Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε Μην ενοχλείτε το iPhone και το Apple Watch

Τα smartphones μας μας συνδέουν με τον κόσμο σχεδόν χωρίς διακοπή. Αλλά δεν θέλουμε πάντα να συνδεθούμε. Η λειτουργία "Μην ενοχλείτε" του iPhone λύνει αυτό το πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ακούτε από τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρει περισσότερο ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πώς δεν ενοχλεί την εργασία;

Αν δεν θέλετε να ενοχλείται από το smartphone σας, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, αλλά στη συνέχεια κανείς δεν μπορεί να φτάσει σε εσάς. Μην ενοχλείτε, ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε η Apple στο iOS 6 , σας δίνει πολύ μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και πότε. Μην ενοχλείτε τα εξής:

Πώς να χρησιμοποιήσετε Μην ενοχλείτε το iPhone

Η χρήση του μην ενοχλείτε το iPhone απαιτεί μόνο μερικές βρύσες:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " για να την εκκινήσετε.
  2. Πατήστε Μην ενοχλείτε .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Μη ενοχλείτε στο πράσινο / πράσινο.

Συντόμευση: Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Μην ενοχλείτε χρησιμοποιώντας το Κέντρο ελέγχου . Απλά σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας (ή προς τα κάτω από το πάνω δεξιά στο iPhone X ) για να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου και πατήστε το εικονίδιο φεγγαριού για να ενεργοποιήσετε το Μην ενοχλείτε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση στο iOS 11

Εάν εκτελείτε iOS 11 ή νεότερη έκδοση στο iPhone σας, το Μην ενοχλεί προσθέτει ένα νέο στρώμα απορρήτου και ασφάλειας: λειτουργεί όταν οδηγείτε. Η απροσδόκητη οδήγηση προκαλεί πολλά ατυχήματα και παίρνει ένα κείμενο ενώ πίσω από το τιμόνι μπορεί σίγουρα να αποσπά την προσοχή. Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού. Με Μην ενοχλείτε ενώ η οδήγηση είναι ενεργοποιημένη, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις κατά την οδήγηση που θα μπορούσαν να σας δελεάσουν να κοιτάξετε μακριά από το δρόμο. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Μεταβείτε στην οθόνη Μην ενοχλείτε στις Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε το μενού Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση για να ορίσετε πότε είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία:
    1. Αυτόματα: Αν το τηλέφωνό σας εντοπίσει ένα ποσό και ταχύτητα κίνησης που το κάνει να πιστεύει ότι βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο, θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Ωστόσο, αυτό υποκρύπτεται σε λάθη, αφού θα μπορούσατε να είστε επιβάτης ή σε λεωφορείο ή τρένο.
    2. Όταν είναι συνδεδεμένο στο Bluetooth αυτοκινήτου: Εάν το τηλέφωνό σας συνδέεται με το Bluetooth στο αυτοκίνητό σας όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η ρύθμιση, είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε.
    3. Μη αυτόματη: Προσθέστε την επιλογή στο Κέντρο ελέγχου και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση με μη αυτόματο τρόπο. Περισσότερα για αυτό σε ένα λεπτό.
  3. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τι συμβαίνει όταν λαμβάνετε κλήσεις ή κείμενα με τη λειτουργία ενεργοποιημένη. Πατήστε Αυτόματη απάντηση σε και επιλέξτε εάν το τηλέφωνό σας θα πρέπει να απαντάει αυτόματα σε Κανείς , Επαφές ξανά , Αγαπημένα από την εφαρμογή σας τηλεφώνου ή Όλες οι επαφές .
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε το μήνυμα αυτόματης απάντησης που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με εσάς. Πατήστε το μήνυμα για να το επεξεργαστείτε, αν θέλετε. (Τα Αγαπημένα μπορούν ακόμα να φτάσουν σε εσάς εάν κειμένου "επείγον" ως απάντηση στο μήνυμα Αυτόματης Απάντησης.)

Για να προσθέσετε μια συντόμευση στο Κέντρο ελέγχου, για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την επιλογή Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Κέντρο ελέγχου .
  3. Αγγίξτε Προσαρμογή των στοιχείων ελέγχου .
  4. Πατήστε το + δίπλα στην επιλογή Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση .

Τώρα, κάθε φορά που ανοίγετε το Κέντρο ελέγχου, ένα εικονίδιο αυτοκινήτου στο κάτω μέρος της οθόνης ελέγχει τη λειτουργία.

Πώς να προγραμματίσετε να μην ενοχλείτε το iPhone

Οι οδηγίες μέχρι στιγμής ενεργοποιούν το χαρακτηριστικό αμέσως. Μην ενοχλείτε είναι πιο χρήσιμο όταν προγραμματίζετε όταν ενεργοποιείται και απενεργοποιείται. Να κάνω αυτό:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Μην ενοχλείτε .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό προγραμματισμένο σε πράσινο.
  4. Πατήστε το πλαίσιο Από / Προς . Μετακινήστε τους τροχούς για να ορίσετε την ώρα κατά την οποία θέλετε να ενεργοποιηθεί η λειτουργία και όταν θέλετε να απενεργοποιηθεί. Αφού επιλέξετε τις ώρες που θέλετε, πατήστε το μενού Μην ενοχλείτε στην επάνω αριστερή γωνία για να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη. Μπορείτε τώρα να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις της λειτουργίας.

Τρόπος προσαρμογής των ρυθμίσεων που δεν σας ενοχλούν

Οι επιλογές που δεν ενοχλούν είναι:

Πώς να εντοπίσετε εάν δεν είναι ενοχλημένο

Θέλετε να μάθετε αν η λειτουργία Μην ενοχλεί είναι ενεργοποιημένη χωρίς να σκάβετε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις; Απλά ελέγξτε τη δεξιά γωνία της γραμμής μενού στην κορυφή της οθόνης του iPhone. Αν η λειτουργία Μην ενοχλεί, υπάρχει ένα εικονίδιο ημισελήνου μεταξύ της ώρας και του εικονιδίου της μπαταρίας. (Στο iPhone X, πρέπει να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου για να δείτε αυτό το εικονίδιο.)

Χρησιμοποιώντας Μην ενοχλείτε το ρολόι της Apple

Δεδομένου ότι το Apple Watch είναι μια επέκταση του iPhone, μπορεί να λαμβάνει και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις και να λαμβάνει και να στέλνει μηνύματα κειμένου. Ευτυχώς, το ρολόι της Apple υποστηρίζει το Do Not Disturb, επίσης, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το ρολόι σας που σας ενοχλεί όταν το τηλέφωνό σας είναι σιωπηλό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ελέγξετε Μην ενοχλείτε την Παρακολούθηση: