Οδηγός για βιντεοκάμερες Wi-Fi και κάμερες βίντεο

Μπορούν οι βιντεοκάμερες να κόψουν το καλώδιο;

Εκτός αν έχετε σημαντικές συμμετοχές σε καλώδιο, κανείς δεν αρέσει να παλεύει με καλώδια. USB, HDMI, A / V - το ονομάζετε, το μπερδεμένο κορδόνι πίσω από την τηλεόρασή μας, κάτω από τα γραφεία μας και γύρω από τους υπολογιστές μας μπορεί να είναι ένας πραγματικός πόνος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κατασκευαστές βιντεοκάμερας έχουν αρχίσει να διαβάζουν με ασύρματες βιντεοκάμερες που υπόσχονται να "κόψουν το καλώδιο" και να μεταφέρουν τα βίντεό σας ασύρματα, χωρίς αυτό το μπερδεμένο κόμπο κορδονιών.

Το Wi-Fi - η ασύρματη τεχνολογία που συναντάμε σε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και έναν αυξανόμενο αριθμό άλλων καταναλωτικών ηλεκτρονικών - έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στις βιντεοκάμερες. Έχει ενσωματωθεί τόσο σε παραδοσιακές βιντεοκάμερες όσο και σε τσέπη. Εδώ πρέπει να μάθετε για τις βιντεοκάμερες Wi-Fi:

Τι μπορούν να κάνουν οι βιντεοκάμερες Wi-Fi

Με τη χρήση Wi-Fi, μια βιντεοκάμερα μπορεί να μεταφέρει βίντεο (ακόμη και βίντεο υψηλής ευκρίνειας ) σε έναν υπολογιστή που βρίσκεται σε ασύρματο δίκτυο. Πείτε αντίο καλώδια! Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια βιντεοκάμερα Wi-Fi μπορεί επίσης να αναγνωριστεί ως συσκευή σε ένα δίκτυο - πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μεταδώσετε το βίντεο από τη βιντεοκάμερα σε μια οθόνη, τηλεόραση ή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων για να την παρακολουθήσετε χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε απευθείας τη βιντεοκάμερα μια συσκευή προβολής. Για να απολαύσετε αυτή τη λειτουργία, η βιντεοκάμερά σας θα πρέπει να λειτουργεί με την προδιαγραφή DLNA (ελέγξτε τις προδιαγραφές του προϊόντος, η πιστοποίηση DLNA θα αναγράφεται μερικώς στη συσκευασία).

Μέχρι στιγμής, καμία βιντεοκάμερα δεν χρησιμοποιεί Wi-Fi για απευθείας πρόσβαση στο Internet και είναι απίθανο ότι σύντομα.

Βιντεοκάμερα Wi-Fi Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Εκτός από την αφαίρεση των καλωδίων από την εξίσωση, δεν υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα σε μια βιντεοκάμερα Wi-Fi. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα. Καταρχήν, η μεταφορά βίντεο με Wi-Fi σε έναν υπολογιστή διαρκεί πολύ περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε να μεταφέρει αυτά τα βίντεο μέσω καλωδίου USB. Όχι μόνο αυτό, αλλά το Wi-Fi είναι μια αρκετά μεγάλη αποστράγγιση της μπαταρίας της βιντεοκάμεράς σας, οπότε θα πρέπει να έχετε μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία πριν ξεκινήσετε τη μεταφορά σας ή συνδέσετε τη βιντεοκάμερα σε μια πρίζα πριν ξεκινήσετε καλώδια ξανά).

Το κόστος είναι ένας άλλος παράγοντας. Όλα τα πράγματα είναι ίσα, μια βιντεοκάμερα με κάποια μορφή ενσωματωμένης ασύρματης δυνατότητας είναι συνήθως κάπως πιο ακριβή από ένα παρόμοιο μοντέλο χωρίς.

Είναι το Wi-Fi το επόμενο μεγάλο πράγμα;

Το Wi-Fi πιθανότατα δεν θα είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε μια βιντεοκάμερα, απλώς και μόνο επειδή τα αρχεία βίντεο HD είναι τόσο μεγάλα και χρονοβόρα για τη μεταφορά μέσω ασύρματου δικτύου. Η ταχύτερη τεχνολογία Wi-Fi (η αποκαλούμενη τεχνολογία 802.11ac) θα βοηθήσει σε αυτό το μέτωπο, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος πριν οι κύριοι καταναλωτές έχουν δίκτυα Wi-Fi 802.11ac στα σπίτια τους.

Τούτου λεχθέντος, ένας δίκαιος αριθμός κατασκευαστών βιντεοκάμερας τσέπης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την προσθήκη ασύρματης τεχνολογίας στα προϊόντα τους, οπότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μια σειρά από κάμερες τσέπης θα εξοπλίζονται με Wi-Fi σύντομα.

Μια εναλλακτική λύση Eye-Fi

Εάν θέλετε δυνατότητα Wi-Fi χωρίς να αγοράσετε μια ασύρματη βιντεοκάμερα, μπορείτε να αγοράσετε μια ασύρματη κάρτα μνήμης Eye-Fi. Αυτές οι κάρτες χωρούν σε κάθε τυποποιημένη υποδοχή κάρτας SD και μετατρέπουν τη βιντεοκάμερά σας σε ασύρματη συσκευή. Οποιεσδήποτε φωτογραφίες και βίντεο που τραβήξατε με τη βιντεοκάμερά σας μπορούν να μεταφερθούν ασύρματα όχι μόνο στον υπολογιστή σας αλλά σε έναν από τους 25 online προορισμούς, εκ των οποίων έξι υποστηρίζουν και βίντεο (όπως το YouTube και το Vimeo). Οι κάρτες Eye-Fi προσφέρουν κάτι περισσότερο από ασύρματη λειτουργία: μπορείτε να προσθέσετε γεωγραφικές συντεταγμένες στα βίντεό σας και να τις ανεβάσετε στον ιστό μέσω δημόσιων σημείων εστίασης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την τεχνολογία Eye Fi εδώ.