Πώς να ελέγξετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας σε μια αναζήτηση Google

Η κατάταξη αναζήτησης του ιστότοπού σας από τη Google είναι σημαντική, και πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε

Εάν έχετε επενδύσει το χρόνο και τα χρήματά σας δημιουργώντας έναν ιστότοπο , τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι έχετε επίσης προτείνει μια στρατηγική SEO για τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε διερευνήσει λέξεις-κλειδιά για κάθε σελίδα και έχετε βελτιστοποιήσει όλες τις σελίδες για αυτές λέξεις-κλειδιά και για το κοινό που ελπίζετε ότι θα επισκεφθεί τον ιστότοπό σας. Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά πώς ξέρετε αν όλη η δουλειά σας λειτουργεί πραγματικά;

Η εύρεση του πού βρίσκεται ο ιστότοπός σας σε μια μηχανή αναζήτησης όπως η Google φαίνεται σαν ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, αλλά τόσο απλό όσο αυτό μπορεί να ακούγεται, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρο και δύσκολο.

Η Google απαγορεύει τα προγράμματα από τα πλαίσια ελέγχου

Εάν κάνετε μια αναζήτηση στο Google ζητώντας να ελέγξετε τη θέση αναζήτησης στο Google, θα βρείτε πολλούς ιστότοπους που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία. Αυτές οι υπηρεσίες είναι παραπλανητικές στην καλύτερη περίπτωση. Πολλοί από αυτούς είναι λανθασμένοι και κάποια υπηρεσία μπορεί ακόμη και να σας παραβιάσει τους όρους παροχής υπηρεσιών της Google (κάτι που δεν είναι καλή ιδέα αν θέλετε να παραμείνετε στην καλή τους χαρά και στον ιστότοπό σας).

Εάν διαβάσετε τις οδηγίες του Google για webmaster, θα δείτε:

"Μην χρησιμοποιείτε μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα υπολογιστών για την υποβολή σελίδων, την ταξινόμηση κλπ. Τα προγράμματα αυτά καταναλώνουν πόρους υπολογιστών και παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών. Η Google δεν συνιστά τη χρήση προϊόντων όπως το WebPosition Gold ™ που αποστέλλουν ερωτήματα στο Google . "

Από την εμπειρία μου, δοκιμάζοντας πολλά από τα εργαλεία που διαφημίζονται για τον έλεγχο της κατάταξης αναζήτησης αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούν ούτως ή άλλως. Μερικοί έχουν αποκλειστεί από την Google επειδή το εργαλείο απέστειλε πολλά αυτοματοποιημένα ερωτήματα, ενώ άλλα που φαίνεται ότι δουλεύουν, έδωσαν λανθασμένα και ασυνεπή αποτελέσματα.

Σε μια περίπτωση, θέλαμε να δούμε πού το εργαλείο είπε ότι ένας ιστότοπος που διαχειριζόμαστε κατατάσσεται κατά την αναζήτηση του ονόματος του ιστότοπου. Όταν κάναμε την έρευνα στην Google, ο ιστότοπος ήταν το κορυφαίο αποτέλεσμα. Ωστόσο, όταν το δοκιμάσαμε στο εργαλείο κατάταξης, είπε ότι ο ιστότοπος δεν ταξινομήθηκε ακόμη και στα 100 κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης!

Αυτή είναι μια τρελή διαφορά.

Έλεγχος για να δείτε αν SEO λειτουργεί

Εάν η Google δεν επιτρέπει στα προγράμματα να περάσουν από τα αποτελέσματα αναζήτησης για εσάς, πώς μπορείτε να μάθετε εάν οι προσπάθειές σας SEO λειτουργούν;

Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

Κατατάσσοντας τις βαθμολογίες ιστότοπων για μια νέα τοποθεσία

Όλες οι παραπάνω προτάσεις (εκτός από τη μετάδοση των αποτελεσμάτων με μη αυτόματο τρόπο) βασίζονται σε κάποιον που βρίσκει τη σελίδα σας μέσω αναζήτησης και κλικ μέσω του Google, αλλά εάν η σελίδα σας εμφανίζεται στην τάξη 95, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φτάνουν ποτέ εκεί.

Για νέες σελίδες, και μάλιστα για τις περισσότερες εργασίες SEO , θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτό που δουλεύει παρά στην αυθαίρετη κατάταξή σας σε μια μηχανή αναζήτησης.

Σκεφτείτε τι στόχος σας είναι με SEO. Η μετατροπή στην πρώτη σελίδα του Google είναι ένας θαυμάσιος στόχος, αλλά ο πραγματικός λόγος που θέλετε να μπεις στην πρώτη σελίδα του Google είναι επειδή περισσότερες απόψεις σελίδων επηρεάζουν τα έσοδα του ιστότοπού σας.

Έτσι, εστιάστε λιγότερο στην κατάταξη από μόνη της και περισσότερο στην απόκτηση περισσότερων προβολών σελίδας σε περισσότερους τρόπους από την κατάταξη μόνο του ιστότοπου.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρακολουθείτε μια νέα σελίδα και να δείτε αν οι προσπάθειές σας SEO λειτουργούν:

  1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας και η νέα σελίδα έχουν ευρετηριαστεί από την Google. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση Google "site: your URL" (π.χ. site: www. ). Εάν ο ιστότοπός σας έχει πολλές σελίδες, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί το νέο. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τη Σύνθετη αναζήτηση και αλλάξτε το εύρος ημερομηνιών μέχρι την τελευταία ενημέρωση της σελίδας. Αν η σελίδα εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, περιμένετε λίγες ημέρες και δοκιμάστε ξανά.
  2. Αφού γνωρίζετε ότι η σελίδα σας έχει ευρετηριαστεί, αρχίστε να παρακολουθείτε τα αναλυτικά στοιχεία σας σε αυτήν τη σελίδα. Σύντομα θα μπορείτε να παρακολουθείτε ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποίησαν οι χρήστες που εμφάνισαν τη σελίδα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να το βελτιστοποιήσετε περαιτέρω.
  3. Θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να εμφανιστεί μια σελίδα στις μηχανές αναζήτησης και να προβάλετε προβολές σελίδας, οπότε μην το εγκαταλείπετε. Συνεχίστε να ελέγχετε περιοδικά. Εάν δεν βλέπετε αποτελέσματα μετά από 90 ημέρες, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μεγαλύτερη προβολή ή βελτιστοποίηση στη σελίδα σας.