Πώς να βελτιώσετε την κατάταξη της Google στην ιστοσελίδα σας

Απλές συμβουλές για τη βελτίωση του SEO σας

Η μηχανή αναζήτησης της Google χρησιμοποιεί μια ποικιλία μεθόδων για να καθορίσει ποιες σελίδες εμφανίζονται πρώτα στα αποτελέσματα. Η ακριβής φόρμουλά τους είναι μυστικό, αλλά υπάρχουν πάντα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Ο όρος για αυτό είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή SEO .

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις και δεν υπάρχουν γρήγορα σχέδια. Εάν κάποιος σας υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα, είναι πιθανώς μια απάτη. Δεν έχει σημασία τι κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο που θέλετε να επισκεφθείτε και να γράψετε τον τρόπο που οι άνθρωποι θα ήθελαν να το διαβάσουν . Εάν παίζετε το σύστημα, αργά ή γρήγορα η Google θα το καταλάβει και θα αλλάξει τον τύπο τους. Θα καταλήξετε να πέσει στα αποτελέσματα αναζήτησης και να αναρωτηθείτε γιατί.

Συμβουλή Google Rank # 1 - Φράσεις λέξης-κλειδιού (γνωστός και ως "Δώστε την υποκείμενη σελίδα σας")

Μια φράση-κλειδί είναι οι λέξεις που νομίζετε ότι κάποιος είναι πιθανότερο να βάλει σε μια μηχανή αναζήτησης για να βρει το περιεχόμενό σας - βασικά αυτό που νομίζετε ότι το θέμα της σελίδας σας θα ήταν σύμφωνα με την Google. Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε πολύ ενέργεια σε φράσεις-κλειδιά μόνο και να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας. Φράση-κλειδί σας θα πρέπει προφανώς να εμφανιστεί κάπου στο περιεχόμενό σας, κατά προτίμηση στην πρώτη παράγραφο ή έτσι. "Αυτό είναι ένα άρθρο σχετικά με το Χ, το Υ ή το Ζ." Μην το παρακάνετε και μην το φανείτε αφύσικο. Εάν φαίνεται spammy, είναι πιθανότατα.

Και πάλι, το σημείο εδώ είναι να μιλάς σαν άνθρωπος και απλώς να χρησιμοποιείς τις λέξεις που οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν όταν ψάχνουν για μια σελίδα για το θέμα σου. Το να λέτε στους ανθρώπους τι πρόκειται να διαβάσουν είναι χρήσιμο. Κάνοντας μια λέξη σαλάτα για να χώνω σε φράσεις-κλειδιά δεν είναι.

Εάν αναζητούσατε τον δικό σας ιστότοπο, ποια φράση-κλειδί θα πληκτρολογούσατε στο Google για κάθε σελίδα; Θα αναζητούσατε υπερ-γραφικά widgets; Ψάχνετε για μαγείρεμα με widgets; Δοκιμάστε να αναζητήσετε στο Google τη φράση αυτή. Λάβατε πολλά αποτελέσματα; Ήταν το περιεχόμενο αυτό που περιμένατε να βρείτε; Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε μια διαφορετική προοπτική. Ζητήστε από κάποιον άλλο να διαβάσει τη σελίδα σας και να προτείνει αυτό που νομίζουν ότι μπορεί να είναι η φράση-κλειδί σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την Google Trends για να δείτε εάν μια φράση αρχίζει να κερδίζει δημοτικότητα.

Προσπαθήστε να επιμείνετε σε ένα θέμα κλειδί ανά σελίδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γράφετε στίγματα ή να χρησιμοποιείτε περίεργες φράσεις για να κρατήσετε το θέμα στενό. Το θέμα σας μπορεί να είναι ευρύ. Απλά μην βάζετε μαζί μια δέσμη τυχαίων και άσχετων περιεχομένων. Η σαφής γραφή είναι και πιο εύκολη στην αναζήτηση και ευκολότερη στην ανάγνωση. Μην φοβάστε να είστε πολύ μακρύς και λεπτομερής με αυτό το θέμα, αρκεί να αρχίσετε πρώτα με τις μεγάλες ιδέες και να μπείτε στα ζιζάνια πιο κάτω στη σελίδα. Στη δημοσιογραφία ονομάζουν αυτό το στυλ "ανεστραμμένης πυραμίδας".

Google Rank Tip # 2 - Πυκνότητα λέξεων-κλειδιών

Ένα από τα πράγματα που ψάχνει η Google όταν καταγράφει τις σελίδες είναι η πυκνότητα της χρήσης της λέξης-κλειδιού. Με άλλα λόγια, πόσο συχνά γίνεται η λέξη-κλειδί. Χρησιμοποιήστε τη φυσική φράση. Μην προσπαθήσετε να εξαπατήσετε τη μηχανή αναζήτησης επαναλαμβάνοντας την ίδια λέξη ξανά και ξανά ή κάνοντας το κείμενο "αόρατο". Δεν λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, μερικές από αυτές τις συμπεριφορές απαγορεύουν ακόμη και τον ιστοτόπο σας.

Δώστε μια ισχυρή αρχική παράγραφο που αναφέρει τι ακριβώς αφορά η σελίδα σας. Αυτό είναι μόνο μια καλή πρακτική, αλλά μπορεί να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να βρουν επίσης τη σελίδα σας.

