Αντιμετώπιση προβλημάτων ψηφιακών πλαισίων φωτογραφιών

Τα ψηφιακά κορνίζες φωτογραφιών είναι ενδιαφέροντα προϊόντα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να προβάλλετε μια ποικιλία συνεχώς μεταβαλλόμενων φωτογραφιών σε ένα πλαίσιο , αντί να κρεμάτε μια φωτογραφία στον τοίχο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε όλες τις αγαπημένες σας οικογενειακές φωτογραφίες ταυτόχρονα, όπου όλοι μπορούν να τις δουν, αντί να τους έχουν κρυφτεί σε ένα λεύκωμα. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τα λευκώματα για την αποθήκευση φωτογραφιών, καθώς αυτά θα προσφέρουν μια πιο μόνιμη επιλογή έναντι μιας ψηφιακής κορνίζας φωτογραφιών, αλλά το ψηφιακό πλαίσιο φωτογραφιών μπορεί να είναι ένας καλός σύντροφος.

Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν εύκολα, υπάρχουν κάποιες δύσκολες πτυχές για τη χρήση ορισμένων προηγμένων χαρακτηριστικών των ψηφιακών πλαισίων φωτογραφιών. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων με ψηφιακές κορνίζες φωτογραφιών .

Επαναφέρετε το πλαίσιο

Πολλές φορές, τα προβλήματα με το ψηφιακό πλαίσιο φωτογραφικών μηχανών μπορούν να διορθωθούν με επαναφορά του πλαισίου. Ελέγξτε τον οδηγό χρήσης του πλαισίου για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την επαναφορά του πλαισίου. Αν δεν μπορείτε να βρείτε παρόμοιες οδηγίες, δοκιμάστε να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, αφαιρέστε τις μπαταρίες και αφαιρέστε τις κάρτες μνήμης από το πλαίσιο για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, επανασυνδέστε τα πάντα και πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας. Μερικές φορές, πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα, θα επαναφέρετε τη συσκευή.

Το πλαίσιο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από μόνο του

Ορισμένες ψηφιακές κορνίζες φωτογραφιών διαθέτουν λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας ή απόδοσης, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε το πλαίσιο να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Εάν θέλετε την αλλαγή αυτών των χρόνων, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στα μενού του πλαισίου.

Το πλαίσιο δεν θα εμφανίσει τις φωτογραφίες μου

Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για να διορθώσετε. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο δεν εμφανίζει δείγματα φωτογραφιών από την εσωτερική μνήμη. Εάν τοποθετήσετε μια κάρτα μνήμης ή μια συσκευή USB , θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε το πλαίσιο να λειτουργεί με τις φωτογραφίες σας. Μπορεί να χρειαστεί να διαγράψετε τυχόν δείγματα φωτογραφιών από την εσωτερική μνήμη του πλαισίου. Επιπλέον, ορισμένα ψηφιακά πλαίσια φωτογραφιών μπορούν να εμφανίζουν μόνο έναν ορισμένο αριθμό αρχείων, συνήθως 999 ή 9,999. Οποιεσδήποτε επιπλέον φωτογραφίες αποθηκεύονται στην κάρτα μνήμης ή στην εσωτερική μνήμη θα παραλειφθούν.

Το πλαίσιο δεν θα εμφανίσει τις φωτογραφίες μου, Μέρος δεύτερο

Αν η οθ νη LCD του πλαισίου απλώς είναι κενή, βεβαιωθείτε τι έχετε τοποθετήσει εντελώς την κάρτα μνήμης ή τη συσκευή USB στην υποδοχή του ψηφιακού κορνιού. Ανάλογα με τον τύπο κορνίζας φωτογραφιών που χρησιμοποιείτε, μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα ή και περισσότερο για ένα αρχείο φωτογραφιών μεγάλης ανάλυσης για φόρτωση και εμφάνιση στο πλαίσιο φωτογραφιών. Ορισμένες ψηφιακές κορνίζες φωτογραφιών δεν μπορούν να προβάλλουν αρχεία, εκτός εάν είναι συμβατές με συγκεκριμένες μορφές, όπως το DCF. Ελέγξτε τον οδηγό χρήσης για την ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών για να δείτε αν η συσκευή σας έχει αυτό το πρόβλημα. Ή εάν ορισμένες από τις εικόνες στην κάρτα μνήμης έχουν επεξεργαστεί σε έναν υπολογιστή, ενδέχεται να μην είναι πλέον συμβατές με το ψηφιακό πλαίσιο φωτογραφικών μηχανών.

