Τι είναι το Google Earth;

Τι είναι το Google Earth;

Το Google Earth είναι ένας χάρτης του κόσμου για τα στεροειδή. Μπορείτε να κάνετε ζουμ και να γλιστρήσετε πάνω από ραμμένες μαζί δορυφορικές φωτογραφίες του κόσμου. Χρησιμοποιήστε το Google Earth για να βρείτε οδηγικές οδηγίες, να βρείτε κοντινά εστιατόρια, να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών, να κάνετε σοβαρή έρευνα ή να κάνετε εικονικές διακοπές. Χρησιμοποιήστε το Google Earth Pro για να εκτυπώσετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και να δημιουργήσετε ταινίες.

Πολλές λειτουργίες του Google Earth είναι ήδη διαθέσιμες στους Χάρτες Google, δεν είναι τυχαίες. Οι Χάρτες Google ενσωματώνουν εδώ και χρόνια λειτουργίες από το Google Earth και πιθανότατα το Google Earth εξαφανίζεται ως ξεχωριστό προϊόν.

Ιστορία

Το Google Earth αρχικά ονομάστηκε Keyhole Earth Viewer. Η Keyhole, Inc ιδρύθηκε το 2001 και εξαγοράστηκε από την Google το 2004. Τα ιδρυτικά μέλη Brian McClendon και John Hanke παρέμειναν με την Google μέχρι το 2015. Ο McClendon έφυγε για την Uber και ο Hanke προχώρησε στην Niantic Labs, η οποία εξαπλώθηκε από την Google το 2015. Το Niantic Labs η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή Pokemon Go για κινητά.

Πλατφόρμες:

Το Google Earth μπορεί να μεταφορτωθεί ως επιτραπέζιο λογισμικό για Mac ή Windows. Μπορεί να εκτελεστεί στον ιστό με συμβατό plug-in προγράμματος περιήγησης. Το Google Earth είναι επίσης διαθέσιμο ως ξεχωριστή εφαρμογή για κινητά για Android ή iOS.

Εκδόσεις

Η επιφάνεια εργασίας του Google Earth είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Google Earth και Google Earth Pro. Το Google Earth Pro επιτρέπει προηγμένες λειτουργίες, όπως εκτύπωση υψηλής ανάλυσης και εισαγωγές διανυσμάτων για χαρτογράφηση δεδομένων GIS. Προηγουμένως, το Google Earth Pro ήταν μια υπηρεσία υψηλής ποιότητας που έπρεπε να πληρώσετε. Αυτή τη στιγμή είναι δωρεάν.

Διασύνδεση του Google Earth

Το Google Earth ανοίγει με θέα στον κόσμο από το διάστημα. Κάνοντας κλικ και σύροντας τον πλανήτη, θα γυρίσετε απαλά το σφαίρα. Ο μεσαίος τροχός κύλισης ή η μετακίνηση με δεξί κλικ θα μεγεθύνουν και θα σμικρύνουν για κοντινές προβολές. Σε ορισμένες περιοχές, τα κοντινά πλάνα είναι αρκετά λεπτομερή ώστε να κάνουν τα αυτοκίνητα και ακόμη και τους ανθρώπους.

Εάν περάσετε πάνω από την πάνω δεξιά γωνία της υδρόγειο, η μικρή πυξίδα θα μετατραπεί σε μεγαλύτερο έλεγχο πλοήγησης. Κάντε κλικ και σύρετε τον κύκλο για να γυρίσετε τον χάρτη. Βόρεια στην πυξίδα θα κινηθεί ανάλογα. Κάντε κλικ στα βέλη για να μετακινηθείτε αριστερά ή δεξιά ή χρησιμοποιήστε το άστρο στη μέση ως μοχλό για να μετακινηθείτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ο επιλογέας προς τα δεξιά ελέγχει τα επίπεδα ζουμ.

Προσανατολισμένη προβολή

Μπορείτε να περιστρέψετε τον πλανήτη για να έχετε μια προοπτική προβολή και να μετακινήσετε τη γραμμή ορίζοντα προς τα επάνω ή προς τα κάτω. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε τα κοντινά πλάνα σαν να ήσαστε ακριβώς πάνω από αυτά, αντί να βλέπετε ευθεία. Είναι επίσης πολύ βολικό με τα 3-D Κτίρια. Αυτή η προβολή είναι καλύτερο με την ενεργοποίηση του επιπέδου εδάφους.

Επίπεδα

Το Google Earth μπορεί να παράσχει πολλές πληροφορίες σχετικά με μια τοποθεσία και αν το δείτε όλα ταυτόχρονα, θα ήταν απλά σύγχυση. Για να διορθωθεί αυτό, οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε στρώματα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν. Τα επίπεδα περιλαμβάνουν τους δρόμους, τις ετικέτες των συνόρων, τα πάρκα, τα τρόφιμα, το φυσικό αέριο και το κατάλυμα.

