Χειροκίνητη μέθοδος αλλαγής κλίσης για Photoshop Elements (οποιαδήποτε έκδοση)

01 από 08

Επισκόπηση μετατόπισης κλίσης

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Πηγή φωτογραφίας μέσω του Creative Commons.

Η αλλαγή κλίσης είναι ένα πολύ παλιό φωτογραφικό αποτέλεσμα που έχει βρει νέα ζωή μέσω της τεχνολογίας. Η αλλαγή κλίσης έχει ως αποτέλεσμα μια πραγματική σκηνή που μοιάζει με μικροσκοπικό μοντέλο. Υπάρχει μια μικρή οριζόντια λωρίδα έντονης εστίασης με το υπόλοιπο της εικόνας που ρίχνεται εκτός εστίασης και τα χρώματα είναι υπερβολικά. Οι αρχικές κάμερες φυσητήρων (εκείνες με το πτυχωτό ύφασμα που συνδέει το φακό με το σώμα της φωτογραφικής μηχανής) ήταν η αρχική μετατόπιση κλίσης. Ο φακός κυριολεκτικά κλίνει και μετατοπίζεται για να βρει εστίαση και προοπτική στο θέμα. Τώρα, είτε αγοράζετε πολύ ακριβούς φακούς ειδικότητας για να αναδημιουργήσετε αυτό το αποτέλεσμα είτε να εργαστείτε στην ψηφιακή επεξεργασία.

Για αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να παράγετε με το χέρι το φαινόμενο μετατόπισης κλίσης στο Photoshop Elements . Αυτό που είναι ωραίο για αυτή τη χειροκίνητη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από την έκδοση του Photoshop Elements που έχετε. Ωστόσο, εάν διαθέτετε Photoshop Elements 11 ή νεότερη έκδοση, ίσως θέλετε να μεταβείτε στο εκπαιδευτικό μας εγχειρίδιο σχετικά με την καθοδηγούμενη μέθοδο δημιουργίας του εφέ μετατόπισης κλίσης.

Σημείωση: Η λειτουργία μάσκας στρώσεων που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το σεμινάριο εισήχθη στο Photoshop Elements 9, αλλά εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση, μπορείτε να προσθέσετε τη μάσκα επιπέδων χρησιμοποιώντας το εργαλείο Free Layer Mask για Photoshop Elements .

02 από 08

Τι κάνει μια καλή βάση για τη μετατόπιση κλίσης;

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Πηγή φωτογραφίας μέσω του Creative Commons.

Έτσι, τι κάνει μια καλή φωτογραφία που θα χρησιμοποιηθεί για το φαινόμενο μετατόπισης κλίσης; Λοιπόν, ας δούμε την φωτογραφία παράδειγμα παραπάνω. Πρώτον, έχουμε μια υψηλή προοπτική στη σκηνή. Εξετάζουμε τη σκηνή σαν να είχαμε ένα μικροσκοπικό μοντέλο. Δεύτερον, είναι μια ευρεία άποψη. Πολλά συμβαίνουν στη σκηνή, δεν βλέπουμε απλά ένα μικρό τμήμα με μερικούς ανθρώπους και ένα τραπέζι. Τρίτον, αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, η φωτογραφία είναι ψηλότερη από ότι είναι ευρεία. Θεωρώ ότι τα εφέ μετατόπισης κλίσης είναι ισχυρότερα σε φωτογραφίες σε κατακόρυφη ή τετράγωνη μορφή καθώς επίσης δίνει έμφαση στο μικρό μέγεθος της οριζόντιας ζώνης εστίασης. Τέταρτον, υπάρχει ένα μεγάλο βάθος πεδίου. Παρόλο που πρόκειται να θολώσετε το μεγαλύτερο μέρος της φωτογραφίας στην επεξεργασία, ξεκινώντας με ένα μεγάλο βάθος πεδίου, θα έχετε τις περισσότερες επιλογές για το πού να τοποθετήσετε τη ζώνη εστίασης και να εξασφαλίσετε μια πιο ομοιόμορφη θόλωση στην υπόλοιπη σκηνή. Πέμπτον, υπάρχουν πολλά χρώματα και σχήματα στη φωτογραφία. Έχοντας πολλά χρώματα και σχήματα προσθέτει ενδιαφέρον στη σκηνή σας και διατηρεί τον θεατή σας από την εμμονή σε ένα αντικείμενο. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της μικροσκοπικής αίσθησης στο τελικό προϊόν.

03 του 08

Ξεκινώντας

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner.

Αυτό το σεμινάριο γράφτηκε στο Photoshop Elements 10, αλλά θα λειτουργήσει σε οποιαδήποτε έκδοση που υποστηρίζει μάσκες στρώματος.

