Τι είναι ένα αρχείο DST;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DST

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .DST θα μπορούσε να είναι ένα αρχείο Set Auto Sheet που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα AutoCAD της Autodesk για να κρατήσει πολλαπλές διατάξεις σχεδίασης.

Το Tajima Format Embroidery είναι μια άλλη μορφή αρχείου που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου DST. Το αρχείο αποθηκεύει πληροφορίες ραφής που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό πρέπει να ελέγχει τη βελόνα ραψίματος. Χρησιμοποιείται από μια ποικιλία μηχανών και προγραμμάτων κεντήματος.

Άλλα αρχεία DST ενδέχεται να είναι DeSmuME Save State files που σχετίζονται με τον εξομοιωτή Nintendo DS που ονομάζεται DeSmuME. Αυτά τα αρχεία είναι αυτά που δημιουργούνται όταν αποθηκεύετε την κατάσταση του παιχνιδιού στο DeSmuME.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DST

Το ενσωματωμένο εργαλείο διαχείρισης σετ εργαλείων διαμόρφωσης φύλλων AutoCAD ανοίγει αρχεία DST που είναι αρχεία σε φύλλα. Το ίδιο εργαλείο χρησιμοποιείται για την δημιουργία αρχείων DST. Μπορείτε να την εμφανίσετε μέσω της προβολής Προβολή> Παλέτες> Διαχειριστής σετ φύλλων .

Οι χρήστες Windows, macOS και Linux μπορούν να ανοίξουν αρχεία DST που είναι DeSmuME State Files με το πρόγραμμα DeSmuME. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα αρχείο DST μέσω του File> Save State File .

Αν ασχολείσαι με δεδομένα που σχετίζονται με τη μορφή κεντήματος, μερικοί θεατές αρχείων DST που μπορείτε να πάρετε περιλαμβάνουν το TrueSizer του Wilcom, το Embroidermodder, το Studio του Embird, το BuzzXplore (προηγουμένως που ονομάζεται Buzz Tools Plus ), το SewWhat-Pro και το StudioPlus. Ο Wilcom διαθέτει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα προβολής DST που ονομάζεται TrueSizer Web.

Σημείωση: Κάποιες παρόμοιες μορφές αρχείων Tajima που υποστηρίζονται από TrueSizer και πιθανώς μερικοί από αυτούς τους άλλους ανοιχτές DST, περιλαμβάνουν τον Tajima Barudan (.DSB) και τον Tajima ZSK (.DSZ).

Ένας απλός επεξεργαστής κειμένου όπως το Notepad ++ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, αλλά δείχνει μόνο κάποιες πληροφορίες σε απλό κείμενο, γι 'αυτό είναι χρήσιμο μόνο για την ανάγνωση των συντεταγμένων που το πρόγραμμα κεντήματος τραβάει από το αρχείο DST.

Για να ανοίξετε το αρχείο DST σαν μια εικόνα, ώστε να μπορείτε να δείτε απλά το σχέδιο, χρησιμοποιήστε έναν μετατροπέα DST από κάτω ...

Πώς να μετατρέψετε αρχεία DST

Το AutoCAD θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή των αρχείων DST σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Είναι απίθανο ότι ένα εργαλείο τρίτου μέρους μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από το ίδιο το AutoCAD.

Ομοίως, η καλύτερη επιλογή σας για τη μετατροπή ενός αρχείου DST που σχετίζεται με το κέντημα είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόγραμμα που το δημιούργησε. Με αυτό τον τρόπο, το αρχικό περιεχόμενο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των οδηγιών για το αρχείο DST, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή του σε νέα μορφή (εάν το υποστηρίζει το πρόγραμμα).

Αν δεν έχετε το αρχικό λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσετε το συγκεκριμένο αρχείο DST, δοκιμάστε τουλάχιστον τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω που μπορούν να ανοίξουν αρχεία με τη μορφή Tajima Κέντημα. Μπορεί να υπάρχει μια επιλογή Εξαγωγή ή Αποθήκευση ως που χρησιμεύει ως μετατροπέας DST.

Για παράδειγμα, το Wilcom TrueSizer είναι σε θέση να μετατρέψει το DST σε PES εάν χρειάζεστε το αρχείο σας να είναι στη μορφή αρχείου κέντημα Deco / Brother / Babylock. Το TrueSizer Web μπορεί επίσης να μετατρέψει αρχεία DST σε μια μεγάλη ποικιλία μορφών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των Janome, Elna, Kenmore, Viking, Husqvama, Pfaff, Poem, Singer EU, Compucon και άλλων.

Για να μετατρέψετε το DST σε JPG ή PDF, ώστε να μπορείτε να δείτε το μοτίβο ως εικόνα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή υπηρεσία μετατροπής αρχείων, όπως το δωρεάν Convertio. Απλά μεταφορτώστε το αρχείο DST στον ιστότοπο και επιλέξτε μια μορφή μετατροπής και, στη συνέχεια, μεταφορτώστε το αρχείο που μετατράπηκε στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Το Convertio υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία μορφών αρχείων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το αρχείο DST σε AI , EPS , SVG , DXF και σε άλλες μορφές. Ωστόσο, η ποιότητα ή η χρησιμότητα μιας μετατροπής DST με αυτό το εργαλείο μπορεί να μην είναι αυτό που ακολουθείτε, εκτός αν το μόνο που θέλετε είναι να δείτε το αρχείο DST ως εικόνα.

Είναι απίθανο τα αρχεία DeSmuME State Files να μπορούν να μετατραπούν σε μια νέα μορφή, επειδή τα δεδομένα είναι χρήσιμα για παιχνίδια που παίζονται στο συγκεκριμένο εξομοιωτή. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι το DeSmuME έχει μια επιλογή για μετατροπές / εξαγωγές.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας είναι να ελέγξετε ξανά ότι αυτό που έχετε είναι πραγματικά ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .DST.

Το AutoCAD χρησιμοποιεί μερικούς τύπους αρχείων παρόμοιου τύπου, αλλά δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα αρχεία DST, οπότε ίσως είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν την συγχέετε με ένα αρχείο DWT (Πρότυπο σχεδίασης) ή DWS (Πρότυπα σχεδίων).

Ένα άλλο παρόμοιο, αλλά τελείως άσχετο παράδειγμα είναι η μορφή αρχείου DownloadStudio Incomplete Download. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου DSTUDIO η οποία γράφεται λίγο σαν DST αλλά δεν χρησιμοποιείται με κανένα από τα παραπάνω λογισμικά.

Αν στην πραγματικότητα έχετε ένα αρχείο DST, αλλά δεν είναι δυνατό να προβληθεί σωστά, σκεφτείτε ότι ίσως χρησιμοποιείτε λάθος πρόγραμμα. Για παράδειγμα, ενώ τα αρχεία κεντήματος που τελειώνουν .DST είναι πιθανότατα να λειτουργούν με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που ανοίγει δεδομένα κεντήματος, δεν μπορούν να διαβαστούν σωστά με το DeSmuME ή το AutoCAD.

Με άλλα λόγια, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο σας ανοίγει με το πρόγραμμα που προορίζεται για ανάγνωση, επεξεργασία ή μετατροπή του. Δεν μπορείτε να αναμίξετε αυτές τις μορφές αρχείων απλά επειδή μοιράζονται τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων.