Πώς να διαχειριστείτε μηχανές αναζήτησης στον Firefox για iOS

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox στο λειτουργικό σύστημα iOS .

Μια από τις περιοχές όπου το Firefox για iPad, iPhone και iPod touch ξεχωρίζει από τους περισσότερους ανταγωνιστές της στη δημοφιλή πλατφόρμα της Apple είναι η αναζήτηση, όπου ο συνδυασμός της δυνατότητας γρήγορης αναζήτησης και των προτάσεων "on the-the-fly" παρέχει μια γερή εμπειρία για προγράμματα περιήγησης επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε να υποβάλλετε τις λέξεις-κλειδιά αναζήτησης στο Yahoo (τον προεπιλεγμένο μηχανισμό του προγράμματος περιήγησης) μέσω της γραμμής διευθύνσεων, η οποία έχει γίνει συνηθισμένη μεταξύ των κινητών και των ολοκληρωμένων προγραμμάτων περιήγησης. Ωστόσο, μπορείτε να εκτελέσετε την ίδια αναζήτηση μέσω ενός από τους έξι άλλους κινητήρες απλά πατώντας ένα εικονίδιο που εμφανίζεται βολικά και εμφανίζεται μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις-κλειδιά σας.

Γρήγορη αναζήτηση

Κάθε φορά που εισάγετε λέξεις-κλειδιά αντί για μια διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox, η προεπιλεγμένη συμπεριφορά του προγράμματος περιήγησης είναι να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις ή όρους για να κάνετε αναζήτηση στο Web χρησιμοποιώντας τον κινητήρα της Yahoo μόλις πατήσετε το κουμπί GoEnter εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό πληκτρολόγιο). Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης, επιλέξτε αντ 'αυτού το αντίστοιχο εικονίδιο.

Τη στιγμή που δημοσιεύτηκε αυτό το σεμινάριο, οι ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις ήταν διαθέσιμες στο Yahoo: Amazon, Bing, DuckDuckGo, Google, Twitter και Wikipedia. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι όλες αυτές οι παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης. Η πολυμορφία της δυνατότητας γρήγορης αναζήτησης σας επιτρέπει να υποβάλλετε τις λέξεις-κλειδιά σας σε τοποθεσίες αγορών, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακόμη και σε μια από τις πιο δημοφιλείς συνεργατικές εγκυκλοπαίδειες του Ιστού. Ο Firefox παρέχει τη δυνατότητα να αφαιρέσετε μία ή περισσότερες από αυτές τις επιλογές από τη γραμμή γρήγορης αναζήτησης, καθώς και να τροποποιήσετε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των Ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Για πρόσβαση, αυτή η διεπαφή αρχικά πατήστε το κουμπί καρτέλας, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από έναν μαύρο αριθμό στο κέντρο ενός λευκού τετραγώνου. Μόλις επιλεγεί, εμφανίζονται εικόνες μικρογραφιών που απεικονίζουν κάθε ανοιχτή καρτέλα. Στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης θα πρέπει να είναι ένα εικονίδιο με το γρανάζι, το οποίο εκκινεί τις ρυθμίσεις του Firefox.

Η διεπαφή Ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Εντοπίστε την ενότητα Γενικά και επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Αναζήτηση . Οι ρυθμίσεις αναζήτησης του Firefox πρέπει τώρα να εμφανίζονται, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα.

Η δεύτερη ενότητα σε αυτήν την οθόνη, Μηχανές γρήγορης αναζήτησης , απαριθμεί κάθε εναλλακτική που διατίθεται σήμερα στο πρόγραμμα περιήγησης. Όπως μπορείτε να δείτε, όλες είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή. Για να καταργήσετε μια επιλογή από τη γραμμή γρήγορης αναζήτησης, αγγίξτε το συνοδευτικό κουμπί, έτσι ώστε το χρώμα της να αλλάζει από πορτοκαλί σε λευκό. Για να την επανενεργοποιήσετε αργότερα, απλά πατήστε αυτό το κουμπί ξανά.

Για να τροποποιήσετε τη σειρά με την οποία εμφανίζεται μια συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης, πατήστε και κρατήστε πατημένα τις τρεις γραμμές που βρίσκονται στην άκρα δεξιά του ονόματός της. Στη συνέχεια, σύρετε το επάνω ή κάτω στη λίστα, μέχρι να ταιριάζει με τη σειρά προτιμήσεών σας.

Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης

Εκτός από την τροποποίηση αυτών που βρίσκονται στη γραμμή γρήγορης αναζήτησης, ο Firefox σάς επιτρέπει επίσης να αλλάξετε ποια μηχανή αναζήτησης ορίζεται ως προεπιλεγμένη επιλογή του προγράμματος περιήγησης. Για να το κάνετε αυτό, επιστρέψτε πρώτα στην οθόνη "Ρυθμίσεις αναζήτησης" .

Στο επάνω μέρος της οθόνης, στην ενότητα Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης , επιλέξτε την επιλογή με την ονομασία Yahoo . Θα δείτε τώρα μια λίστα διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων. Μόλις επιλέξετε τη νέα σας επιλογή, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί αμέσως.

Προτάσεις αναζήτησης

Καθώς εισάγετε λέξεις-κλειδιά αναζήτησης στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox, το πρόγραμμα περιήγησης έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει προτεινόμενες λέξεις ή φράσεις που μπορεί να σχετίζονται με αυτό που πληκτρολογείτε. Αυτό δεν μπορεί μόνο να σας εξοικονομήσει κάποιες πληκτρολογήσεις, αλλά και να σας παρουσιάσει μια καλύτερη ή πιο εκλεπτυσμένη αναζήτηση από τις λέξεις που αρχικά θέλετε να υποβάλετε.

Η πηγή αυτών των προτάσεων είναι ο προεπιλεγμένος πάροχος αναζήτησης, ο οποίος θα ήταν το Yahoo αν δεν έχετε αλλάξει προηγουμένως αυτή τη ρύθμιση. Αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω της επιλογής Εμφάνιση επιλογών αναζήτησης που βρίσκεται στη σελίδα "Ρυθμίσεις αναζήτησης ".