Σχετικά: Πώς να προσθέσετε τις Μάσκες Layer σε Στοιχεία 8 και Νωρίτερα

Ανοίξτε πρώτα τη φωτογραφία σας. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε λειτουργία πλήρους επεξεργασίας και ότι οι πλευρικές σας στρώσεις Layers and Adjustments είναι ορατές.

Θα εργαστούμε με διάφορα επίπεδα για αυτό το σεμινάριο, οπότε αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την παρακολούθηση των επιπέδων, σας προτείνω να μετονομάσετε κάθε στρώμα για να σας βοηθήσουν να θυμηθείτε γιατί δημιουργήσατε το στρώμα. Για να μετονομάσετε ένα επίπεδο, απλά κάντε κλικ στο όνομα του στρώματος, πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα και κάντε κλικ μακριά για να ορίσετε το όνομα. Θα ονομάσω κάθε στρώμα αλλά δεν έχει καμία επίδραση στην τελική εικόνα, τα ονόματα των επιπέδων είναι καθαρά για τη χρήση σας κατά την επεξεργασία.

Τώρα δημιουργήστε ένα διπλότυπο στρώμα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με συντομεύσεις πληκτρολογίου ( Command-J σε Mac ή Control-J σε υπολογιστή) ή πηγαίνοντας στο μενού Layer και επιλέγοντας Duplicate Layer . Έχω ονομάσει αυτό το στρώμα Blur, καθώς αυτό το στρώμα θα είναι αποτέλεσμα θαμπώματος.

04 του 08

Προσθέστε το Blur

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Πηγή φωτογραφίας μέσω του Creative Commons.

Με τη νέα σας στρώση επισημαίνεται, μεταβείτε στο μενού Φίλτρο και επιλέξτε Blur . Από εκεί θα ανοίξει ένα υπομενού και θα κάνετε κλικ στο Gaussian Blur . Αυτό θα ανοίξει το μενού ρυθμίσεων Gaussian Blur . Χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό, επιλέξτε μια ποσότητα θολώματος. Χρησιμοποιώ 3 εικονοστοιχεία σε αυτό το παράδειγμα επειδή έχω ήδη βελτιστοποιήσει την εικόνα δείγματος για το Internet. Στις εικόνες σας, πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε αριθμούς πιο κοντά στα 20 pixels. Ο στόχος είναι η εστίαση της φωτογραφίας, αλλά τα θέματα θα πρέπει να είναι σχετικά αναγνωρίσιμα.

05 του 08

Επιλέξτε το Focus

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Πηγή φωτογραφίας μέσω του Creative Commons.

Τώρα θα επιλέξουμε πού και πόσο εστίαση θα προσθέσουμε πίσω στη φωτογραφία μας. Αυτή είναι η συντριπτική πλειοψηφία της εργασίας για τη δημιουργία της φωτογραφίας σας μετατόπισης κλίσης. Μη βιαστείτε και απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

Πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε μια μάσκα στρώματος στο στρώμα θολώματος. Για να δημιουργήσετε μια μάσκα στρώματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το επίπεδο θολώματος και, στη συνέχεια, θα δείτε ακριβώς κάτω από την οθόνη των επιπέδων σας και κάντε κλικ στο τετράγωνο με έναν κύκλο μέσα. Αυτό είναι το κουμπί Add Layer Mask .

Η νέα μάσκα στρώματος θα μοιάζει με ένα λευκό τετράγωνο στο ίδιο όπως το στρώμα θολώματος με ένα εικονίδιο μικρής αλυσίδας ανάμεσα στα δύο εικονίδια.

Για να φέρουμε εύκολα τη νέα περιοχή εστίασης, θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Gradient . Στην πλευρική σας μπάρα κάντε κλικ στο εικονίδιο Gradient (ένα μικρό ορθογώνιο με κίτρινο στο ένα άκρο και μπλε από το άλλο). Τώρα η γραμμή επιλογής κλίσης θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Επιλέξτε την κλίση " Μαύρο και Λευκό" από το πρώτο αναπτυσσόμενο πλαίσιο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατοπτρισμένη κλίση . Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια κεντρική περιοχή εστίασης με ίση επένδυση στο πάνω και κάτω μέρος της επιλογής σας.

Όταν μεταφέρετε το ποντίκι σας κάτω στη φωτογραφία σας, θα έχετε έναν δρομέα στυλ crosshairs. Shift-Κάντε κλικ στο κέντρο της μπάντας που θέλετε να εστιάσετε και σύρετε τον κέρσορα είτε κατ 'ευθείαν είτε προς τα κάτω λίγο πιο πέρα ​​από την επιθυμητή εστία εστίασης (η φτερά θα γεμίσει την επιπλέον περιοχή). Αφού κάνετε αυτή την επιλογή, στο εικονίδιο της μάσκας στρώματος θα εμφανιστεί μια μαύρη μπάντα. Αυτό δείχνει πού βρίσκεται η περιοχή εστίασης στη φωτογραφία σας.

