Οδηγός για τη λήψη δωρεάν μαθήματα Coursera

Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης για όλους

Το Coursera είναι μια κορυφαία ηλεκτρονική υπηρεσία εκπαίδευσης που ξεκίνησε το 2012 για να προσφέρει μαθήματα κολλεγίων σε απευθείας σύνδεση σε οποιονδήποτε δωρεάν. Τα δωρεάν μαθήματα Coursera (στο Coursera.org) είναι διαθέσιμα σε όλα τα είδη των θεμάτων, και τυπικά χιλιάδες μαθητές παίρνουν ταυτόχρονα το καθένα ταυτόχρονα.

Εκατομμύρια άνθρωποι προσυπογράφουν για να πάρουν τις εκατοντάδες διαθέσιμες δωρεάν μαθήματα, που συνήθως διδάσκονται από καθηγητές σε δεκάδες γνωστά πανεπιστήμια που συνεργάζονται με την Corsera. (Κάθε μάθημα είναι γνωστό ως MOOC , ένα αρκτικόλεξο για "μαζική ανοιχτή διαδικτυακή σειρά μαθημάτων").

Οι συνεργάτες περιλαμβάνουν σχολεία του Ivy League όπως το Χάρβαρντ και το Πρίνστον, καθώς και μεγάλα πανεπιστήμια κράτους μέλους, όπως τα πανεπιστήμια της Πενσυλβανίας, της Βιρτζίνια και του Μίτσιγκαν.

( Για μια πλήρη λίστα συμμετεχόντων σχολείων, επισκεφτείτε τη σελίδα των πανεπιστημίων Coursera. )

Τι παίρνετε από μαθήματα Coursera

Τα δωρεάν μαθήματα Coursera προσφέρουν διαλέξεις βίντεο και διαδραστικές ασκήσεις (χωρίς καμία επιβάρυνση στους φοιτητές, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.) Δεν προσφέρουν συνήθως επίσημη πιστωτική κάρτα, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε βαθμό κολλεγίων. Ωστόσο, η Coursera έχει αρχίσει να πειραματίζεται με την προσφορά μιας μορφής πιστοποίησης παρέχοντας στους ανθρώπους που ολοκληρώνουν το σύνολο των μαθημάτων ένα υπογεγραμμένο "πιστοποιητικό ολοκλήρωσης". Οι σπουδαστές πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος για να πάρουν ένα πιστοποιητικό και δεν είναι διαθέσιμοι για όλα τα μαθήματα, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Τα μαθήματα που προσφέρονται από το Coursera διαρκούν συνήθως έως και 10 εβδομάδες και περιλαμβάνουν μερικές ώρες διδασκαλίας βίντεο κάθε εβδομάδα, μαζί με διαδραστικές διαδικτυακές ασκήσεις, κουίζ και επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει και μια τελική εξέταση.

Ποια μαθήματα μπορώ να κάνω στο Coursera.org;

Τα μαθήματα που καλύπτονται από το πρόγραμμα σπουδών της Coursera είναι τόσο διαφορετικά από αυτά σε πολλά μικρά και μεσαία κολέγια. Η υπηρεσία ξεκίνησε από δύο καθηγητές υπολογιστών από το Stanford, οπότε είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην επιστήμη των υπολογιστών. Υπάρχει ένας πλήρης κατάλογος διαθέσιμων μαθημάτων στον ιστότοπο που μπορείτε να περιηγηθείτε. Δείτε τον κατάλογο μαθημάτων εδώ.

Τι τεχνικές μάθησης απασχολεί η Coursera;

Ο συνιδρυτής της Coursera, Daphne Koller, έκανε πολλές έρευνες για τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις και χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει τη μάθηση και τη δέσμευση των μαθητών. Ως αποτέλεσμα, τα μαθήματα της Coursera βασικά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την απαίτηση από τους μαθητές να ενεργούν ενεργά για να ενισχύσουν τη μάθηση.

Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να περιμένετε μια διαλέκτο βίντεο να διακόπτεται πολλές φορές για να σας ζητήσει να απαντήσετε σε μια ερώτηση σχετικά με το υλικό που μόλις είδατε. Στις εργασίες για το σπίτι, θα πρέπει να λάβετε άμεση ανατροφοδότηση. Και σε μερικές περιπτώσεις με διαδραστικές ασκήσεις, εάν οι απαντήσεις σας υποδηλώνουν ότι δεν έχετε καταφέρει να μάθετε το υλικό ακόμα, μπορείτε να πάρετε μια τυχαία επαναλαμβανόμενη άσκηση για να σας δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες να το καταλάβετε.

Κοινωνική μάθηση στην Coursera

Τα κοινωνικά μέσα εφαρμόζονται στα μαθήματα Coursera με διάφορους τρόπους. Ορισμένα (όχι όλα) μαθήματα χρησιμοποιούν την αξιολόγηση από ομοτίμους για την εργασία των φοιτητών, στην οποία θα αξιολογήσετε το έργο των συναδέλφων σας και άλλοι θα αξιολογήσουν και τη δουλειά σας.

Υπάρχουν επίσης φόρουμ και συζητήσεις που σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε με άλλους μαθητές που ακολουθούν την ίδια πορεία. Μπορεί επίσης να μπορείτε να βλέπετε ερωτήσεις και απαντήσεις από φοιτητές που πήγαν στο παρελθόν το μάθημα.

Πώς να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε μαθήματα Coursera

Πηγαίνετε στο Coursera.org και ξεκινήστε την περιήγηση στα διαθέσιμα μαθήματα.

Σημειώστε ότι τα μαθήματα προσφέρονται συνήθως σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, με μια εβδομάδα έναρξης και λήξης. Είναι σύγχρονα, που σημαίνει ότι οι φοιτητές τις παίρνουν ταυτόχρονα και είναι διαθέσιμες μόνο σε κρατικούς χρόνους. Αυτό είναι διαφορετικό από ένα άλλο είδος διαδικτυακού μαθήματος, το οποίο είναι ασύγχρονο, που σημαίνει ότι μπορείτε να το πάρετε όποτε θέλετε.

Όταν βρείτε ένα με ενδιαφέροντα τίτλο, κάντε κλικ στον τίτλο του μαθήματος για να δείτε τη σελίδα που εξηγεί το μάθημα με περισσότερες λεπτομέρειες. Θα αναφέρει την ημερομηνία έναρξης, θα αναφέρει πόσες εβδομάδες θα διαρκέσει και θα δώσει μια σύντομη περίληψη του φόρτου εργασίας όσον αφορά τις ώρες που συνήθως απαιτούνται από κάθε μαθητή. Προσφέρει συνήθως μια καλή περιγραφή του περιεχομένου του μαθήματος και της βιολογίας των εκπαιδευτών.

Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε και θέλετε να συμμετάσχετε, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί "Εγγραφή" για να εγγραφείτε και να πάρετε το μάθημα.

Είναι το Coursera ένα MOOC;

Ναι, μια τάξη Coursera θεωρείται MOOC, ένα ακρωνύμιο για μαζικά, ανοιχτά online μαθήματα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ιδέα MOOC στον οδηγό μας MOOC. (Διαβάστε τον οδηγό μας για το φαινόμενο MOOC.)

Πού μπορώ να εγγραφώ;

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο Coursera για να εγγραφείτε για τις δωρεάν τάξεις.