Γιατί οι φωτογραφίες αποθηκεύονται σε φάκελο DCIM;

Κάθε ψηφιακή συσκευή λήψης φωτογραφιών χρησιμοποιεί το φάκελο DCIM-αλλά γιατί;

Αν έχετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή οποιουδήποτε είδους και έχετε δώσει προσοχή στο πώς αποθηκεύει τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κρατούνται σε ένα φάκελο DCIM .

Αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι σχεδόν κάθε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, είτε πρόκειται για το είδος τσέπης είτε για την επαγγελματική ποικιλία DSLR, χρησιμοποιεί τον ίδιο φάκελο.

Θέλετε να ακούσετε κάτι ακόμα πιο περίεργο; Ενώ χρησιμοποιείτε πιθανώς εφαρμογές για να προβάλλετε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε τις φωτογραφίες που τραβάτε με το smartphone ή το tablet σας, αυτές οι φωτογραφίες αποθηκεύονται επίσης στο αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας σε ένα φάκελο DCIM.

Έτσι, τι είναι τόσο ξεχωριστό για αυτό το πανταχού παρόν αρκτικόλεξο που κάθε εταιρεία φαίνεται να συμφωνεί είναι τόσο σημαντικό που όλοι πρέπει να το χρησιμοποιήσουν για τις φωτογραφίες σας;

Γιατί DCIM και όχι φωτογραφίες & # 39 ;;

Το DCIM αντιπροσωπεύει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές IMAGES, οι οποίες πιθανώς βοηθούν αυτόν τον φάκελο να κάνει λίγο πιο νόημα. Κάτι σαν φωτογραφίες ή εικόνες θα ήταν πολύ πιο σαφές και εύκολο να εντοπιστεί, αλλά υπάρχει ένας λόγος για την επιλογή DCIM.

Η συνεπής ονομασία της θέσης αποθήκευσης φωτογραφιών για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ως DCIM ορίζεται ως μέρος των προδιαγραφών DCF (Design Rule for Camera File System), το οποίο έχει υιοθετηθεί από τόσους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών ότι είναι πρακτικά βιομηχανικό πρότυπο.

Επειδή το spec DCF είναι τόσο συνηθισμένο, οι προγραμματιστές του λογισμικού διαχείρισης φωτογραφιών που έχετε στον υπολογιστή σας και η επεξεργασία φωτογραφιών και η κοινή χρήση εφαρμογών που έχετε κατεβάσει στο τηλέφωνό σας, είναι άνετα να προγραμματίζουν τα εργαλεία τους για να εστιάσουν τις προσπάθειες φωτοερεύνησης στον φάκελο DCIM.

Αυτή η συνέπεια ενθαρρύνει τους άλλους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών και smartphone και με τη σειρά τους, ακόμη περισσότερο, προγραμματιστές λογισμικού και εφαρμογών, να τηρούν αυτή τη συνήθεια αποθήκευσης DCIM.

Οι προδιαγραφές DCF δεν επιβάλλουν απλώς τον φάκελο στον οποίο γράφονται οι φωτογραφίες. Λέει επίσης ότι αυτές οι κάρτες SD πρέπει να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο σύστημα αρχείων όταν διαμορφώνονται (μία από τις πολλές εκδόσεις του συστήματος αρχείων FAT ) και ότι οι υποκαταλόγοι και τα ονόματα αρχείων που χρησιμοποιούνται για τις αποθηκευμένες φωτογραφίες ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Όλοι αυτοί οι κανόνες κάνουν την εργασία σας με τις φωτογραφίες σας σε άλλες συσκευές και με άλλο λογισμικό, πολύ πιο εύκολη από ό, τι εάν κάθε κατασκευαστής βρήκε τους δικούς του κανόνες.

Όταν ο φάκελος DCIM σας γίνει αρχείο DCIM

Λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα και την αξία που κάθε προσωπική φωτογραφία που παίρνουμε έχει ή έχει τη δυνατότητα να έχει μια ιδιαίτερα οδυνηρή εμπειρία συμβαίνει όταν οι φωτογραφίες σας εξαφανιστούν εξαιτίας τεχνικής βλάβης κάποιου είδους.

Ένα ζήτημα που μπορεί να παρουσιαστεί νωρίς στη διαδικασία απόκτησης των φωτογραφιών που τραβήξατε είναι η διαφθορά των αρχείων στη συσκευή αποθήκευσης - για παράδειγμα, η κάρτα SD. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η κάρτα βρίσκεται ακόμα στην κάμερα ή μπορεί να συμβεί όταν εισάγεται σε άλλη συσκευή, όπως ο υπολογιστής ή ο εκτυπωτής.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτή η διαφθορά, αλλά το αποτέλεσμα συνήθως μοιάζει με μία από αυτές τις τρεις καταστάσεις:

  1. Δεν είναι δυνατή η προβολή μιας ή δύο εικόνων
  2. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες στην κάρτα καθόλου
  3. Ο φάκελος DCIM δεν είναι φάκελος, αλλά είναι ένα και μόνο μεγάλο αρχείο

Στην περίπτωση της Κατάστασης # 1, συχνά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Πάρτε τις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε από την κάρτα και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε την κάρτα. Αν συμβεί ξανά, πιθανόν να έχετε κάποιο πρόβλημα με τη φωτογραφική μηχανή ή τη συσκευή λήψης φωτογραφιών που χρησιμοποιείτε.

Η κατάσταση # 2 θα μπορούσε να σημαίνει ότι η κάμερα δεν κατέγραψε ποτέ τις εικόνες, οπότε η αντικατάσταση της συσκευής είναι σοφή ή θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σύστημα αρχείων είναι κατεστραμμένο.

Η κατάσταση # 3 σχεδόν πάντα σημαίνει ότι το σύστημα αρχείων είναι κατεστραμμένο. Όπως είναι παρόμοια με τα # 2 και # 3, τουλάχιστον εάν ο φάκελος DCIM υπάρχει ως αρχείο, μπορείτε να αισθανθείτε αρκετά άνετα ότι οι εικόνες υπάρχουν, απλώς δεν είναι σε μορφή που μπορείτε να έχετε πρόσβαση αμέσως.

Σε # 2 ή # 3, θα πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου επιδιόρθωσης συστήματος αρχείων, όπως η ανάκτηση Magic FAT. Εάν το πρόβλημα του συστήματος αρχείων είναι η πηγή του προβλήματος, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει.

Αν είστε αρκετά τυχεροί για να εργαστείτε με το Magic FAT Recovery, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναδιαμορφώσει την κάρτα SD αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας. Μπορείτε να το κάνετε είτε με τα ενσωματωμένα εργαλεία μορφοποίησης της φωτογραφικής μηχανής είτε με τα Windows ή με το macOS.

Εάν μορφοποιείτε μόνοι σας την κάρτα, διαμορφώστε τη χρησιμοποιώντας FAT32 ή exFAT αν η κάρτα είναι πάνω από 2 GB. Οποιοδήποτε σύστημα FAT θα κάνει αν είναι μικρότερο από 2 GB.