, μη γειτονικές περιοχές, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξανά το εργαλείο μαγικού ραβδιού σε λειτουργία πρόσθετων για να προσθέσετε στην επιλογή. Συμβουλευτείτε το αρχείο βοήθειας λογισμικού για τις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό.

Εάν η εικόνα σας έχει φόντο που δεν είναι σταθερή, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη, αφού θα πρέπει να καλύψετε με μη αυτόματο τρόπο την περιοχή που θέλετε να αφαιρέσετε. Αφού αποκτήσετε τη μάσκα της περιοχής, μπορείτε είτε να διαγράψετε την περιοχή που καλύπτεται από τη μάσκα είτε να αντιστρέψετε τη μάσκα σας και να αντιγράψετε το αντικείμενο από την επιλογή. Επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μάσκες και τα συγκεκριμένα εργαλεία και τεχνικές κάλυψης:

Για εικόνες με πολύ περίπλοκο υπόβαθρο , υπάρχει λογισμικό ειδικά σχεδιασμένο για την κατασκευή αυτών των δύσκολων επιλογών και την απομάκρυνση του φόντου.

Αφού απομονώσετε το αντικείμενο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ως διαφανές GIF ή PNG και να χρησιμοποιήσετε την εικόνα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που υποστηρίζει την επιλεγμένη μορφή. Αλλά τι γίνεται αν το πρόγραμμά σας δεν υποστηρίζει αυτές τις μορφές;

Μάσκες χρώματος και χρώματος απόρριψης

Πολλά προγράμματα έχουν την εσωτερική δυνατότητα να εγκαταλείψουν ή να αποκρύψουν ένα μοναδικό χρώμα σε μια εικόνα. Για παράδειγμα, η εξώθηση κειμένου της Microsoft Publisher στην εντολή εικόνας θα αφαιρέσει αυτόματα τα λευκά εικονοστοιχεία μιας εικόνας. Με το εργαλείο μάσκας bitmap της CorelDRAW, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που θα αφαιρεθούν από μια εικόνα. Αυτό παρέχει λίγο περισσότερη ευελιξία, αφού μπορείτε να καθορίσετε περισσότερα από ένα χρώματα, να ελέγξετε το επίπεδο ανοχής του καλυμμένου χρώματος και να λειτουργεί σε εικόνες που έχουν χρώμα φόντου διαφορετικό από λευκό. Μπορεί να υπάρχει άλλο λογισμικό με αυτή τη λειτουργικότητα. συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση για να μάθετε.