Το πλαίσιο δεν θα εμφανίσει τις φωτογραφίες μου, Μέρος τρίτο

Πολλές φορές, αυτό το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με ένα ζήτημα με τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα μνήμης. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι κάρτες μνήμης που χρησιμοποιείτε λειτουργούν σωστά. ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε την κάρτα μνήμης σε μια φωτογραφική μηχανή για να τη δοκιμάσετε. Εάν η κάρτα μνήμης έχει φωτογραφικές εικόνες αποθηκευμένες σε αυτήν από πολλαπλές κάμερες, θα μπορούσε να αναγκάσει το ψηφιακό πλαίσιο φωτογραφιών να μην μπορέσει να διαβάσει την κάρτα. Τέλος, δοκιμάστε να επαναφέρετε το πλαίσιο.

Οι εικόνες απλά δεν φαίνονται σωστές

Πολλές φορές, αυτό το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με τον καθαρισμό της οθόνης LCD. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και η σκόνη μπορούν να κάνουν τις εικόνες να μην φαίνονται στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής. Εάν το πρόβλημα με την ποιότητα της εικόνας είναι διακεκομμένο, είναι επίσης πιθανό ότι η ανάλυση στην οποία φωτογραφήθηκε μια συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι αρκετά υψηλή για να δημιουργήσει μια ευκρινή εικόνα στην οθόνη της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Επιπλέον, εάν έχετε ένα μείγμα κάθετων και οριζόντιων φωτογραφιών, οι κατακόρυφα ευθυγραμμισμένες εικόνες ενδέχεται να εμφανίζονται σε πολύ μικρότερο μέγεθος από τις οριζόντια ευθυγραμμισμένες φωτογραφίες, κάνοντας κάποιες από αυτές να φαίνονται περίεργες.

Το τηλεχειριστήριο δεν θα λειτουργήσει

Ελέγξτε τη μπαταρία του τηλεχειριστηρίου. Ελέγξτε ότι ο αισθητήρας τηλεχειρισμού δεν έχει μπλοκαριστεί από τίποτα και ότι είναι απαλλαγμένος από σκόνη και βρωμιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια οπτική επαφή μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της ψηφιακής κορνίζας φωτογραφιών, χωρίς αντικείμενα μεταξύ των δύο. Μπορείτε επίσης να είστε πέρα ​​από την απόσταση στην οποία θα λειτουργήσει το τηλεχειριστήριο, γι 'αυτό προσπαθήστε να μετακινηθείτε πιο κοντά στο ψηφιακό πλαίσιο φωτογραφιών. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχει μια ετικέτα ή ένα προστατευτικό φύλλο που έχει τοποθετηθεί μέσα στο τηλεχειριστήριο και έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπεται η ακούσια ενεργοποίησή του κατά τη διάρκεια της αποστολής, οπότε βεβαιωθείτε ότι η γλωττίδα έχει αφαιρεθεί πριν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο.

Το πλαίσιο δεν θα ενεργοποιηθεί

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις μεταξύ του καλωδίου τροφοδοσίας και του πλαισίου και του καλωδίου τροφοδοσίας και της πρίζας είναι σφιγμένες. Αν πρόκειται για μονάδα με μπαταρία, χρησιμοποιήστε νέες μπαταρίες. Διαφορετικά, δοκιμάστε να επαναφέρετε το πλαίσιο, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Κρεμάστε το πλαίσιο

Ορισμένα ψηφιακά κορνίζες φωτογραφιών δημιουργούνται να κρεμαστούν στον τοίχο, παρόμοια με ένα τυπωμένο κορνίζα φωτογραφιών. Άλλοι θα έχουν μια στάση στην οποία θα ξεκουραστούν, ίσως πάνω από ένα ράφι ή ένα τραπέζι. Κρεμάστε μια ψηφιακή κορνίζα στον τοίχο που δεν προορίζεται για κρεμάστρα μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία προβλημάτων. Εάν εισχωρήσετε στην περίπτωση της ψηφιακής κορνίζας με ένα καρφί, μπορεί να προκληθεί βλάβη στα ηλεκτρονικά. Ή αν το πλαίσιο πέσει από τον τοίχο, θα μπορούσε να σπάσει την θήκη ή την οθόνη. Ορισμένες ψηφιακές κορνίζες φωτογραφιών μπορούν να κρεμαστούν σε έναν τοίχο εάν αγοράσετε ένα πρόσθετο κιτ, επομένως συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή του πλαισίου.

Τέλος, αν έχετε πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με την ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών, αναζητήστε ένα κουμπί "βοήθειας" είτε στο πλαίσιο είτε ως μέρος της οθόνης αφής . Τα κουμπιά βοήθειας συνήθως σημειώνονται με ένα εικονίδιο ερωτηματικού.