Προσθέστε νέες χειρονομίες με το BetterTouchTool: Οι επιλογές Λογισμικού Mac του Tom

Προσθέστε προσαρμοσμένες κινήσεις στις συσκευές πολλαπλής αφής

BetterTouchTool είναι ίσως πιο γνωστός ως ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες χειρονομίες για χρήση με ένα μαγικό ποντίκι, ένα Magic Trackpad ή ένα ενσωματωμένο trackpad πολλαπλής αφής του MacBook . Η ανάγκη για αυτή την εφαρμογή γίνεται εμφανής μετά την πρώτη ή τη δεύτερη φορά που προσπαθείτε να προσαρμόσετε το ποντίκι ή το trackpad, η Apple απλά δεν παρέχει πολλές επιλογές χειρονομίας και εκείνες που παρέχει καλύπτει μόνο τα βασικά στοιχεία του τι μπορεί να γίνει με ένα multi - επιφάνεια αφής ως διεπαφή δείκτη.

Pro

Ενάντιος

Εντάξει, ας ξεκινήσουμε με ένα από τα μειονεκτήματα. πρέπει πραγματικά να διαβάσετε το εγχειρίδιο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το BetterTouchTool. Δεν είναι ότι το BetterTouchTool είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. έχει απλώς τόσες δυνατότητες που ίσως να μην ανακαλύψετε ποτέ σε όλα αυτά κάνοντας απλά κλικ ή κτυπώντας. Έτσι, πρέπει να διαβάσετε το εγχειρίδιο δεν είναι πραγματικά con, απλώς μια απαίτηση πολλοί χρήστες Mac δεν ενοχλεί με. Ωστόσο, υπάρχει ένα πραγματικό con στο εγχειρίδιο? δεν είναι πλήρης, με ορισμένα τμήματα ακόμα κενά. Στην καλύτερη περίπτωση, το εγχειρίδιο είναι ένα έργο σε εξέλιξη και αυτό είναι κρίμα γιατί το BetterTouchTool είναι μια καταπληκτική εφαρμογή, αλλά χρειάζεται ένα πλήρες εγχειρίδιο.

Εγκατάσταση του BetterTouchTool

Το BTT (BetterTouchTool) παρέχεται ως λήψη από την ιστοσελίδα του προγραμματιστή. Αφού φορτωθεί, το BTT πρέπει απλώς να μετακινηθεί στο φάκελο / Applications. Μετά από αυτό, απλά ξεκινήστε το BTT όπως θα κάνατε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Μια από τις πρώτες επιλογές που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε είναι να ρυθμίσετε το BTT να ξεκινάει αυτόματα κάθε φορά που συνδέεστε στο Mac σας. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη στην ενότητα Βασικές ρυθμίσεις. Το αναφέρω μόνο τώρα, επειδή η προεπιλογή δεν είναι να ξεκινήσει αυτόματα το BTT, το οποίο με εξέπληξε όταν πήγα να χρησιμοποιήσω τις νέες μου χειρονομίες την επόμενη φορά που άρχισα το Mac.

Διασύνδεση χρήστη

Το BTT δεν διαθέτει ενεργή διεπαφή όταν βρίσκεται σε πραγματική χρήση. η δουλειά του είναι να τρέχει στο παρασκήνιο και να παρεμποδίζει τη δραστηριότητα του ποντικιού, του πληκτρολογίου και του τραπεζιού έτσι ώστε οι προσαρμοσμένες χειρονομίες και τα χειριστήρια σας να μπορούν να εφαρμοστούν στις εισόδους σας.

Ωστόσο, το BTT διαθέτει μια διεπαφή για τη ρύθμιση και τη διαμόρφωση. Το παράθυρο προτιμήσεων BTT χωρίζεται σε πολλαπλές ενότητες, με μια γραμμή εργαλείων στην κορυφή, μια γραμμή καρτελών για την επιλογή του τύπου της συσκευής για την οποία δημιουργείτε μια εντολή ή μια χειρονομία, μια πλευρική γραμμή που εμφανίζει τις εφαρμογές στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χειρονομία και μια κεντρική περιοχή για τον ορισμό των χειρονομιών.

Το BTT σάς βοηθά στη διαδικασία δημιουργίας μιας χειρονομίας, συμπεριλαμβάνοντας αριθμημένα βήματα που επισημαίνονται καθώς μετακινείτε τη διαδικασία δημιουργίας χειρονομίας.

