Εισαγωγή στην τεχνολογία CableCARD

Μια εύχρηστη επιλογή για τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης με τοίχο

Ο σκοπός του CableCARD είναι να εξαλείψει την ακαταστασία γύρω από την τηλεόραση - κυρίως τον αποκωδικοποιητή και τα καλώδια που έρχονται από και προς αυτόν. Το CableCARD επιτρέπει τον προγραμματισμό καλωδιακής τηλεόρασης χωρίς τη βοήθεια εξωτερικού αποκωδικοποιητή. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες των τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης.

Όλες οι τηλεοράσεις που διαθέτουν υποδοχή CableCARD διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ATSC, πράγμα που σημαίνει ότι η τηλεόραση είναι έτοιμη για ψηφιακό καλώδιο. Ωστόσο, όλες οι τηλεοράσεις που είναι έτοιμες για ψηφιακές καλωδιώσεις δεν περιλαμβάνουν υποδοχή CableCARD. Οι πληροφορίες πωλήσεων στην τηλεόραση θα δηλώνουν εάν διαθέτουν υποδοχή CableCARD. Εάν δεν υπάρχουν πληροφορίες πωλήσεων, κοιτάξτε στο πίσω μέρος ή στην πλευρά της τηλεόρασης για την υποδοχή. Μοιάζει με την υποδοχή σε ένα ΑΤΜ για μια πιστωτική κάρτα.

Η πραγματική κάρτα μοιάζει με μια παχιά, μεταλλική πιστωτική κάρτα. Δεν πωλούνται εκτός του μετρητή και διατίθενται μόνο μέσω παροχέων καλωδιακής τηλεόρασης που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία. Οι πάροχοι υπηρεσιών ενδέχεται να χρεώνουν ή να μην χρεώνουν μηνιαία χρέωση για τη χρήση της κάρτας CableCARD. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εταιρεία καλωδιακής τηλεφωνίας απαιτεί κλήση υπηρεσίας για τη διαμόρφωση της κάρτας στην τηλεόραση.

Η τεχνολογία CableCARD είναι διαθέσιμη μόνο για συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης . Δεν είναι διαθέσιμη για το DirecTV, το δίκτυο DISH ή άλλους συνδρομητές δορυφορικών υπηρεσιών.

Οφέλη από μια CableCARD

Το CableCARD παρέχει πολλές από τις ίδιες λειτουργίες με ένα παραδοσιακό set-top box. Με τους περισσότερους παρόχους:

Περιορισμοί μιας κάρτας CableCARD

Πώς να κάνετε συναλλαγές στο Set-Top Box για μια CableCARD

Καλέστε τον τοπικό σας παροχέα καλωδίων εάν αποφασίσετε ότι η τεχνολογία CableCARD είναι κατάλληλη για εσάς. Ρωτήστε για τη διαθεσιμότητα και τους περιορισμούς του CableCARD από τον συγκεκριμένο πάροχο. Καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία, τα όρια της τεχνολογίας CableCARD θα συρρικνωθούν. Ήδη, το CableCARD θα λειτουργήσει με TiVo και άλλες συσκευές εγγραφής βίντεο σε πολλές περιοχές.