Ασφάλεια ψηφιακής κάμερας

Χρησιμοποιήστε τον εξοπλισμό της φωτογραφίας σας με ασφάλεια με αυτές τις συμβουλές

Ως κομμάτια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές φέρουν ορισμένους εγγενείς κινδύνους, αν δεν χρησιμοποιηθούν ή συντηρηθούν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι η άσκηση των διαδικασιών ασφαλείας της ψηφιακής κάμερας είναι σημαντική.

Η ζημιά στα ηλεκτρικά εξαρτήματα ή τα εξαρτήματα με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή δυσλειτουργία ή σπασμένη κάμερα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για τη σωστή συντήρηση, χρήση και προστασία της ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής και για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ασφάλεια της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής μπαταριών ταιριάζει με το μοντέλο σας

Χρησιμοποιείτε μόνο μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος ή φορτιστή μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μάρκα και το μοντέλο φωτογραφικής μηχανής. Η αντικατάσταση ηλεκτρικού εξοπλισμού που έχει κατασκευαστεί για άλλα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας και να προκαλέσει ζημιά στην κάμερα. Θα μπορούσε επίσης να καταλήξει σε πυρκαγιά, καθώς ο λανθασμένος εξοπλισμός μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα της μπαταρίας.

Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένες μπαταρίες

Χρησιμοποιείτε μόνο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που συνιστώνται και εγκρίνονται ειδικά για τη φωτογραφική σας μηχανή. Η χρήση μιας μπαταρίας που δεν ταιριάζει ή υπερβολικά ισχυρή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην κάμερα ή μπορεί να προκαλέσει και πάλι βραχυκύκλωμα στη μπαταρία προκαλώντας πυρκαγιά. Με άλλα λόγια, η εμπλοκή μιας μπαταρίας από την παλιά κάμερά σας στη νέα σας φωτογραφική μηχανή είναι μια φοβερή ιδέα.

Ελέγξτε την κατάσταση των καλωδίων

Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια που χρησιμοποιείτε με τη φωτογραφική μηχανή σας - προσαρμογείς εναλλασσόμενου ρεύματος και καλώδια USB ειδικά - είναι απαλλαγμένα από ψευδαισθήσεις και περικοπές. Ένα κατεστραμμένο καλώδιο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, επομένως αυτό αποτελεί βασικό κριτήριο για την ασφάλεια της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Ανοίξτε την θήκη της κάμερας

Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι σας τα εσωτερικά εξαρτήματα της φωτογραφικής μηχανής. Το απλό άνοιγμα της θήκης της φωτογραφικής μηχανής ενδέχεται να ακυρώσει την εγγύησή σας και να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στην κάμερα.

Αποθηκεύστε τη φωτογραφική μηχανή μείον τη μπαταρία

Αφαιρέστε τις μπαταρίες από την κάμερα, αν δεν χρησιμοποιείτε την κάμερα για μια εβδομάδα ή περισσότερο, ειδικά εάν οι μπαταρίες είναι κενές. Μια μπαταρία που παραμένει μέσα στην κάμερα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιο πιθανό να διαρρεύσει οξύ, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει την κάμερα.

Μην αγγίζετε τις μπαταρίες

Κατά τη μεταφορά μπαταριών για τη φωτογραφική μηχανή σας, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πολλές μπαταρίες σε μια θέση, όπου θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Αν οι ακροδέκτες των μπαταριών παραμείνουν σε επαφή μεταξύ τους, θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά. Επιπλέον, εάν οι μεταλλικοί ακροδέκτες έρχονται σε επαφή με κάποιο μέταλλο, όπως τα κλειδιά ή τα κέρματα, οι μπαταρίες θα μπορούσαν επίσης να βραχυκυκλώσουν, οπότε προσέξτε τις μπαταρίες κατά τη μεταφορά τους.

Παρακολουθήστε τη διαδικασία φόρτισης

Αν η κάμερα δεν φορτίζει σωστά ή φαίνεται να "ξεκινά και σταματά" κατά τη φόρτιση, σκεφτείτε να στείλετε την κάμερα για επισκευή. Μπορεί να έχετε ένα κοντό στο εσωτερικό της κάμερας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην κάμερα.

Αποφύγετε το νερό

Μην εκθέτετε τη φωτογραφική μηχανή σε ακραίες θερμοκρασίες ή νερό, εκτός εάν το συγκεκριμένο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής σας έχει σχεδιαστεί για σκληρές συνθήκες. Επιπλέον, αποφύγετε την έκθεση της φωτογραφικής μηχανής σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, ειδικά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν συμπύκνωση στο εσωτερικό του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, προκαλώντας βλάβη στα κυκλώματα ή στην οθόνη LCD.

Μην διακόψετε τις διεργασίες

Αποφύγετε την αφαίρεση της μπαταρίας από την κάμερα όταν η κάμερα είναι σε λειτουργία ή αποθηκεύει φωτογραφίες. Ξαφνικά η αφαίρεση της πηγής τροφοδοσίας ενώ λειτουργεί η κάμερα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα δεδομένα ή να προκαλέσει ζημιά στο κύκλωμα της κάμερας.

Επιλέξτε ένα Locale αποθήκευσης προσεκτικά

Αποφύγετε την αποθήκευση της φωτογραφικής μηχανής για εκτεταμένες χρονικές περιόδους σε περιοχές που εκτίθενται σε ισχυρά μαγνητικά πεδία ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αυτές οι εκθέσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στην οθόνη LCD ή να επηρεάσουν το κύκλωμα της κάμερας.

Κρατήστε το φακό σας ασφαλές επίσης

Εάν έχετε μια κάμερα DSLR που δεν θα χρησιμοποιήσετε για λίγες εβδομάδες, αφαιρέστε το φακό από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Τοποθετήστε τα καπάκια και στα δύο άκρα του φακού, καθώς και στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, για να προστατεύσετε όλα τα εξαρτήματα κατά την αποθήκευση. Καθαρίστε το φακό πριν το αποθηκεύσετε, για να βεβαιωθείτε ότι θα είναι έτοιμο για χρήση.