Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google για να βρείτε και να ανοίξετε αρχεία στο διαδίκτυο

Η Google , η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, δίνει στους ερευνητές τη δυνατότητα να αναζητούν συγκεκριμένους τύπους αρχείων: βιβλία , αρχεία σε μορφή φύλλων, αρχεία PDF, έγγραφα Word κτλ. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βρείτε αυτό το υλικό χρησιμοποιώντας το Google.

Βρείτε βιβλία αναζητώντας στο Google τύπους αρχείων

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό με το Google. Αρχικά, ας δοκιμάσουμε ένα απλό ερώτημα μηχανής αναζήτησης. Επειδή τα περισσότερα βιβλία στον ιστό είναι μορφοποιημένα σε μορφή .pdf, μπορούμε να ψάξουμε ανά τύπο αρχείου. Ας δοκιμάσουμε το Google :

τύπος αρχείου: pdf "jane eyre"

Αυτή η αναζήτηση Google επαναφέρει πολλά αρχεία μορφοποιημένα .pdf που αναφέρονται στο κλασικό μυθιστόρημα "Jane Eyre". Ωστόσο, δεν είναι όλα αυτά το πραγματικό βιβλίο. αρκετά από αυτά είναι σημειώσεις στην τάξη ή άλλα τέτοια υλικά που αναφέρονται απλώς στη Jane Eyre. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο είδος σύνταξης Google για να κάνουμε την αναζήτηση βιβλίων ακόμη πιο ισχυρή - την εντολή allinurl .

Τι είναι η εντολή "allinurl"; Είναι παρόμοιο με το inurl με μια κρίσιμη διαφορά: το allinurl θα ψάξει ΜΟΝΟ τη διεύθυνση URL ενός εγγράφου ή μιας ιστοσελίδας, ενώ το inurl θα εξετάσει τόσο τη διεύθυνση URL όσο και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Σημείωση: η εντολή "allinurl" δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες εντολές αναζήτησης Google (όπως "filetype"), αλλά υπάρχει ένας τρόπος γύρω από αυτό.

Χρησιμοποιώντας την εντολή allinurl , τα βασικά μαθηματικά αναζήτησης , τις αναφορές και τις παρενθέσεις για τον έλεγχο των συγκεκριμένων μορφών αρχείων που ψάχνετε, μπορείτε να ενημερώσετε την Google να επιστρέψει το πλήρες έργο της "Jane Eyre" αντί για αποσπάσματα ή συζητήσεις. Ας δούμε πώς θα λειτουργούσε αυτό:

allinurl: + (| zip | pdf | doc) "jane eyre"

Δείτε πώς καταρρέει αυτή η συγκεκριμένη συμβολοσειρά αναζήτησης:

Αυτή η συμβολοσειρά αναζήτησης Google θα σας βοηθήσει να βρείτε όλα τα είδη των τύπων αρχείων online. Ακολουθεί μια λίστα με όλους τους τύπους αρχείων που μπορείτε να αναζητήσετε στο Google χρησιμοποιώντας το ερώτημα αναζήτησης αρχείου :

Χρησιμοποιήστε το Google για να βρείτε τη μουσική φύλλων

Εάν είστε μουσικός - πιανίστας, κιθαρίστας κλπ. Και θα θέλατε να προσθέσετε κάποια νέα μουσική σε μουσικό ρεπερτόριο, μπορείτε να το κάνετε αυτό εύκολα με μια απλή συμβολοσειρά αναζήτησης. Εδώ πρέπει να μοιάζει η αναζήτησή σας:

beethoven "σνόουνα φεγγαριού" τύπος αρχείου: pdf

Διαγράφοντας αυτό, θα παρατηρήσετε ότι αναζητάτε έργα του Beethoven ( δημόσιος τομέας ). Δεύτερον, αυτή η αναζήτηση προσδιορίζει ένα συγκεκριμένο έργο σε εισαγωγικά, ώστε το Google ξέρει ότι αυτές οι λέξεις θα πρέπει να επανέλθουν με την ακριβή σειρά και εγγύτητα που πληκτρολογούνται. Τρίτον, η σύνταξη "filetype" λέει στην Google να επιστρέφει μόνο τα αποτελέσματα που βρίσκονται στη μορφή αρχείου PDF, το οποίο είναι το μέρος της γραμματοσειράς που είναι γραμμένο εκεί.

Ακολουθεί ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε:

τύπος αρχείου: pdf "beethoven" "σνόα φεγγαριού"

Αυτό θα επαναφέρει παρόμοια αποτελέσματα, με μια πολύ παρόμοιες λέξεις-κλειδιά αναζήτησης. Θυμηθείτε να βάλετε αυτά τα αποσπάσματα γύρω από τον τίτλο του τραγουδιού που ψάχνετε, κάνει μεγάλη διαφορά.

Ένα ακόμη παράδειγμα:

τύπος αρχείου: pdf beethoven "σνόα φεγγαριού"

Και πάλι, παρόμοια αποτελέσματα . Καθώς αναζητάτε, δοκιμάστε λίγο το όνομα των τραγουδιών καθώς και τον καλλιτέχνη. Δείτε αν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αρχείων εκεί έξω που θα μπορούσαν να περιέχουν τη μουσική φύλλων που αναζητάτε. για παράδειγμα, πολλά αρχεία μουσικής μεταφορτώνονται ως αρχείο .jpg. Απλά αντικαταστήστε το "jpg" για το "pdf" και έχετε ένα ολόκληρο νέο πεδίο πιθανών αποτελεσμάτων.