Εάν η περιοχή εστίασης δεν είναι ακριβώς εκεί που θέλετε, μπορείτε εύκολα να την μετακινήσετε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρής αλυσίδας μεταξύ των εικονιδίων μάσκας στρώματος και στρώματος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στη μάσκα επιπέδων. Τώρα επιλέξτε το εργαλείο μετακίνησης από τη γραμμή εργαλείων. Κάντε κλικ στη φωτογραφία μέσα στην περιοχή εστίασης και σύρετε την περιοχή εστίασης στη θέση που θέλετε. Προσέξτε να σύρετε μόνο ευθεία προς τα πάνω ή κατ 'ευθείαν κάτω ή θα τελειώσετε με θόλωση στη μία πλευρά της περιοχής εστίασής σας. Μόλις ρυθμίσετε τη θολότητα, κάντε κλικ στο κενό διάστημα μεταξύ των εικονιδίων μάσκας στρώματος και στρώματος και η αλυσίδα θα εμφανιστεί ξανά, σημειώνοντας ότι η μάσκα στρώματος είναι και πάλι κλειδωμένη στο στρώμα.

Σχεδόν τελείωσες. Έχετε κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας για τη δημιουργία της φωτογραφίας μετατόπισης κλίσης. Τώρα πρόκειται απλώς να προσθέσουμε τις τελευταίες πινελιές.

06 του 08

Ανακτήστε τη Φωτεινότητα

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Πηγή φωτογραφίας μέσω του Creative Commons.

Μία από τις ατυχείς παρενέργειες της Gaussian θολούρας είναι η απώλεια των φωτισμών και η γενική φωτεινότητα. Με το στρώμα θολώματος ακόμα επιλεγμένο, κάντε κλικ στον μικρό κύκλο δύο τόνων στο κάτω μέρος της οθόνης των επιπέδων . Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο πλήρωσης ή προσαρμογής . Από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται επιλέξτε Φωτεινότητα / Αντίθεση . Στην οθόνη " Προσαρμογές" κάτω από τα στρώματα εμφανίζεται ένα σύνολο ρυθμιστικών. Στο κάτω μέρος της οθόνης " Προσαρμογές" υπάρχει μια μικρή σειρά εικονιδίων που ξεκινά με δύο αλληλεπικαλυπτόμενους κύκλους. Αυτό είναι το εικονίδιο για να επιλέξετε αν το στρώμα προσαρμογής επηρεάζει όλα τα επίπεδα κάτω από αυτό ή μόνο το ένα επίπεδο ακριβώς κάτω από το στρώμα προσαρμογής. Αυτό καλείται το εικονίδιο Clip to .

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Clip to , έτσι ώστε το στρώμα προσαρμογής φωτεινότητας / αντίθεσης να επηρεάσει μόνο το στρώμα θολώματος. Χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά Brightness και Contrast για να φωτίσετε την περιοχή θολών και να ανακτήσετε την αντίθεση. Θυμηθείτε ότι θέλετε να φαίνεται ελαφρώς εξωπραγματικό σαν ένα μοντέλο κλίμακας.

07 του 08

Ρυθμίστε το χρώμα

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Πηγή φωτογραφίας μέσω του Creative Commons.

Το μόνο που απομένει είναι να κάνει το χρώμα να μοιάζει περισσότερο με χρώμα από τα φυσικά χρώματα.

Επιλέξτε πάλι τον μικρό κύκλο δύο τόνων στο κάτω μέρος της οθόνης των επιπέδων , αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε Απόχρωση / Κορεσμός από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο. Αν το νέο επίπεδο προσαρμογής απόχρωσης / κορεσμού δεν εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας των επιπέδων, κάντε κλικ στο στρώμα και σύρετέ το στην επάνω θέση. Θα επιτρέψουμε επίσης σε αυτό το στρώμα να επηρεάσει όλα τα άλλα επίπεδα, έτσι ώστε να μην το σφίξουμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό Κορεσμός για να αυξήσετε τον κορεσμό χρώματος έως ότου η σκηνή μοιάζει περισσότερο με γεμάτα παιχνίδια και όχι αντικείμενα πλήρους μεγέθους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό Φωτεινότητα για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα του χρώματος. Είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί μόνο μια μικρή προσαρμογή προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε αυτό το ρυθμιστικό.

08 από 08

Ολοκληρωμένο εφέ μετατόπισης κλίσης

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Πηγή φωτογραφίας μέσω του Creative Commons.

Αυτό είναι! Τελείωσες! Απολαύστε την εικόνα σας!

Σχετίζεται με:
Εργαλείο δωρεάν μάσκας στρώσεων για Photoshop Elements
Μετατόπιση κλίσης στο GIMP
Μετατόπιση κλίσης στο Paint.NET