Η περιοχή του στρώματος βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά του Google Earth. Ενεργοποιήστε τα επίπεδα κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο όνομα του επιπέδου. Απενεργοποιήστε τα επίπεδα με τον ίδιο τρόπο.

Ορισμένα επίπεδα ομαδοποιούνται σε φακέλους. Ενεργοποιήστε όλα τα στοιχεία της ομάδας κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο φάκελο. Αναπτύξτε το φάκελο κάνοντας κλικ στο τρίγωνο δίπλα στο φάκελο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπτυγμένη προβολή για να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε μεμονωμένα επίπεδα.

Τέρνα και κτίρια 3D

Δύο στρώματα είναι χρήσιμα για τη δημιουργία ενός πιο τρισδιάστατου σφαίρα. Το έδαφος προσομοιώνει τα επίπεδα ανύψωσης, οπότε όταν κλίνετε την προβολή σας, μπορείτε να δείτε βουνά και άλλα αντικείμενα εδάφους. Το επίπεδο 3D κτιρίων σάς επιτρέπει να κάνετε ζουμ μέσω πόλεων, όπως το Σαν Φρανσίσκο, και να πετάτε μεταξύ κτιρίων. Τα κτίρια είναι διαθέσιμα μόνο για περιορισμένο αριθμό πόλεων και είναι διαθέσιμα μόνο σε γκρι, σκιασμένα σχήματα (αν και υπάρχουν διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες κτιρίου για λήψη).

Οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν και να σχεδιάσουν τα δικά τους κτίρια με Sketchup.

Αναζήτηση στο Google Earth

Στην πάνω δεξιά γωνία μπορείτε να αναζητήσετε οποιαδήποτε διεύθυνση. Οι περισσότερες διευθύνσεις απαιτούν κράτος ή χώρα, αν και ορισμένες μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ απαιτούν μόνο το όνομα. Η πληκτρολόγηση σε μια πλήρη διεύθυνση θα σας προσεγγίσει σε εκείνη τη διεύθυνση ή τουλάχιστον κοντά σε αυτήν. Οι περισσότερες από τις κατοικίες που προσπάθησα ήταν τουλάχιστον δύο σπίτια.

Σελιδοδείκτες, οδηγίες οδήγησης και περιηγήσεις

Μπορείτε να βάλετε μια εικονική πινελιά στο χάρτη για να σημειώσετε σημεία σημειώσεων, όπως το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας με λεπτομερείς ετικέτες. Μπορείτε να πάρετε οδηγίες οδήγησης από το ένα σημείο στο άλλο. Μόλις υπολογιστούν οι οδηγίες οδήγησης, μπορείτε να τις αναπαράγετε ως εικονική περιήγηση.

Google Mars

Στο Google Earth, θα παρατηρήσετε ένα σύνολο κουμπιών στην επάνω δεξιά γωνία. Ένα κουμπί μοιάζει με τον Κρόνο. Πατήστε το κουμπί τύπου Κρόνος και επιλέξτε Άρη από την αναπτυσσόμενη λίστα.

Αυτό είναι το ίδιο κουμπί που χρησιμοποιείτε για να μεταβείτε στην προβολή Sky ή για να επιστρέψετε στη Γη.

Μόλις είστε σε λειτουργία Mars, θα δείτε ότι η διεπαφή χρήστη είναι σχεδόν ίδια με τη Γη. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις στρώσεις πληροφοριών, να αναζητήσετε συγκεκριμένα ορόσημα και να αφήσετε τα ενδεικτικά σημεία.

Ποιότητα εικόνας

Η Google παίρνει τις εικόνες από δορυφορικές φωτογραφίες, οι οποίες είναι ραμμένες μαζί για να κάνουν μια μεγαλύτερη εικόνα. Οι ίδιες οι εικόνες έχουν διαφορετική ποιότητα. Οι μεγαλύτερες πόλεις είναι συνήθως αιχμηρές και εστιασμένες, αλλά πιο απομακρυσμένες περιοχές είναι συχνά θολές. Υπάρχουν συχνά σκούρα και ελαφριά μπαλώματα που επισημαίνουν διαφορετικές δορυφορικές εικόνες και μερικές από τις εικόνες είναι αρκετάχρονες. Οι εικόνες δεν φέρουν ετικέτα με την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας.

Ακρίβεια

Η τεχνική ραφής εικόνας μερικές φορές αφήνει προβλήματα με την ακρίβεια. Οι επικαλύψεις οδού και άλλοι σελιδοδείκτες συχνά φαίνονται σαν να έχουν μετατοπιστεί. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος με τον οποίο οι εικόνες συνενώθηκαν μπορεί να έχει κάνει τις εικόνες να αλλάξουν τη θέση ελαφρώς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι χειρουργικά ακριβής.

Το Κέντρο του Κόσμου

Το παραδοσιακό κέντρο του Google Earth ήταν στο Κάνσας, αν και τώρα οι χρήστες βλέπουν το κέντρο του πλανήτη ξεκινώντας από την τρέχουσα θέση τους.