Τι είναι το αρχείο PAGES;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PAGES

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PAGES είναι ένα αρχείο εγγράφου σελίδας που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου της Apple Pages. Μπορεί να είναι ένα απλό έγγραφο κειμένου ή πιο περίπλοκο και να περιλαμβάνει αρκετές σελίδες με εικόνες, πίνακες, γραφήματα ή άλλα.

Τα αρχεία PAGES είναι στην πραγματικότητα μόνο αρχεία ZIP που περιλαμβάνουν όχι μόνο τις πληροφορίες εγγράφου που χρειάζονται για τις Σελίδες, αλλά και ένα αρχείο JPG και ένα προαιρετικό αρχείο PDF που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προεπισκόπηση του εγγράφου. Το αρχείο JPG μπορεί να δει μόνο την πρώτη σελίδα ενώ το PDF μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δει ολόκληρο το έγγραφο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PAGES

Προσοχή: Προσέξτε πολύ όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων που έχουν ληφθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έχουν μεταφορτωθεί από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των εκτελέσιμων αρχείων επεκτάσεων για μια λίστα με επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί. Ευτυχώς, τα αρχεία PAGES δεν αποτελούν συνήθως ανησυχία.

Ο επεξεργαστής κειμένου της Apple, Pages, χρησιμοποιείται συνήθως για να ανοίξει αρχεία PAGES και λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές macOS. Η ίδια εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS.

Ωστόσο, ένας γρήγορος τρόπος προβολής των αρχείων PAGES στα Windows ή σε άλλο λειτουργικό σύστημα είναι να το ανεβάσετε στο Google Drive. Δείτε πώς να μετατρέψετε το παρακάτω αρχείο PAGES εάν θέλετε να ανοίξετε το έγγραφο σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα ή αν δεν έχετε εγκαταστήσει Σελίδες.

Μια άλλη μέθοδος είναι να εξαγάγετε τα έγγραφα προεπισκόπησης από τα αρχεία PAGES, τα οποία μπορούν να γίνουν με οποιοδήποτε εργαλείο εξαγωγής αρχείων που υποστηρίζει το σχήμα ZIP (το οποίο είναι το μεγαλύτερο μέρος αυτών). Τα αγαπημένα μου είναι τα 7-Zip και PeaZip.

Συμβουλή: Εάν κάνετε λήψη του αρχείου PAGES online ή μέσω ενός συνημμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πριν να το αποθηκεύσετε, αλλάξτε την επιλογή "Αποθήκευση ως τύπος" σε "Όλα τα αρχεία" και, στη συνέχεια, ονομάστε το .zip στο τέλος. Εάν το κάνετε αυτό, το αρχείο θα υπάρχει στη μορφή ZIP και μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό χωρίς να χρειαστείτε ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων τρίτου μέρους.

Μόλις εξάγετε τα αρχεία από το αρχείο, μεταβείτε στο φάκελο QuickLook και ανοίξτε το Thumbnail.jpg για να δείτε μια προεπισκόπηση της πρώτης σελίδας του εγγράφου. Εάν υπάρχει και ένα αρχείο Preview.pdf , μπορείτε να δείτε ολόκληρο το έγγραφο PAGES.

Σημείωση: Δεν υπάρχει πάντα ένα αρχείο PDF ενσωματωμένο σε ένα αρχείο PAGES αφού ο δημιουργός πρέπει να επιλέξει να κάνει το αρχείο PAEGS κατά τρόπο που να υποστηρίζει την προσθήκη εκείνου του PDF εκεί (ονομάζεται δημιουργία του με "πρόσθετες πληροφορίες προεπισκόπησης" που περιλαμβάνονται ).

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PAGES

Μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο PAGES online χρησιμοποιώντας το Zamzar . Ανεβάστε το αρχείο εκεί και θα σας δοθεί η δυνατότητα να μετατρέψετε το αρχείο PAGES σε PDF, DOC , DOCX , EPUB , PAGES09 ή TXT.

Οι σελίδες μπορούν επίσης να μετατρέψουν το αρχείο PAGES σε μορφές Word, PDF, απλό κείμενο, RTF, EPUB, PAGES09 και ZIP.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία PAGES

Όταν ο χρήστης επιλέξει να αποθηκεύσει το αρχείο PAGES στο iCloud μέσω του προγράμματος Pages, η επέκταση αρχείου αλλάζει σε .PAGES-TEF. Είναι επίσημα ονομάζονται αρχεία εγγράφων σελίδων iCloud.

Μια άλλη παρόμοια επέκταση αρχείου είναι το PAGES.ZIP, αλλά ανήκουν σε εκδόσεις των Σελίδων που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2005 και 2007, οι οποίες είναι εκδόσεις 1.0, 2.0 και 3.0.

Τα αρχεία PAGES09 παράγονται από εκδόσεις σελίδων 4.0, 4.1, 4.2 και 4.3, οι οποίες κυκλοφόρησαν μεταξύ του 2009 και του 2012.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο PAGES είναι να σημειώσετε το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Εάν βρίσκεστε στα Windows, πιθανότατα δεν έχετε εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μπορεί να ανοίξει το αρχείο PAGES, οπότε διπλό κλικ πάνω του πιθανόν να μην σας φτάσει πολύ.

Θυμηθείτε επίσης ότι ακόμη και αν σκοπεύετε να ανοίξετε το αρχείο ως αρχείο ZIP, πρέπει είτε να μετονομάσετε την ενότητα .PAGES του ονόματος αρχείου σε .ZIP είτε να ανοίξετε το αρχείο PAGES απευθείας με ένα εργαλείο όπως το 7-Zip.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι κάποιες επεκτάσεις αρχείων μοιάζουν απαράλλακτα παρόμοιες αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι μορφές είναι οι ίδιες ή ότι μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα λογισμικού. Για παράδειγμα, αν και οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι σχεδόν ίδιες, τα αρχεία PAGES δεν σχετίζονται καθόλου με τα αρχεία PAGE (χωρίς "S"), τα οποία είναι αρχεία σελίδας Web HybridJava.

Τα Windows χρησιμοποιούν ένα αρχείο που ονομάζεται pagefile.sys για βοήθεια με τη μνήμη RAM , αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία PAGES.