Πώς να ξεκλειδώσετε ένα αρχείο που δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο Photoshop

Συμβουλές για την προσέγγιση γύρω από ένα κλειδωμένο αρχείο στο Photoshop

Όταν προσπαθείτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο στο Adobe Photoshop CC και λάβετε ένα μήνυμα λέγοντας ότι το αρχείο δεν ήταν δυνατό να αποθηκευτεί επειδή το αρχείο είναι κλειδωμένο, πρέπει να αφαιρέσετε το κλείδωμα για να αποφύγετε την απώλεια της εργασίας που έχετε κάνει ήδη στην εικόνα. Εάν έχετε ήδη ανοίξει και ξεκινήσει να εργάζεται στο αρχείο, αποθηκεύστε την εικόνα κάτω από ένα νέο όνομα αρχείου, χρησιμοποιώντας την εντολή Αποθήκευση ως από το μενού Αρχείο .

Πώς να ξεκλειδώσετε μια εικόνα πριν την ανοίξετε σε ένα Mac

Εάν εκτελέσετε μια σειρά κλειδωμένων εικόνων σε Mac, μπορείτε να τα ξεκλειδώσετε πριν τα ανοίξετε στο Photoshop χρησιμοποιώντας τη συντομεύση πληκτρολογίου Get Info Info Command + I. Αφαιρέστε το μαρκάρισμα μπροστά από το Locked στην οθόνη που εμφανίζεται. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να κάνετε την αλλαγή.

Επίσης, στο κάτω μέρος της οθόνης "Λήψη πληροφοριών", επιβεβαιώστε ότι έχετε " Διαβάστε" και "Γράψτε" δίπλα στο όνομά σας. Εάν όχι, αλλάξτε τη ρύθμιση σε Ανάγνωση και εγγραφή.

Τρόπος κατάργησης της ιδιότητας ανάγνωσης μόνο σε υπολογιστή

Οι εικόνες που αντιγράφηκαν από CD έχουν χαρακτηριστικό μόνο για ανάγνωση. Για να το αφαιρέσετε, αντιγράψτε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε την Εξερεύνηση των Windows (File Explorer στα Windows 10), κάντε δεξί κλικ στο όνομα του αρχείου, επιλέξτε Ιδιότητες και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου " Μόνο για ανάγνωση ". Εάν αντιγράψετε ολόκληρο τον φάκελο εικόνων από ένα CD, μπορείτε να αλλάξετε την ιδιότητα μόνο για ανάγνωση σε όλες τις ταυτόχρονες, αλλάζοντας τις ιδιότητες του φακέλου.