Συμβουλές για λήψη μεγάλων φωτογραφιών Flash με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Πώς να αποφύγετε το φούσκωμα Flash

Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φωτογράφοι χρησιμοποιώντας συμπαγείς ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ή αναδυόμενες αναλαμπές σε DSLR είναι η έλλειψη ελέγχου του ενσωματωμένου φλας. Το φλας μπορεί συχνά να είναι τυφλό και πολύ ισχυρό, με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται εικόνες.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα DSLR , το πρόβλημα μπορεί εύκολα να διορθωθεί με την επένδυση σε ένα ειδικό φως ταχύτητας, το οποίο έρχεται με την ικανότητα να αναπηδούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αν δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια, τότε θα βρείτε μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε με τα προβλήματα flash της κάμερας.

Αλλαγή των ρυθμίσεών σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε την απόδοση του φλας σας είναι να αλλάξετε το διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου ή (ως έσχατη λύση) το ISO σας.

Ένα υψηλότερο ISO, μια πιο αργή ταχύτητα κλείστρου και ένα μεγαλύτερο άνοιγμα θα αυξήσουν όλες τις ποσότητες φωτός που εισέρχονται στο φακό της κάμερας και θα μειώσουν την απαιτούμενη ποσότητα φλας. Το φλας της κάμερας θα ρυθμίζεται αυτόματα και θα μειώνει λιγότερο το φως, δημιουργώντας μια πιο ομοιόμορφη φωτισμένη εικόνα.

Μια άλλη επιλογή είναι η μη αυτόματη αλλαγή των ρυθμίσεων έκθεσης φλας. Οι περισσότερες κάμερες DSLR έχουν αυτή τη δυνατότητα. Μπορείτε να μειώσετε την έξοδο φλας με διακοπή και να επιτρέψετε στην κάμερα να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις ταχύτητας κλείστρου και διαφράγματος.

Κάνε στην άκρη

Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στο θέμα σας όταν χρησιμοποιείτε φλας, τόσο πιο πιθανό είναι να υποφέρετε από το φλας.

Ένας απλός τρόπος για να αποφύγετε αυτό είναι να επιστρέψετε και να μεγεθύνετε το θέμα σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε το ζουμ σε υπερβολικό σημείο, αν και μπορεί να υποστείτε κούνημα κάμερας, το οποίο είναι ένα κοινό πρόβλημα σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, αν επιστρέψετε πολύ μακριά, το φλας σας μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό για να δώσει οποιοδήποτε φως στο θέμα. Θα πρέπει να πειραματιστείτε λίγο όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική για να βρείτε την καλύτερη απόσταση για τη μονάδα φλας.

Προσθέστε φως

Η εμφάνιση φλας είναι συνηθισμένη σε σκηνές χαμηλού φωτισμού επειδή το φλας υπερβαίνει την αντιστάθμιση της έλλειψης φυσικού φωτός.

Αν είναι δυνατόν (και δεν θα σας βγάλει από ένα χώρο!), Προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε περισσότερα φώτα για να μειώσετε την ανάγκη για φλας. Εναλλακτικά, εάν φτάσει κάποιο φως περιβάλλοντος στα παράθυρα, τοποθετήστε τα θέματα σας κοντά σε αυτήν την πηγή φωτός.

Διάχυση του φλας

Τα ειδικά φώτα ταχύτητας έρχονται με διαχυτήρες σχεδιασμένους να μαλακώνουν το φως από ένα φλας.

Αν δεν έχετε διαχύτη, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τη δική σας, κολλώντας ένα μικρό κομμάτι αδιαφανή υλικό πάνω από το φλας σας με ταινία κάλυψης. Το λευκό χαρτί είναι ιδανικό.

Επωφεληθείτε από τη λειτουργία νύχτας

Κανονικά, θα αποφύγω τη χρήση σκηνικών, αλλά η λειτουργία Νύχτας μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυτό είναι ενσωματωμένο σε σχεδόν κάθε φωτογραφική μηχανή στην αγορά σήμερα και μετατρέπει το φλας σε φλας αργής συγχρονισμού. Οι εικόνες σας μπορεί να είναι λίγο μαλακές επειδή η ταχύτητα κλείστρου είναι πιο αργή, αλλά το φλας θα εξακολουθεί να πυροδοτείται. Αυτό θα πρέπει να αρκεί για να παγώσει τα θέματα, αλλά με λιγότερο δηλητηριώδες φως!