Πώς διαφέρουν οι ιστοσελίδες για κινητά από τις κανονικές ιστοσελίδες;

Οι κινητές ιστοσελίδες είναι ένα μοναδικό ζώο. Σε αντίθεση με τις φιλικές προς το περιβάλλον ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για μεγάλες οθόνες και με ακριβή κλικ στο ποντίκι, οι κινητές ιστοσελίδες έχουν μέγεθος για μικρότερες οθόνες και ασαφές δάχτυλο. Επιπλέον, οι σύγχρονοι ιστότοποι είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν τόσο σε επιτραπέζιους όσο και σε κινητούς τύπους, πράγμα που απαιτεί την δημιουργία δύο σελίδων.

01 από 08

Το μέγεθος της οθόνης και η «ακίνητη περιουσία» διαφέρουν

Αυτή είναι η πιο προφανής διαφορά ανάμεσα σε επιτραπέζιες και κινητές ιστοσελίδες . Ενώ οι περισσότερες οθόνες επιφάνειας εργασίας έχουν διαγώνιο μεγέθους 19 ιντσών έως 24 ιντσών, τα δισκία είναι συνήθως διαγώνια 10 ίντσες. Τα smartphones είναι διαγώνια 4 ιντσών. Η απλή σμίκρυνση δεν μετατρέπει επιτυχώς μια ιστοσελίδα ώστε να είναι φιλική προς το κινητό, καθώς αυτό καθιστά το κείμενο δυσανάγνωστο. Παρομοίως, η αφαίρεση δακτύλων γίνεται αδύνατο να γίνει με ακρίβεια σε μια ιστοσελίδα με μεγέθυνση. Οι σχεδιαστές κινητών web πρέπει πραγματικά να αλλάξουν ολόκληρη την προσέγγισή τους στη διάταξη της σελίδας. Συνήθως, οι σχεδιαστές πρέπει να αφαιρέσουν τις πλευρικές γραμμές και τις περιττές εικόνες, να επιλέξουν μικρότερες εικόνες, να αυξήσουν το μέγεθος γραμματοσειράς και να συμπτύξουν το περιεχόμενο σε επεκτάσιμα γραφικά στοιχεία. Αυτός ο περιορισμός της ακίνητης περιουσίας έχει οδηγήσει ένα εντελώς διαφορετικό είδος σκέψης μεταξύ των web designers.

02 από 08

Widgets και 'Sliders' είναι σε? Τα Sidebars και τα Whitespace είναι έξω

Μπορείτε να περιμένετε ότι οι περισσότερες σελίδες φιλικές προς κινητά θα αφαιρέσουν κάποιους ή όλους τους συνδέσμους πλοήγησης της πλαϊνής γραμμής και θα τις αντικαταστήσουν με widgets μενού για πτυσσόμενα / αναλώσιμα. Παρομοίως, αναμένετε να μην υπάρχει κενός χώρος στα αριστερά και δεξιά του περιεχομένου και πολύ λιγότεροι χώροι, καθώς οι σχεδιαστές προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τη χρήση του tablet και smartphone ακίνητης περιουσίας.

03 του 08

Το πάτημα δακτύλου είναι λιγότερο ακριβές από το πάτημα του ποντικιού

Η υποκλοπή με το δάχτυλο είναι διαφορετική από το κλικ του ποντικιού :.

Σε αντίθεση με έναν ακριβή δείκτη του ποντικιού στην επιφάνεια εργασίας σας, το ανθρώπινο δάχτυλο είναι μια κηλίδα και η λήψη δακτύλων απαιτεί μεγάλους στόχους στην οθόνη για υπερσύνδεσμους. Αναμείνετε να βλέπετε μεγαλύτερους στόχους ορθογώνιας βρύσης ("πλακίδια") σε ιστοσελίδες κινητής τηλεφωνίας και λιγότερους υπερσυνδέσμους με βάση το κείμενο. Επιπλέον, τα μενού θα αντικαθίστανται συχνά με μεγάλα κουμπιά και μεγάλες γλωττίδες για την προσαρμογή της ακρίβειας των κρουστών των δακτύλων.

04 του 08

Η διεύθυνση URL της σελίδας για κινητά είναι διαφορετική

Η διεύθυνση URL της σελίδας για κινητά είναι διαφορετική.

