Τι είναι ένα αρχείο DDL;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DDL

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DDL είναι ένα αρχείο γλώσσας ορισμού δεδομένων SQL. Αυτά είναι αρχεία απλού κειμένου που περιέχουν εντολές που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της δομής μιας βάσης δεδομένων, όπως πίνακες, αρχεία, στήλες και άλλα πεδία.

Για παράδειγμα, δεδομένου ότι ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες σύνταξης , ένα αρχείο DDL μπορεί να χρησιμοποιήσει την εντολή CREATE για να δημιουργήσει τομείς, σύνολα χαρακτήρων και πίνακες. Άλλα παραδείγματα εντολών περιλαμβάνουν τα DROP, RENAME και ALTER .

Σημείωση: Ο όρος DDL χρησιμοποιείται επίσης με τη γενική έννοια για να περιγράψει οποιαδήποτε γλώσσα που αναφέρεται σε δεδομένα ή δομές δεδομένων, οπότε δεν κάθε αρχείο γλώσσας ορισμού δεδομένων χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .DDL. Στην πραγματικότητα, πολλά αρχεία γλώσσας προσδιορισμού δεδομένων SQL λήγουν στην .SQL.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DDL

Τα αρχεία DDL μπορούν να ανοίξουν με EclipseLink ή IntelliJ IDEA. Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε ένα αρχείο DDL είναι μια εφαρμογή που υποστηρίζει την ανάγνωση αρχείων κειμένου, όπως αυτά που έχουμε επιλέξει με το χέρι σε αυτή τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου .

Σημείωση: Στη σελίδα λήψης IntelliJ IDEA υπάρχουν δύο συνδέσεις για το πρόγραμμα Windows, MacOS και Linux. Μια λήψη θα σας δώσει την έκδοση Ultimate και η άλλη για την έκδοση της Κοινότητας . Και οι δύο μπορούν να ανοίξουν και να επεξεργαστούν αρχεία DDL, αλλά μόνο η κοινοτική επιλογή είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. το άλλο είναι δωρεάν μόνο κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DDL, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία DDL, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DDL

Οι περισσότεροι τύποι αρχείων μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά δεν γνωρίζω συγκεκριμένα αυτά που μπορούν να μετατρέψουν αρχεία που τελειώνουν με .DDL. Επειδή αυτή η επέκταση αρχείων φαίνεται να είναι αρκετά ασυνήθιστη, είναι απίθανο να υπάρχουν πολλές επιλογές για τη μετατροπή των αρχείων DDL σε διαφορετικές μορφές.

Ωστόσο, ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να ανοίξετε το αρχείο DDL με ένα από τα παραπάνω ανοίγματα αρχείων και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το μενού Αρχείο ή Εξαγωγή αυτού του προγράμματος για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε διαφορετική μορφή. Τα περισσότερα προγράμματα υποστηρίζουν αυτό το είδος μετατροπής, οπότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να κάνουν και αυτοί που συνδέονται παραπάνω.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν κωδικοποιητή Online Beautify. Μπορεί να μετατρέψει πολλές μορφές που βασίζονται σε κείμενο σε άλλες παρόμοιες μορφές αρχείων, οπότε μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για τη μετατροπή του κειμένου σε ένα αρχείο DDL σε κάποια άλλη μορφή. Εάν λειτουργεί, απλά αντιγράψτε το κείμενο εξόδου από τη μετατροπή και επικολλήστε το σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ώστε να μπορείτε να το αποθηκεύσετε με την κατάλληλη επέκταση αρχείου.

Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το πόσο πρακτικός είναι αυτός ο τύπος μετατροπής, η IBM έχει αυτό το διδακτικό DDL διαίρεσης που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε το αρχείο DDL με τα IBM Redbooks.

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Ένας πιθανός λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας ακόμα και αφού δοκιμάσετε τις δυνατότητες ανοίγματος DDL παραπάνω, είναι επειδή συγχέετε ένα διαφορετικό αρχείο για ένα αρχείο που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .DDL. Ορισμένες επεκτάσεις αρχείων μοιάζουν πάρα πολύ παρόμοιες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μορφές αρχείων τους σχετίζονται.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε πόσο εύκολο θα ήταν να συγχέουμε ένα αρχείο DLL για ένα αρχείο DDL, παρόλο που δεν ανοίγουν με τα ίδια προγράμματα ή χρησιμοποιούν την ίδια μορφή. Εάν ασχολείσαι πραγματικά με ένα αρχείο DLL, θα πάρετε σίγουρα ένα σφάλμα ή απροσδόκητα αποτελέσματα αν προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα με ένα αρχείο DDL ανοιχτήρι και αντίστροφα.

Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία DDD. Αυτά είναι είτε αρχεία Alpha Five Data Dictionary είτε αρχεία δεδομένων 3D GLBasic, αλλά κανένα από αυτά τα φορμά δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία γλώσσας SQL Data Definition. Όπως και με τα αρχεία DLL, χρειάζεστε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για να τα ανοίξετε.

Αν δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο DDL, τότε ερευνήστε την επέκταση αρχείου που επισυνάπτεται στο τέλος του αρχείου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μάθετε σε ποια μορφή βρίσκεται και ποια προγράμματα λογισμικού είναι συμβατά με αυτό το συγκεκριμένο αρχείο.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία DDL

Εάν έχετε ένα αρχείο DDL αλλά δεν ανοίγει ή λειτουργεί σωστά, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DDL και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.