Επισκόπηση του Adobe Photoshop

Το Adobe Photoshop έχει από καιρό θεωρηθεί απαραίτητο λογισμικό για γραφικό σχεδιασμό. Πωλείται μόνη της ή ως μέρος της Creative Suite της Creative (ή του Creative Cloud) της Adobe, η οποία θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει το Illustrator, το InDesign, το Flash, το Dreamweaver, το Acrobat Pro, το Lightroom και πολλά άλλα εργαλεία. Οι κύριες λειτουργίες του Photoshop περιλαμβάνουν την επεξεργασία φωτογραφιών, τον σχεδιασμό ιστοσελίδων και τη δημιουργία στοιχείων για κάθε τύπο έργου. Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία σχεδιαγραμμάτων, όπως αφίσες και επαγγελματικές κάρτες, αν και το Illustrator ή το InDesign είναι συχνά καλύτερο για αυτές τις εργασίες.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το Photoshop ονομάζεται Photoshop για έναν λόγο ... είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την επεξεργασία φωτογραφιών. Αν ένας σχεδιαστής ετοιμάζει μια ψηφιακή ή σαρωμένη φωτογραφία για χρήση σε ένα έργο, είτε πρόκειται για ιστότοπο, φυλλάδιο, σχεδιασμό βιβλίων ή συσκευασία, το πρώτο βήμα είναι συχνά να το φέρει στο Photoshop. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων μέσα στο λογισμικό, ένας σχεδιαστής μπορεί:

Σχεδιασμός ιστότοπου

Το Photoshop είναι το προτιμώμενο εργαλείο για πολλούς σχεδιαστές ιστοσελίδων. Ενώ είναι σε θέση να εξάγει HTML, συχνά δεν χρησιμοποιείται για να κωδικοποιεί ιστοσελίδες, αλλά για να τις σχεδιάσει πριν προχωρήσουμε στο στάδιο κωδικοποίησης. Είναι σύνηθες να σχεδιάζετε πρώτα μια επίπεδη, μη λειτουργούσα τοποθεσία στο Photoshop και, στη συνέχεια, να σχεδιάζετε και να δημιουργείτε έναν λειτουργικό ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Dreamweaver, έναν επεξεργαστή CSS, με κωδικοποίηση με το χέρι ή χρησιμοποιώντας μια ποικιλία επιλογών λογισμικού. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι εύκολο να σύρετε στοιχεία γύρω από τη σελίδα, να προσαρμόσετε τα χρώματα και να προσθέσετε στοιχεία χωρίς να αφιερώσετε χρόνο στο γράψιμο κώδικα που ίσως χρειαστεί να αλλάξετε αργότερα. Μαζί με τη δημιουργία ολόκληρων σχεδίων στο Photoshop, ένας σχεδιαστής μπορεί:

Διάταξη έργου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, λογισμικό όπως το InDesign και το Illustrator (μεταξύ άλλων) είναι ιδανικό για layout ή desktop publishing. Ωστόσο, το Photoshop είναι περισσότερο από αρκετό για να κάνει αυτό το είδος εργασίας. Η Adobe Creative Suite είναι ένα ακριβό πακέτο, έτσι ώστε πολλοί σχεδιαστές μπορεί να ξεκινήσουν με το Photoshop και να επεκταθούν αργότερα. Τα έργα όπως οι επαγγελματικές κάρτες, οι αφίσες, οι κάρτες και τα φυλλάδια μπορούν να ολοκληρωθούν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του τύπου Photoshop και τις δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών. Πολλά καταστήματα εκτύπωσης θα δέχονται αρχεία Photoshop ή τουλάχιστον ένα PDF, το οποίο μπορεί να εξάγεται από το λογισμικό. Μεγαλύτερα έργα όπως βιβλία ή φυλλάδια πολλαπλών σελίδων θα πρέπει να γίνονται σε άλλα προγράμματα.

Δημιουργία γραφικών

Οι προγραμματιστές της Adobe έχουν περάσει χρόνια δημιουργώντας τα εργαλεία και τη διεπαφή του Photoshop, τα οποία βελτιώνονται με κάθε έκδοση. Η δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων βούρτσες ζωγραφικής, προσθέτοντας εφέ όπως σκιά σταγόνες, εργασία με φωτογραφίες και μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων καθιστούν το Photoshop ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία αρχικών γραφικών. Αυτά τα γραφικά μπορούν να είναι ανεξάρτητα από μόνοι τους ή μπορούν να εισαχθούν σε άλλα προγράμματα για χρήση σε οποιοδήποτε τύπο έργου. Μόλις ένας σχεδιαστής κυριαρχήσει τα εργαλεία του Photoshop, η δημιουργικότητα και η φαντασία καθορίζουν τι μπορεί να δημιουργηθεί.

Με την πρώτη ματιά, η εκμάθηση του Photoshop μπορεί να φανεί σαν ένα τεράστιο έργο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι η πρακτική, η οποία μπορεί ακόμη και να σημαίνει την εκπόνηση σχεδίων για να μάθετε τα διάφορα εργαλεία και κόλπα. Photoshop tutorials και βιβλία μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα εργαλεία μπορούν να μάθουν ένα-ένα, και αν χρειαστεί, που τελικά θα οδηγήσουν στην mastering του λογισμικού.