Τι είναι το αρχείο MSDVD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MSDVD

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MSDVD είναι ένα αρχείο έργου Windows DVD Maker Project. Δεν είναι τα πραγματικά δεδομένα πολυμέσων που κατέχει αυτό το αρχείο, αλλά το περιεχόμενο XML που χρησιμοποιείται περιγράφει τα κουμπιά μενού του DVD, τον τίτλο, τα αρχεία πολυμέσων που πρέπει να περιλαμβάνονται στο DVD και πολλά άλλα.

Παρόλο που δεν είναι τόσο συνηθισμένο, ορισμένα αρχεία με την επέκταση MSDVD είναι στη μορφή Macro Macro Macro.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MSDVD

Τα αρχεία MSDVD μπορούν να ανοίξουν με το Windows DVD Maker. Αυτό το λογισμικό περιλαμβάνεται μόνο στα Windows Vista και Windows 7 .

Επειδή αυτός ο τύπος αρχείου MSDVD βασίζεται σε κείμενο, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να το ανοίξετε, όπως το Notepad ++.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να εγγράψετε ένα αρχείο .MSDVD σε ένα δίσκο εκτός αν είστε στον ίδιο υπολογιστή που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του αρχείου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι τα δεδομένα του αρχείου MSDVD (τα μενού κλπ.) Συν τα αρχεία πολυμέσων που δείχνει , τα οποία είναι καμένα στον δίσκο, κάτι που είναι απαραίτητο και για να λειτουργήσει έτσι.

Δεν έχω έναν σύνδεσμο λήψης για τη Μαγική Μακροεντολή, αλλά δεδομένου ότι αυτός ο τύπος αρχείου MSDVD είναι ένας τύπος αρχείου μακροεντολής, υποθέτω ότι οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου μπορεί να ανοίξει επίσης. Εάν αυτό λειτουργεί, απλά γνωρίζετε ότι θα μπορείτε να δείτε μόνο το περιεχόμενο κειμένου του αρχείου MSDVD και να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο μακροεντολής όπως αυτό προορίζεται να χρησιμοποιηθεί. Θα χρειαστείτε το λογισμικό Magic Macro για να το κάνετε αυτό.

Συμβουλή: Με ορισμένους τύπους αρχείων, ενδέχεται να υπάρχουν πολλές άλλες μορφές που χρησιμοποιούν την επέκταση, αλλά είμαι αρκετά βέβαιος ότι μόνο οι δύο που αναφέρονται εδώ χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .MSDVD. Ωστόσο, αν υποψιάζεστε ότι ένα από αυτά τα αρχεία είναι διαφορετικής μορφής, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος για να καθορίσει ποιο πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το ανοίξει. Συχνά υπάρχει αναγνωρίσιμο κείμενο στην κεφαλίδα του αρχείου που δείχνει την εφαρμογή που δημιούργησε το αρχείο.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MSDVD, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MSDVD, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MSDVD

Δεδομένου ότι τα αρχεία MSDVD δεν είναι αρχεία βίντεο από μόνα τους, δεν μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μορφή βίντεο όπως AVI , MP4 , WMV κ.λπ. Ωστόσο , επειδή τα αρχεία MSDVD χρησιμοποιούνται στο Windows DVD Maker, ανοίγοντας το αρχείο στον ίδιο υπολογιστή που Δημιουργία αυτό θα ανοίξει αυτόματα τα πραγματικά αρχεία βίντεο που αναφέρονται κατά την δημιουργία του αρχείου MSDVD.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Windows DVD Maker για να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο βίντεο και τις λεπτομέρειες που περιέχονται στο αρχείο MSDVD (όπως η διάταξη του μενού DVD κ.λπ.) σε ένα αρχείο βίντεο.

Σημείωση: Αφού αποθηκευτεί το αρχείο MSDVD και το σχετικό περιεχόμενο βίντεο σε ένα αρχείο βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα βίντεο για να το μετατρέψετε σε διάφορες άλλες μορφές βίντεο.

Είμαι βέβαιος ότι δεν βρίσκεστε μετά από αυτόν τον τύπο μετατροπής, αλλά θα μπορούσατε να μετατρέψετε τεχνικά ένα αρχείο .MSDVD σε άλλο μορφότυπο που βασίζεται σε κείμενο, όπως το TXT ή το HTML, αλλά δεν θα έχει καμία άλλη χρήση από την ανάγνωση του περιεχομένου του κειμένου .