Τι είναι ένα αρχείο STA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία STA

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου STA είναι πιθανότατα ένα αρχείο στατιστικών στοιχείων εικόνας του Adobe Photoshop Match Color.

Το Photoshop χρησιμοποιεί αρχεία STA για να αποθηκεύσει επιλογές εικόνας όπως φωτεινότητα, ένταση χρώματος και εξασθενίσετε, έτσι ώστε οι ίδιες τιμές να μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφορετική εικόνα ή στρώμα.

Άλλες πιθανές χρήσεις για αρχεία STA

Ο πολλαπλός εξομοιωτής Arcade Machine (MAME) χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση STA για τη μορφή αρχείου MAME Saved State. Ο εξομοιωτής χρησιμοποιεί τη μορφή για να καταγράψει ολόκληρη την τρέχουσα κατάσταση ενός παιχνιδιού arcade που μιμείται μέσω λογισμικού υπολογιστή.

Όταν δημιουργείται ένα αρχείο MAME STA, ο εξομοιωτής σταματά όλο το gameplay σε αυτή την ακριβή στιγμή (ουσιαστικά σαν παύση του παιχνιδιού) και μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά το αρχείο για να συνεχίσει το παιχνίδι σε αυτό ακριβώς τον ίδιο χώρο . Έτσι, με το MAME, το αρχείο STA επιτρέπει έναν εύκολο τρόπο να σταματήσετε και στη συνέχεια να συνεχίσετε την πρόοδο όποτε θέλετε.

Ορισμένα αρχεία STA μπορεί να είναι απλά αρχεία ABAQUS Status που χρησιμοποιούνται από το λογισμικό μηχανικής Abaqus που υποστηρίζεται από υπολογιστή.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο STA

Αν υποθέσουμε ότι ένα αρχείο STA είναι ένα αρχείο στατιστικών στοιχείων εικόνας του Adobe Photoshop, μπορείτε να το ανοίξετε (έκπληξη!) Με το Adobe Photoshop.

Ενώ τα περισσότερα αρχεία μπορούν να ανοίξουν στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα τους με διπλό κλικ, αυτό δεν θα λειτουργήσει με τα αρχεία Photoshop STA. Θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα από αυτά χειροκίνητα αντί:

Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα στην οποία θέλετε να εφαρμοστεί το αρχείο STA είναι ήδη ανοικτή στο Photoshop και στη συνέχεια μεταβείτε στο στοιχείο μενού Εικόνα> Προσαρμογές> Αντιστοίχιση χρώματος .... Επιλέξτε το κουμπί Στατιστικά φόρτωσης ... για να επιλέξετε το αρχείο STA που θα πρέπει να εφαρμοστεί στη φωτογραφία.

Συμβουλή: Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο στατιστικών εικόνων στο Photoshop μέσω του ίδιου μενού - απλά επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση στατιστικών στοιχείων ... αντί.

Τα αρχεία MAME αποθηκευμένης κατάστασης που είναι στη μορφή αρχείου STA χρησιμοποιούνται από το MAME και το Extra MAME στα Windows και μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το MAME OS X στο λειτουργικό σύστημα Mac OS X.

Τα αρχεία κατάστασης ABAQUS είναι απλά αρχεία κειμένου, επομένως ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ++ ή το Σημειωματάριο των Windows μπορεί να τα ανοίξει. Η σουίτα λογισμικού Abaqus από τη Dassault Systemes είναι αυτή που δημιουργεί αυτά τα αρχεία STA, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να τα ανοίξει.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο STA, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία STA, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο STA

Από όλους τους διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιούνται τα αρχεία STA, η μόνη μορφή που μπορεί να μετατραπεί σε διαφορετικό τύπο αρχείου είναι το αρχείο κατάστασης ABAQUS με βάση το κείμενο. Ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο σε κάποια άλλη μορφή μόνο για κείμενο όπως TXT, HTML, RTF , PDF, κλπ.

Ωστόσο, κατανοήστε ότι η μετατροπή του αρχείου STA σε οποιαδήποτε άλλη μορφή θα έχει ως αποτέλεσμα το αρχείο να μην λειτουργεί σωστά με το Abaqus. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τη μορφή STA, συγκεκριμένα, πιθανότατα δεν θα αναγνωρίσει το αρχείο εάν αποθηκευτεί κάτω από διαφορετική επέκταση αρχείου.

Ακόμα έχοντας προβλήματα ανοίγοντας ή χρησιμοποιώντας ένα αρχείο STA;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου STA και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Αν έχετε κάποια ιδέα σε ποια από τα διάφορα προγράμματα για τα οποία μίλησα παραπάνω ανοίξτε το αρχείο STA, παρακαλώ ενημερώστε μου ότι και εγώ - αυτό θα μας σώσει πολύ χρόνο.