Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο iPad Mini 4;

Είναι το iPad Mini 4 το αξίζει;

Με την κυκλοφορία του iPad Pro 9,7 ιντσών , το iPad Mini 4 κατέχει μια αρκετά δύσκολη θέση στη σύνθεση της Apple. Το Mini 4 είναι ουσιαστικά ένα iPad Air 2 σε σχήμα 7,9 ιντσών, γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό tablet για την οικογένεια ή για όσους θα ήθελαν ένα μικρότερο iPad για την κινητικότητά του. Ο επεξεργαστής A8 στο iPad Mini 4 είναι ο ίδιος με αυτόν που βρίσκεται στο iPhone 8, πράγμα που σημαίνει ότι το iPad Mini 4 δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το iPad Air 2, αλλά βρίσκεται στο ίδιο πάρκο. Και η δυνατότητα να κρατάτε εύκολα το iPad Mini 4 με το ένα χέρι και να το χειρίζεστε με το άλλο, το καθιστά ιδανικό για όσους θέλουν να σταθούν ή να μετακινηθούν κατά τη χρήση του iPad.

Γιατί λοιπόν η αμηχανία;

Το iPad Mini 4 διατιμάται σε $ 399. Και τώρα που κυκλοφόρησε το iPad Pro 9,7 ιντσών, το iPad Air 2 διατίθεται επίσης σε $ 399, γεγονός που εμποδίζει τους 100 $ αγοραστές που λαμβάνουν συνήθως έκπτωση όταν πηγαίνουν με το μικρότερο iPad. Ευτυχώς, ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης όπως το Amazon έχουν αρχίσει να εκπέμπουν το iPad Mini 4, οπότε αν πάτε με την αναβάθμιση, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την αγορά απευθείας από την Apple.

Και θα πρέπει να σκεφτείτε ακόμη και μια αναβάθμιση στην πρώτη θέση; Είτε κοιτάζετε το iPad Mini 4 είτε το iPad Air 2, θα εξετάσουμε αν ή όχι είναι καιρός να αναβαθμίσετε το παλιό σας iPad.

Αν έχετε ένα πρωτότυπο iPad ...

Θα πρέπει να αναβαθμίσετε απόλυτα. Υπάρχουν λίγα λόγια που απαιτούνται σε αυτό το θέμα. Το μόνο ερώτημα για τους ιδιοκτήτες του αρχικού iPad είναι αν θα αναβαθμιστεί το iPad Mini 2, το iPad Air 2 ή το iPad Pro. Το αρχικό iPad δεν υποστηρίζεται πλέον και λειτουργεί σε παλαιότερη έκδοση της πλατφόρμας iOS. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι συμβατό με τις τελευταίες εφαρμογές. Υπάρχουν ακόμα κάποιες χρήσεις για το αρχικό iPad, αλλά εκείνοι που αναβαθμίζουν θα δουν έναν κόσμο διαφοράς.

Αναβάθμιση σύστασης: Σίγουρα.

Θα έπρεπε να κάνετε αναβάθμιση στο iPad Air;

Αν έχετε iPad 2, iPad 3 ή το αυθεντικό iPad Mini ...

Πιστέψτε το ή όχι, και τα τρία αυτά είναι ουσιαστικά το ίδιο iPad. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του iPad 2 και του iPad Mini είναι το μέγεθος. Το Mini διαθέτει μια αναβαθμισμένη κάμερα και υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE, αλλά όσον αφορά την ισχύ επεξεργασίας και την ανάλυση οθόνης, είναι ακριβώς το ίδιο με το iPad 2.

Το iPad 3 διαθέτει οθόνη Retina, η οποία διπλασιάζει την ανάλυση οθόνης του iPad 2. Έχει επίσης ένα αναβαθμισμένο επεξεργαστή γραφικών για την υποστήριξη της οθόνης. Αλλά ο κύριος επεξεργαστής είναι ο ίδιος με το iPad 2.

Και πώς κρατάει αυτό το iPad 2; Είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά σίγουρα μπορείς να πεις ότι επιβραδύνει. Σε σύγκριση με τα νεότερα iPads, υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις κατά το άνοιγμα εφαρμογών ή την εμπλοκή σε αναζήτηση προβολέων. Επίσης, δεν υποστηρίζει τις νέες λειτουργίες πολλαπλών διευθύνσεων που ξεκίνησαν με το iOS 9 . Όλα αυτά τα καθιστούν εξαιρετικό χρόνο για την αναβάθμιση.

Σύσταση αναβάθμισης: Ναι.

Αν έχετε iPad 4 ...

Το iPad Mini 4 είναι μια τεράστια αναβάθμιση σε παλαιότερα iPads, αλλά ενώ είναι εύκολα δύο φορές πιο γρήγορα από το iPad 4, είναι δύσκολο να προτείνεις μια αναβάθμιση σε αυτή την περίπτωση. Το iPad 4 είναι ακόμα ένα εξαιρετικό tablet. Λειτουργεί γρήγορα στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα και εξακολουθεί να είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές του App Store. Μπορεί να τρέχει πιο αργά ενώ ενεργά αλλάζει το καθήκον, αλλά το λειτουργικό σύστημα του iPad κάνει σπουδαία δουλειά στη διαχείριση πόρων, οπότε κάθε επιβράδυνση από την κατοχή πολλαπλών ενεργών εφαρμογών είναι ελάχιστη.

Η μία περιοχή στην οποία το iPad 4 υπολείπεται είναι πολλαπλών εργασιών. Το νεότερο iPad Air και το iPad Mini 4 υποστηρίζουν το Slide Over multitasking, το οποίο σας επιτρέπει να εμφανίσετε μια άλλη εφαρμογή σε μια στήλη στη δεξιά πλευρά της οθόνης του iPad. Τα iPad Air 2 και iPad Mini 4 ξεπερνούν το Slide-Over για να υποστηρίξουν τις εφαρμογές Split-Screen, όπου το καθένα καταλαμβάνει το ήμισυ της οθόνης του iPad και το Picture-in-a-Picture για βίντεο. Το Picture-in-a-Picture είναι πραγματικά πολύ ωραίο όταν θέλετε να παρακολουθήσετε μια εκπομπή και να περιηγηθείτε στον ιστό ταυτόχρονα. Πώς να κάνετε Multitask στο iPad.

Αναβάθμιση σύστασης: Ίσως.

Αν έχετε iPad Air, iPad Mini 2 ή iPad Mini 3 ...

Το iPad Mini 2 και το iPad Mini 3 είναι βασικά τα ίδια δισκία, με τη μόνη διαφορά μεταξύ των 2 και 3 που είναι η προσθήκη Touch ID, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να ξεκλειδώσει το iPad και είναι συμβατός με την Apple Pay. Και οι δύο εκδόσεις του Mini έχουν τα ίδια έντερα με το iPad Air.

Μόνο μια γενιά πίσω από το iPad Mini 4, αυτά τα δισκία εξακολουθούν να κρατούν πολύ καλά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα παρατηρήσουν καμία πραγματική διαφορά στην απόδοση και το μόνο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε αυτά τα δισκία είναι η δυνατότητα να κάνουν Multitasking Split-Screen και Picture-in-a-Picture video. Για όσους χρειάζονται πολλαπλούς στόχους, το Slide-Over μπορεί να είναι εξίσου καλό με το Split-Screen. Και ενώ το Picture-in-a-Picture είναι δροσερό, το βίντεο καταλήγει να είναι μάλλον μικρό στην οθόνη του Mini.

Σύσταση αναβάθμισης: Όχι.

Πώς να αγοράσετε ένα iPad

Αγοράστε από την Amazon