Πώς να χρησιμοποιήσετε το 3D Touch στο Firefox για iOS

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Mozilla Firefox σε συσκευές iPhone (6s ή νεότερες εκδόσεις).

Η τεχνολογία 3D Touch, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iPhone με τα μοντέλα 6s και 6s Plus, αναγκάζει τη συσκευή να ξεκινήσει διαφορετικές ενέργειες εάν ο χρήστης πιέσει και κρατήσει ένα στοιχείο στην οθόνη, σε αντίθεση με το απλό πάτημα του. Χρησιμοποιώντας τη διεπαφή Multi-Touch του iPhone με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στις εφαρμογές να προσθέτουν περισσότερες δυνατότητες σε αυτό που ουσιαστικά είναι το ίδιο κομμάτι της ακίνητης περιουσίας.

Μια εφαρμογή που εκμεταλλεύτηκε την τεχνολογία 3D Touch του iPhone είναι ο Firefox browser του Mozilla, ενσωματώνοντας αυτή την πρόσθετη ευαισθησία οθόνης στις ακόλουθες δυνατότητες.

Συντομεύσεις αρχικής οθόνης

Ο Firefox για iOS σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις ακόλουθες συντομεύσεις απευθείας από το εικονίδιο της Αρχικής οθόνης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε πρώτα την εφαρμογή για να επιλέξετε μία από αυτές τις επιλογές.

Προεπισκόπιση καρτελών

Η διεπαφή καρτελών στο Firefox για iOS, προσβάσιμη πατώντας στο αριθμημένο εικονίδιο που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης, εμφανίζει εικόνες μικρού μεγέθους για όλες τις ιστοσελίδες που είναι ανοιχτές. Μέσω της μαγείας του 3D Touch, αγγίζοντας και κρατώντας μία από αυτές τις εικόνες καθιστά μια μεγαλύτερη προεπισκόπηση της σελίδας αντί να ανοίγει πλήρως, η οποία θα πραγματοποιείται με μια τυπική βρύση.