Η διαφορά μεταξύ του iPad 2 και του Mini 2

Μια μάχη των επιτραπέζιων δισκίων Apple

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχουν "2" κολλημένοι στο τέλος του ονόματός τους, το iPad 2 και το iPad Mini 2 είναι δύο πολύ διαφορετικά δισκία. Εξακολουθούν να είναι iPad, έτσι ώστε να εκτελούν τις ίδιες βασικές λειτουργίες. Αλλά ενώ το iPad Mini 2 εξακολουθεί να εκτελεί με στυλ και χάρη, το iPad 2 slogs μαζί όπως η χθεσινή τεχνολογία προσπαθεί να συμβαδίσει με τα σημερινά χαρακτηριστικά. Και για καλό λόγο. Το iPad 2 είναι δύο και ενάμιση χρόνο παλαιότερο από το iPad Mini 2, το οποίο με όρους tablet είναι πολύ καιρό.

Σύγκριση όλων των μοντέλων iPad

Το iPad Mini 2 είναι ένα iPad Air, το iPad 2 είναι σχεδόν απαρχαιωμένο

Το αρχικό iPad Mini έκανε ντεμπούτο παράλληλα με το iPad 4, αλλά χρησιμοποίησε την ίδια τεχνολογία με το iPad 2. Αυτό επέτρεψε στο πρώτο Mini να κοστίζει στα 329 δολάρια, κάτι που ήταν αρκετά ανταγωνιστικό σε σύγκριση με την τιμή εισόδου $ 499 του iPad πλήρους μεγέθους. Το iPad Mini 2 κυκλοφόρησε παράλληλα με το iPad Air με τιμή 399 δολαρίων και περιέχει την ίδια τεχνολογία με τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Το Mini 2 είναι πάνω από έξι φορές ταχύτερα από το iPad 2. Ο επεξεργαστής γραφικών είναι σχεδόν τρεις φορές πιο γρήγορος, πράγμα που είναι καλό, επειδή το iPad Mini 2 έχει οθόνη "Retina Display" 2048x1536 σε σύγκριση με την παλιά οθόνη 1024x768 του iPad 2, ο επεξεργαστής πρέπει να κάνει περισσότερη δουλειά για να τρέξει την οθόνη υψηλότερης ποιότητας. Το iPad Mini 2 έχει διπλάσια μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση εφαρμογών και η κάμερα iSight 5 μπροστά στο Mini 2 είναι εξαιρετικά ανώτερη από την κάμερα 720p στο iPad 2.

Το μόνο πράγμα που έχει το iPad 2 σε σύγκριση με το Mini 2 είναι η μεγαλύτερη οθόνη, και αυτό είναι μόνο ένα όφελος εάν θέλετε πραγματικά τον παράγοντα μορφής 9,7 ιντσών. Σε 7,9 ιντσών, η σειρά iPad Mini είναι μεγαλύτερη από τα tablet Android 7 ιντσών. Είναι αρκετά μεγάλο ώστε να λειτουργεί με ευκολία και αρκετά μικρό για να κρατάει το ένα χέρι, ενώ το χειρίζεται με το άλλο.

Θα πρέπει ακριβώς να παραλείψετε στο iPad 2;

Πιθανώς. Αλλά το μόνο πράγμα που δεν συζητήσαμε εδώ είναι η τιμή. Το iPad 2 δεν είναι πλέον σε παραγωγή, οπότε ο μόνος τρόπος για να αγοράσετε ένα είναι μέσω ενός φίλου ή υπηρεσιών όπως το eBay ή το Craigslist. Το iPad Mini 2 μπορεί ακόμα να αγοραστεί από την Apple στα $ 249 για την έκδοση WI-Fi. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ανακαινισμένο μοντέλο για $ 229 και να αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο iPad Mini 2 για ακόμα φθηνότερα.

Το iPad 2 πωλεί περίπου $ 80- $ 100 στο eBay ενώ το iPad Mini 2 πηγαίνει από $ 160 - $ 200. Ακόμα και με αυτή τη διαφορά τιμής, το iPad Mini 2 είναι η πολύ καλύτερη λύση. Η τεχνολογία που τρέχει το iPad 2 είναι τώρα 5 ετών και η Apple μπορεί σύντομα να την καταστήσει παρωχημένη, χωρίς πλέον να την υποστηρίζει για μελλοντικές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Αλλά το iPad 2 θα υποστηρίξει το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα, οπότε εξακολουθεί να έχει λίγη ζωή στη ζωή του και τα $ 80 που ξοδεύονται θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μεγάλη πλειοψηφία των εφαρμογών στο App Store. Το iPad 2 κάνει επίσης ένα καλό iPad για ένα παιδί.

Ένας οδηγός για την αγορά ενός χρησιμοποιημένου iPad