Δημιουργία χειρονομίας

Αρχίζετε χρησιμοποιώντας την καρτέλα της συσκευής για να επιλέξετε ποια συσκευή κατάδειξης χρησιμοποιεί η χειρονομία. σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσω ένα μαγικό ποντίκι . Μόλις επιλεγεί η συσκευή, επιλέγετε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη χειρονομία. Μπορείτε να επιλέξετε Global, η οποία θα επιτρέψει τη χρήση της νέας χειρονομίας παντού ή μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Αφού επιλέξετε μια εφαρμογή, μπορείτε να προσθέσετε μια νέα χειρονομία. Το BTT έρχεται με μια μεγάλη βιβλιοθήκη προκαθορισμένων χειρονομιών. Αυτές οι χειρονομίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές. είναι μόνο οι ίδιοι οι χειρονομίες, όπως το χτύπημα στη μέση του μαγικού ποντικιού, το κλικ με δύναμη στην κάτω αριστερή γωνία του τραπεζιού ή το κτύπημα με πολλά δάχτυλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαλέξετε μια χειρονομία και στη συνέχεια να αντιστοιχίσετε μια λειτουργία, είτε χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου για τη λειτουργία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είτε χρησιμοποιώντας τη λίστα προκαθορισμένων λειτουργιών του BTT, ουσιαστικά πιο πολύπλοκες λειτουργίες που έχει δημιουργήσει η BTT για εσάς.

Δεν περιορίζεστε στις χειρονομίες και τις λειτουργίες του BTT. μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας κινήσεις και τις δικές σας λειτουργίες. Η δημιουργία μιας νέας χειρονομίας είναι τόσο εύκολη όσο η επιλογή του εργαλείου σχεδίασης και η σχεδίασή σας στη λευκή περιοχή σχεδίασης. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολύπλοκες χειρονομίες, συμπεριλαμβανομένων στροβιλισμών, κύκλων, ακόμη και γράμματα του αλφαβήτου.

Μόλις δημιουργήσετε και αποθηκεύσετε μια χειρονομία, μπορείτε στη συνέχεια να την αντιστοιχίσετε σε μια ενέργεια, χρησιμοποιώντας την κανονική μέθοδο BTT για τη δημιουργία μίας χειρονομίας που σημειώθηκε παραπάνω.

Παράθυρο

Το BTT ενσωματώνει το κλείσιμο παραθύρων. αυτό είναι παρόμοιο με το χαρακτηριστικό σάρωσης παραθύρων που διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows . Με την ενεργοποίηση του κουμπιού, ένα παράθυρο που σύρεται στις άκρες ή στις γωνίες της οθόνης σας θα περάσει σε νέες διαμορφώσεις, όπως μεγιστοποιείται όταν μετακινείται στην επάνω άκρη, αλλάζει στο αριστερό ήμισυ όταν σύρεται προς τα αριστερά ή μειώνεται στο τετράγωνο όταν μετακινηθεί τις γωνίες.

Χρησιμοποιώντας τις προτιμήσεις BTT, μπορείτε να καθορίσετε τα μεγέθη παραθύρων όταν κουμπώνετε, τα περιγράμματα, τα χρώματα φόντου και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιώντας το BetterTouchTool

Αφού χρησιμοποιήσετε τις προτιμήσεις BTT για να δημιουργήσετε τις χειρονομίες και να αντιστοιχίσετε λειτουργίες σε κάθε μία, το BTT γίνεται μια διαδικασία στο παρασκήνιο, μία που μπορείτε να δείτε τρέχοντας αν ανοίξετε το Activity Monitor, αλλά διαφορετικά είναι κρυμμένο από την όραση.

Επειδή το BTT πρέπει πάντα να υποκλέψει οποιοδήποτε γεγονός που δείχνει, παρακολούθησα τη χρήση της CPU και της μνήμης ενώ χρησιμοποιούσα την εφαρμογή. Δεν βρήκα πολύ για τον τρόπο χρήσης της CPU ή για οποιαδήποτε υπερβολική χρήση της μνήμης, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πολύ ελαφρύ αποτύπωμα στην απόδοση του Mac.

Τελικές σκέψεις

Το BetterTouchTool κάνει ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς η εφαρμογή: θα σας δώσει τον καλύτερο έλεγχο στη χρήση των χειρονομιών στις συσκευές κατάδειξης πολλαπλής αφής. Αλλά το BTT ξεπερνά αυτό που αναμένεται και σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, να χρησιμοποιήσετε ποντίκια πολλαπλών πλήκτρων πιο αποτελεσματικά, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας iOS ως απομακρυσμένο trackpad πολλαπλής αφής για Mac, πολύ βολικό αν χρησιμοποιείτε το Mac για home theater ή ως μέρος ενός συστήματος παρουσίασης.

Το BetterTouchTool χρησιμοποιεί μια δομή αδειών πληρωμής που θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε από μια χαμηλή τιμή των $ 3.99 έως και $ 50.00? ο προγραμματιστής συνιστά μια τιμή από $ 6.50 έως $ 10.00. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .