Τι είναι ένα αρχείο FBC;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FBC

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FBC είναι ένα αρχείο Compressed Backup Οικογενειακού Δέντρου. Η έκδοση DOS του Family Tree Maker (συντομογραφία FTM ) συμπιέζει ένα αρχείο "Family Tree Maker για DOS" (ένα αρχείο FTM) και στη συνέχεια αλλάζει την επέκταση σε .FBC για να δείξει ότι είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Το λογισμικό Family Tree Maker χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της έρευνας που σχετίζεται με την καταγωγή, τη δημιουργία αναφορών και γραφημάτων και πολλά άλλα.

Σημείωση: Η έκδοση του Family Tree Maker των Windows αποθηκεύει αρχεία στη μορφή αρχείου "Family Tree Maker" (και χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου FTW αντί). Οι υποστηριζόμενες εκδόσεις ενός αρχείου FTW χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου FBK.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο FBC

Το λογισμικό Family Tree Maker ανήκε αρχικά στο Banner Blue Software με την πρώτη έκδοση να είναι για το λειτουργικό σύστημα MS-DOS το 1989. Είναι αυτή η έκδοση του Family Tree Maker που χρησιμοποιεί τη μορφή FTM και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων χρησιμοποιώντας την επέκταση αρχείου FBC.

Η Family Tree Maker αγοράστηκε στη συνέχεια από τον Broderbund το 1995 και αργότερα ανήκε σε εταιρείες όπως η The Learning Company και η Mattel. Η ιδιοκτησία μεταβιβάστηκε στη συνέχεια στο Ancestry.com και σταμάτησε το 2015 πριν να αποκτηθεί από τον MacKiev το 2016.

Μπορείτε να αγοράσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Family Tree Maker για τα λειτουργικά συστήματα Mac και Windows μέσω του Εκπαιδευτικού Store Software MacKiev.

Τα αρχεία FBC μπορούν να ανοίξουν με το λογισμικό Family Tree Maker 4.0 ή παλαιότερο μέσω της επιλογής File> Restore From Backup . Εάν έχετε μια νεότερη έκδοση του Family Tree Maker, κάντε λήψη του δωρεάν Family Tree Maker 2005 Starter Edition (είναι μια δοκιμή 14 ημερών) για να εισαγάγετε το αρχείο FBC και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το νέο σας Family Tree Maker 2005 εισαγωγή στην ενημερωμένη έκδοση του Family Tree Maker.

Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο FBC, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία FBC, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FBC

Εάν πρέπει να μετατρέψετε το αρχείο FBC σας για χρήση στο Family Tree Maker 2008 έως το 2014, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες στο MacKiev.com.

Το Family Tree Maker μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο FBC σε ένα αρχείο .GED (GEDCOM Genealogy Data) με την επιλογή μενού File> Copy / Export Family File , αλλά αυτό λειτουργεί μόνο εάν το αρχείο είναι ήδη ανοιχτό στο λογισμικό, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν η έκδοση του Family Tree Maker μπορεί να ανοίξει το αρχείο FBC.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, το αρχείο σας εξακολουθεί να μην ανοίγει σωστά, σκεφτείτε ότι ενδέχεται να παραλείψετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου. Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιάζει πολύ με το .FBC, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σχετίζονται ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ίδιο πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, FB2 , FBR , και BC! τα αρχεία έχουν μια πολύ παρόμοια επέκταση αρχείου, αλλά δεν ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο που ανοίγουν τα αρχεία FBC. Η FCC είναι μια άλλη που προορίζεται για αρχεία συλλογών αναγνωριστικών φόρμας και όχι για αρχεία σχετικών με το οικογενειακό δέντρο.

Αν δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο FBC, αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το άνοιγμα ή τη μετατροπή του συγκεκριμένου αρχείου σας.

Ωστόσο, αν έχετε ένα αρχείο FBC αλλά δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου FBC, ποια προγράμματα ή εργαλεία έχετε δοκιμάσει ήδη με αυτό και τότε θα δούμε τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.