Σύνθετη αναζήτηση εικόνων με το Google

Η Google είναι η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στον Ιστό. Προσφέρουν μια ποικιλία από διαφορετικές κάθετες ή πολύ στοχευμένες αναζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ειδήσεων, των Χαρτών και των Εικόνων. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να βρείτε εικόνες με το Google χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από προηγμένες τακτικές αναζήτησης για να βρείτε την ακριβή εικόνα που πραγματικά αναζητάτε.

Βασική αναζήτηση εικόνων

Για τους περισσότερους ερευνητές στο Web, η χρήση της Εφαρμογής εικόνας Google είναι εύκολη: απλά εισάγετε το ερώτημά σας στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση εικόνων. Απλός!

Ωστόσο, οι πιο προηγμένοι ερευνητές θα διαπιστώσουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε από τους συγκεκριμένους χειριστές αναζήτησης της Google στο ερώτημά τους αναζήτησης. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πιο προηγμένες λειτουργίες του Google Images: είτε με τα κατάλληλα αναπτυσσόμενα μενού είτε με την είσοδο σε έναν πραγματικό χειριστή αναζήτησης (για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τον χειριστή του αρχείου θα επιστρέψει μόνο ορισμένους τύπους εικόνων, .jpg ή .gif).

Σύνθετη αναζήτηση

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την αναζήτηση εικόνων, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα αναπτυσσόμενα μενού της προηγμένης αναζήτησης Google που βρίσκονται στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google Image ή κάντε κλικ στο μενού Σύνθετης αναζήτησης που βρίσκεται κάτω από τις Ρυθμίσεις εικονίδιο στην άκρα δεξιά γωνία. Και από τα δύο αυτά μέρη μπορείτε να τροποποιήσετε την αναζήτηση εικόνων σας με διάφορους τρόπους:

Η σελίδα "Σύνθετη αναζήτηση εικόνων" έρχεται πραγματικά χρήσιμη αν αναζητάτε εικόνες συγκεκριμένου τύπου αρχείου. για παράδειγμα, λέτε ότι εργάζεστε σε ένα έργο που απαιτεί εικόνες που έχουν μορφή .JPG μόνο. Είναι επίσης χρήσιμο εάν αναζητάτε μια εικόνα μεγαλύτερης / υψηλής ανάλυσης για εκτύπωση ή μια εικόνα μικρότερης ανάλυσης που θα λειτουργεί καλά για χρήση στο διαδίκτυο (σημείωση: ελέγχετε πάντα τα πνευματικά δικαιώματα πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις εικόνες που βρίσκετε στο Google. Η εμπορική χρήση εικόνων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα απαγορεύεται και θεωρείται κακός τρόπος στον Ιστό).

Προβολή των εικόνων σας

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση εικόνων, η Google επιστρέφει μια επίδειξη σελίδων αποτελεσμάτων που εμφανίζονται σε ένα πλέγμα, οργανωμένα ανάλογα με τον αρχικό σας όρο αναζήτησης.

Για κάθε εικόνα που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, η Google αναφέρει επίσης το μέγεθος της εικόνας, τον τύπο του αρχείου και τη διεύθυνση URL του κεντρικού υπολογιστή προέλευσης. Όταν κάνετε κλικ σε μια εικόνα, η αρχική σελίδα εμφανίζεται μέσω μιας διεύθυνσης URL στο κέντρο της σελίδας μαζί με το πλαίσιο εικόνων Google γύρω από τη μικρογραφία της εικόνας, την πλήρη εμφάνιση της εικόνας και πληροφορίες σχετικά με την εικόνα. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην εικόνα για να την δείτε μεγαλύτερη από μια μικρογραφία (αυτό θα σας μεταφέρει στον αρχικό ιστό από τον οποίο βρέθηκε η εικόνα) ή μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο "Επισκεφτείτε τη σελίδα" ή, αν θέλετε απλώς να δείτε την εικόνα χωρίς κανένα περιεχόμενο, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προβολή αρχικής εικόνας".

Ορισμένες εικόνες που βρέθηκαν μέσω της Εφαρμογής εικόνας Google δεν θα μπορούν να προβληθούν μετά το κλικ. αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μερικοί ιδιοκτήτες ιστότοπων χρησιμοποιούν ειδικές οδηγίες για τον κώδικα και τις μηχανές αναζήτησης για να διατηρούν μη εξουσιοδοτημένους χρήστες τη δυνατότητα λήψης εικόνων χωρίς άδεια.

Φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων της εικόνας σας

Είναι (σχεδόν) αναπόφευκτο: κάποτε στην αναζήτηση του Ιστού σας, πιθανότατα θα συναντήσετε κάτι προσβλητικό. Ευτυχώς, η Google μας δίνει πολλές επιλογές για τη διατήρηση της αναζήτησης. Από προεπιλογή, ένα μεσαίο φίλτρο περιεχομένου SafeSearch ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείτε το Google Images. αυτό το φιλτράρισμα εμποδίζει την προβολή δυνητικά προσβλητικών εικόνων μόνο και όχι κειμένου.

Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το φίλτρο Ασφαλούς Αναζήτησης σε οποιαδήποτε σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Ασφαλούς Αναζήτησης και κάνοντας κλικ στο "Φίλτρο Αναλυτικά Αποτελέσματα". Και πάλι, αυτό δεν φιλτράρει το κείμενο. φιλτράρει μόνο προσβλητικές εικόνες που θεωρούνται σαφείς ή / και μη φιλικές προς την οικογένεια.

Αναζήτηση εικόνων Google: ένα χρήσιμο εργαλείο

Ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιείτε την Αναζήτηση εικόνων της Google, είναι εύκολο στη χρήση και επιστρέφει ακριβή και συναφή αποτελέσματα. Τα φίλτρα - ειδικά η δυνατότητα να περιορίσετε τις εικόνες κατά μέγεθος, χρώμα και τύπο αρχείου - είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.