Συμβουλή Google Rank # 3 Ονομάστε τις σελίδες σας

Δώστε στις σελίδες σας ένα περιγραφικό όνομα με το

Χαρακτηριστικό. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Η Google συχνά εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης ως σύνδεσμο χρησιμοποιώντας τον τίτλο της ιστοσελίδας, οπότε γράψτε τη σαν να θέλετε να την διαβάσετε. Ένας σύνδεσμος που ονομάζεται «untitled» δεν είναι δελεαστικός και κανείς δεν πρόκειται να κάνει κλικ σε αυτό. Όταν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε τη φράση λέξεων-κλειδιών της σελίδας στον τίτλο. Εάν το άρθρο σας αφορά τους πιγκουίνους, ο τίτλος σας θα πρέπει να έχει πιγκουίνους σε αυτό, σωστά;

Συμβουλή Google Rank # 4 Δώστε προσοχή στις συνδέσεις

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που εξετάζει η Google είναι η υπερ-σύνδεση. Η Google εξετάζει και τους δύο συνδέσμους προς και από τον ιστότοπό σας.

Η Google εξετάζει τις λέξεις που χρησιμοποιείτε σε συνδέσμους για να προσδιορίσετε το περιεχόμενο της σελίδας σας. Χρησιμοποιήστε συνδέσμους μέσα στις ιστοσελίδες ως τρόπο υπογράμμισης λέξεων-κλειδιών. Αντί να λέτε "κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το SEO" θα πρέπει να πείτε: Διαβάστε περισσότερα για το SEO (Search Engine Optimization).

Οι σύνδεσμοι από άλλους ιστότοπους στον ιστότοπό σας χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του PageRank .

Μπορείτε να βελτιώσετε το PageRank σας ανταλλάσσοντας συνδέσμους κειμένου με άλλους σχετικούς ιστότοπους. Η σύνδεση με τη δική σας ιστοσελίδα είναι μια χαρά. Να είστε καλός πολίτης και να συνδέεστε με άλλους χώρους εκτός από τον δικό σας ιστότοπο - αλλά μόνο όταν αυτό είναι σχετικό. Οι ανταλλαγές banner δεν είναι αποτελεσματικές και οι σελίδες που θέλουν να σας χρεώσουν για αυτήν την υπηρεσία είναι συχνά γνωστοί spammers που μπορούν να βλάψουν την κατάταξή σας.

Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το πόσες συνδέσεις θα πρέπει να έχετε ανά σελίδα. Αυτός είναι ένας από εκείνους τους κανόνες που είναι πιθανό να σας δαγκώνουν αν το κακοποιήσετε, έτσι ώστε το κλειδί, πάλι, να είναι να είναι χρήσιμο και φυσικό με το ρυθμό και την ποσότητα των συνδέσμων που προσφέρετε. Τα σενάρια που συνδέουν το περιεχόμενό σας με άλλες σελίδες ή διαφημίσεις στον ιστότοπό σας ενδέχεται να καταστρέψουν μακροπρόθεσμα τον ιστότοπό σας.

Google Rank Συμβουλή # 5 Κοινωνική δικτύωση

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένας καλός τρόπος για την προώθηση ενός ιστότοπου, αλλά δεν είναι σαφές πόσο θα επηρεάσει άμεσα την κατάταξή σας. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας σας προέρχεται από κοινωνικά δίκτυα, οπότε φροντίστε να κάνετε το περιεχόμενό σας "κοινωνικά φιλικό". Προσθέστε εικόνες και δώστε στο περιεχόμενό σας δεσμευτικούς τίτλους.

Google Rank Tip # 6 Κάντε την αναζήτηση γραφικών σας φιλική

Δώστε τις ιδιότητες των εικόνων σας. Όχι μόνο καθιστά τον ιστότοπό σας πιο προσβάσιμο για άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και μια άλλη ευκαιρία να τοποθετήσετε τις σχετικές λέξεις-κλειδιά σας όπου μπορεί να τις δει η Google. Απλά δεν γεμίζουν λέξεις-κλειδιά που δεν ανήκουν.

Google Rank Tip # 7 Κάντε την ιστοσελίδα φιλική προς το κινητό

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για αναζήτηση περιεχομένου. Θέλετε να κάνετε το περιεχόμενό σας φιλικό προς το κινητό για λόγους καλής εμπειρίας χρήστη, αλλά θέλετε επίσης να το κάνετε για χάρη της αναζήτησης. Δεν υπάρχει εικασία για αυτό. Η Google έχει δηλώσει ότι η φιλικότητα προς κινητά είναι ένα σήμα κατάταξης της Google. Ακολουθήστε μερικές συμβουλές από τη Google σχετικά με τη ρύθμιση του ιστότοπού σας για κινητά.

Συμβουλή Google Rank # 8 Ο καλός σχεδιασμός είναι δημοφιλής σχεδιασμός

Στο τέλος, οι ισχυρές, καλά οργανωμένες σελίδες είναι σελίδες που η Google τείνει να κατατάσσεται υψηλότερα. Είναι επίσης σελίδες που τείνουν να γίνονται πιο δημοφιλείς, πράγμα που σημαίνει ότι η Google θα τα κατατάξει ακόμη υψηλότερα. Κρατήστε καλό σχέδιο στο μυαλό σας καθώς πηγαίνετε και ένα μεγάλο μέρος του SEO θα σχεδιαστεί.