Οι ιστοσελίδες φιλικές προς κινητά περιλαμβάνουν συνήθως το γράμμα «m» ως σημαντικό μέρος της διεύθυνσής του. (κάντε κλικ εδώ για παράδειγμα) Η διεύθυνση URL κινητής τηλεφωνίας επιλέγεται συνήθως αυτόματα για εσάς όταν πραγματοποιείτε σερφάρισμα με tablet ή smartphone για κινητά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα δείτε έναν σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να μεταβείτε στην κανονική έκδοση της σελίδας της επιφάνειας εργασίας.

05 του 08

Η διαφήμιση μειώνεται ή απομακρύνεται

Η διαφήμιση μειώνεται συχνά σε σελίδες για κινητά.

Ναι, αυτό είναι θαυμάσιο για τους αναγνώστες, αλλά ένα πραγματικό πονηρό σημείο με τους διαφημιζόμενους στο διαδίκτυο. Επειδή υπάρχει μειωμένος χώρος σε tablet ή smartphone, η τοποθέτηση πλήθους διαφημιζόμενων συνδέσμων και μεγάλων διαφημίσεων banner απλά δεν λειτουργεί. Αντ 'αυτού, αναμένετε να δείτε ειδικές μικρές διαφημίσεις τύπου pop-up σε ιστοσελίδες για κινητά, συχνά στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Άλλοι έξυπνοι τύποι διαφημίσεων μικρότερου μεγέθους σχεδιάζονται καθώς οι κινητές συσκευές ωριμάζουν.

06 του 08

Τα πλαίσια ελέγχου και οι μικρές συνδέσεις θα είναι απογοητευτικές

Όταν οι εκδότες ιστού δεν κάνουν έναν πλήρη επανασχεδιασμό του περιεχομένου τους για μικρές οθόνες, συχνά θα αναγκάσουν εσάς και εμένα να χρησιμοποιήσουμε τα δάκτυλα τύπου blob για να κάνετε κλικ σε μικροσκοπικά κουτιά ελέγχου. Αυτό αναγκάζει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν δοκιμή και σφάλμα ή ζουμ-ζουμ για να αγγίξουν με ακρίβεια τα πλαίσια ελέγχου.

07 του 08

Οι συνδέσεις κωδικού πρόσβασης μπορεί να γίνουν κρυμμένες ή υπερβολικά μικρές

Οι συνδέσεις κωδικού πρόσβασης θα είναι συχνά απογοητευτικές για να πληκτρολογήσετε σε ιστοσελίδες για κινητά.

Ναι, αυτό είναι μια σύγχρονη ενόχληση με πολλές ιστοσελίδες για κινητά. Επειδή πολλοί εκδότες ιστού εξακολουθούν να σκέφτονται από την άποψη των οθονών 22 ιντσών, θα σας δημιουργήσουν δύο ενοχλητικές κινητές εμπειρίες: τα πεδία σύνδεσης και κωδικού πρόσβασης θα είναι μικροσκοπικά και δύσκολα να αγγίξουν και το συρόμενο κινητό πληκτρολόγιο θα καλύπτει τα πεδία σύνδεσης και κωδικού πρόσβασης . Θα χρειαστεί να προσαρμοστείτε χρησιμοποιώντας το ζουμ-ζουμ για να κάνετε τα πεδία σύνδεσης ορατά και θα πρέπει να μετακινηθείτε στην οθόνη και να απενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να αποκαλύψετε τα κρυμμένα κουμπιά σύνδεσης. Ας ελπίσουμε ότι οι σύγχρονοι εκδότες ιστού θα βρουν σύντομα έναν έξυπνο τρόπο γύρω από αυτήν την ενόχληση.

08 από 08

Οι εικόνες γίνονται πιο αξιόλογες

Οι εικόνες έχουν διαφορετικό μέγεθος σε σελίδες για κινητά.

Συνήθως, οι φωτογραφίες είναι συρρικνωμένες έτσι ώστε να ταιριάζουν στις μικρότερες οθόνες. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι φωτογραφίες επεκτείνονται στην πραγματικότητα για να γεμίσουν το πλάτος της οθόνης tablet ή smartphone.