Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία λίστας ανάγνωσης στον Firefox για iOS

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το Mozilla Firefox στο λειτουργικό σύστημα iOS .

Ακόμη και στην σημερινή κοινωνία, πάντα βρισκόμαστε χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Είτε είστε σε ένα τρένο, αεροπλάνο ή απλά κολλήσετε κάπου χωρίς σήμα Wi-Fi, δεν μπορείτε να διαβάσετε τα νέα ή να δείτε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα μπορεί να είναι απογοητευτική.

Ο Firefox βοηθάει στην ανακούφιση ορισμένων από αυτές τις απογοητεύσεις με τη λειτουργία Λίστα ανάγνωσης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του iPad, του iPhone και του iPod touch να αποθηκεύουν άρθρα και άλλο περιεχόμενο, ενώ είστε online για αργότερα.

Προσθήκη περιεχομένου στη λίστα αναγνωστών σας

Για να προσθέσετε μια σελίδα στη λίστα αναγνωστών, επιλέξτε πρώτα το κουμπί Κοινή χρήση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας και αντιπροσωπεύεται από σπασμένο τετράγωνο και βέλος επάνω. Η διασύνδεση κοινής χρήσης του iOS θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Στην επάνω σειρά, εντοπίστε και επιλέξτε το εικονίδιο του Firefox .

Αν ο Firefox δεν είναι διαθέσιμη επιλογή στη διεπαφή Share, πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να το ενεργοποιήσετε. Μεταβείτε στην άκρα δεξιά του επάνω μέρους μενού Κοινή χρήση, το οποίο περιέχει εικονίδια για διάφορες εφαρμογές και πατήστε στην επιλογή Περισσότερα. Η οθόνη "Δραστηριότητες" πρέπει τώρα να είναι ορατή. Εντοπίστε την επιλογή Firefox σε αυτήν την οθόνη και ενεργοποιήστε την επιλέγοντας το συνοδευτικό της κουμπί, ώστε να γίνει πράσινο.

Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο, το οποίο επικαλύπτει την ενεργή ιστοσελίδα και περιέχει το όνομα και την πλήρη διεύθυνση URL . Αυτό το παράθυρο σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε την τρέχουσα σελίδα στη λίστα ανάγνωσης ή / και σε σελιδοδείκτες του Firefox. Επιλέξτε μία ή και τις δύο από τις επιλογές που σημειώνονται με ένα πράσινο σημάδι επιλογής και πατήστε το κουμπί Προσθήκη .

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σελίδα στη λίστα ανάγνωσής σας απευθείας από το Reader View, το οποίο συζητάμε παρακάτω.

Χρησιμοποιώντας τη λίστα ανάγνωσής σας

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα ανάγνωσης, πατήστε την γραμμή διευθύνσεων του Firefox, ώστε να είναι ορατή η αρχική οθόνη. Ακριβώς κάτω από τη γραμμή θα πρέπει να είναι ένα σύνολο οριζόντια ευθυγραμμισμένων εικονιδίων. Επιλέξτε το εικονίδιο της λίστας ανάγνωσης, που βρίσκεται στην άκρα δεξιά και αντιπροσωπεύεται από ένα ανοιχτό βιβλίο.

Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται η λίστα ανάγνωσής σας, αναφέροντας όλο το περιεχόμενο που έχετε αποθηκεύσει προηγουμένως. Για να δείτε μια από τις καταχωρίσεις, πατήστε απλά το όνομά της. Για να καταργήσετε μια από τις καταχωρίσεις από τη λίστα σας, πρώτα, σύρετε προς τα αριστερά στο όνομά της. Θα εμφανιστεί τώρα ένα κόκκινο και λευκό κουμπί κατάργησης . Αγγίξτε το κουμπί για να διαγράψετε αυτό το άρθρο από τη λίστα σας.

Όχι μόνο αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για την προβολή εκτός σύνδεσης, η μορφοποίηση του περιεχομένου του Ιστού, ακόμη και όταν είναι online, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη. Όταν εμφανίζεται ένα άρθρο στο Reader View, αφαιρούνται ορισμένα στοιχεία σελίδας που μπορούν να θεωρηθούν αποσπασματικά. Αυτό περιλαμβάνει ορισμένα κουμπιά πλοήγησης και διαφημίσεις. Η διάταξη του περιεχομένου, καθώς και το μέγεθος της γραμματοσειράς του, μπορούν επίσης να τροποποιηθούν ανάλογα για μια καλύτερη εμπειρία αναγνώστη.

Μπορείτε επίσης να προβάλετε αμέσως ένα άρθρο στην Αναγνώστη προβολής, ακόμα κι αν δεν είχε προστεθεί στη λίστα, αγγίζοντας το εικονίδιο Αναγνώστης ανάγνωσης που βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων του Firefox.