Το Μονόχρωμο Laser LaserJet Pro M402dw της HP

Οι ταχύτητες θραύσης του αυχένα με το JetIntelligence

Εάν σκέφτεστε για όλα τα γραφεία οδοντιάτρων και γιατρών, κλινικές, εταιρείες υποθηκών, καταστήματα ελαστικών και κάθε άλλο επάγγελμα που χρησιμοποιεί μονόχρωμους εκτυπωτές λέιζερ, σίγουρα ο αριθμός μετράει εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και τα εκατομμύρια, σκεπτόμενοι παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, είμαι πάντα στην επιφυλακή για έναν καλό μονόχρωμο, μονόχρωμο εκτυπωτή λέιζερ? με το "καλό", εννοώ ένα μηχάνημα που εκτυπώνει καλά και σχετικά γρήγορα, με αποδεκτό κόστος ανά σελίδα 2 σεντ ή λιγότερο.

Εισαγάγετε τον LaserJet Pro M402dw της HP, έναν εκτυπωτή λέιζερ μιας λειτουργίας που πληροί όλες τις παραπάνω απαιτήσεις και στη συνέχεια μερικούς. Εκτός από την ταχύτητα και την εκτύπωση εξαιρετικά καλά, είναι σχετικά μικρό και εύκολο στη χρήση και, όπως ένα πολυλειτουργικό LaserJet, το Color LaserJet Pro M477fdw , εξετάσαμε πρόσφατα, υποστηρίζει το αρκετά νέο JetIntelligence της HP.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Με πλάτος 15 ίντσες, 25 ίντσες από εμπρός και πίσω και 9,5 ίντσες υψηλό, αυτός ο μικρός εκτυπωτής λέιζερ καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και συμπεριφέρεται καλά, χωρίς να λικνίζει ούτε να δονείται. Σε αντίθεση με πολλά μηχανήματα σε αυτήν την περιοχή τιμών, τα οποία συχνά οδηγούνται από την τεχνολογία συστοιχίας LED αντί των πραγματικών λέιζερ, όχι όμως εδώ. αυτό το LaserJet βασίζεται στην πραγματικότητα με λέιζερ. Κανονικά, ότι η μηχανή εκτύπωσης ήταν η μία ή η άλλη δεν θα είχε σημασία, εκτός από ότι στην περίπτωση αυτή, είναι όλα μέρος του JetIntelligence της HP, το οποίο αναφέρει ότι αυξάνει τόσο την ταχύτητα όσο και την ποιότητα της εκτύπωσης.

Δεδομένου ότι το LaserJet Pro M402dw είναι μονής λειτουργίας, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκτυπώσει. Δεν υπάρχει σάρωση, καμία αντιγραφή, καμία αποστολή φαξ και καμία ετικέτα εκτύπωσης σε οπτικούς δίσκους. Από την άλλη πλευρά, λαμβάνετε υποστήριξη για το AirPrint της Apple, το Wireless Direct της HP, το ισοδύναμο της Wi-Fi Direct , το Google Cloud Print, το πιστοποιητικό Mopria και μερικές άλλες δυνατότητες συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας , Fi, Gigabit-E (1,000MB Ethernet) και ένα μόνο PC μέσω USB.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Η HP υποστηρίζει "έως και" 40 σελίδες ανά λεπτό (ppm). Όταν έγραφα έντυπα έγγραφα απλού κειμένου χωρίς μορφοποίηση για να μιλήσω, αυτό το LaserJet έφτασε σε αυτόν τον αριθμό μερικές φορές και μάλιστα πέρασε σε περίπου 45ppm μία φορά. Όταν προσθέτετε μορφοποίηση, επιχειρηματικά γραφικά και φωτογραφίες, τα ppm μειώνονται σημαντικά, κάτω από (μερικές φορές πολύ κάτω) τα μισά. Ακόμα κι έτσι, τα 40ppm είναι εντυπωσιακά, αν χρειάζεστε πραγματικά αυτή την ταχύτητα - και μερικοί κάνουν .

Αυτή είναι η δεύτερη μηχανή JetIntelligence που έχω δει πρόσφατα και, όπως και το πολυλειτουργικό M477fdw, το μοντέλο αυτό έτρεξε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα έγγραφα και γραφικά, έχοντας κατά νου ότι αυτή η σημερινή μονή λειτουργία M402dw είναι μονόχρωμη , και δεν έχει σχεδιαστεί για την εκτύπωση έγχρωμων γραμμών πλήρους χρώματος. Όταν πρόκειται για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ή εκτυπώσεις σε κλίμακα του γκρι, όμως, μας άρεσαν όλα όσα είδαμε, ειδικά οι φωτογραφίες σε κλίμακα του γκρίζου.

Ο χειρισμός του χαρτιού αποτελείται από ένα δίσκο αντικατάστασης 100 φύλλων, καθώς και μια κασέτα χαρτιού που μπορεί να χωρέσει 1.250 φύλλα, για συνολικά 1.350 σελίδες εισόδου από δύο πηγές - αξιοπρεπή ποικιλία, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μια τρίτη κασέτα 550 φύλλων για επιπλέον $ 140 (στην τοποθεσία της HP).

Κόστος ανά σελίδα

Αυτός ο εκτυπωτής έχει μέγιστο μηνιαίο κύκλο εργασιών 80.000 σελίδων, ο οποίος είναι ο αριθμός των εκτυπώσεων. Η Canon λέει ότι μπορείτε να εκτυπώνετε σε αυτό το μηχάνημα κάθε μήνα χωρίς να χρειαστεί υπερβολική φθορά στον εκτυπωτή. Εάν αγοράσετε την κασέτα γραφίτη απόδοσης 9000 σελίδων της εταιρείας, το κόστος ανά σελίδα θα φτάσει ακριβώς 2 σεντ ανά σελίδα. Δυστυχώς, αναζητήσαμε το Διαδίκτυο για εκπτώσεις, αλλά κάθε πωλητής που εξετάσαμε πώλησε την κασέτα απόδοσης 9,000 για το ακριβές ποσό όπως η Canon, $ 196.99 ή υψηλότερη. Έτσι, αυτή τη στιγμή, μέχρι να αρχίσει να κατεβαίνει ο γραφίτης, θα πρέπει να εγκατασταθείτε για 2 λεπτά CPP.

Συνολική αξιολόγηση

Εδώ είναι ένα μηχάνημα με ένα ενιαίο σκοπό που κάνει αρκετά καλά για να γίνει σεβαστός και προτεινόμενος.

Αγοράστε το LaserJet Pro M402dw της HP στο Amazon