Πώς να ασφαλίσετε τον βοηθό του Siri του iPhone σας

Μάθετε πώς να αποτρέψετε το Siri να παραιτηθεί από τα μυστικά σας

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε προσγειωθεί ένα νέο iPhone 4S , τότε έχετε την ευκαιρία να παίξετε με τον νέο εικονικό βοηθό του Siri. Έχετε πιθανώς να του ζητήσετε όλα τα είδη σημαντικών ερωτήσεων όπως «Ποιο είναι το νόημα της ζωής;» ή «γιατί τα σκυλιά Shi-Tzu συνεχίζουν να θεραπεύουν το κιβώτιο απορριμάτων της γάτας σαν να είναι το μόνο που μπορείτε να φάτε μπουφέ;»

Καθώς η γνώση και η βάση των χρηστών της Siri αυξάνεται, ενδέχεται να προκύψουν πιθανά ζητήματα ασφάλειας. Δεν νομίζω ότι η Siri πρόκειται να μετατραπεί σε Skynet από τις ταινίες Terminator ή οτιδήποτε άλλο, αλλά υπάρχουν πιθανότατα χάκερ που εργάζονται ήδη για το πώς να χάσουν το Siri και να εκμεταλλευτούν τυχόν πρόσφατα ανακαλυφθέντα τρωτά σημεία του Siri που βρίσκουν.

Ευτυχώς, οι χάκερ δεν χρειάζεται να δουλέψουν πολύ σκληρά, επειδή φαίνεται ότι υπάρχει ήδη πιθανός κίνδυνος ασφάλειας που σχετίζεται με το Siri που υπάρχει στο iPhone σας με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις παραμέτρων που είναι εκτός πλαισίου.

Η Apple αποφάσισε ότι οι χρήστες θα προτιμούσαν γρήγορη πρόσβαση στην ασφάλεια της συσκευής για το χαρακτηριστικό Siri, γι 'αυτό και έχουν ρυθμιστεί οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ώστε να επιτρέπουν στη Siri να παρακάμψει το κλείδωμα του κωδικού πρόσβασης. Αυτό έχει νόημα για την Apple καθώς είναι όλα σχετικά με τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας χρήστη. Δυστυχώς, επιτρέποντας στο χαρακτηριστικό του Siri να παρακάμψει την κλειδαριά κωδικού πρόσβασης έχει ως συνέπεια να παρέχει στον κλέφτη ή στον χάκερ τη δυνατότητα να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνει κείμενα, να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αποκτά πρόσβαση σε άλλες προσωπικές πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται πρώτα να εισάγει τον κωδικό ασφαλείας.

Υπάρχει πάντα μια ισορροπία που πρέπει να χτυπηθεί μεταξύ της ασφάλειας και της χρηστικότητας. Οι χρήστες και οι προγραμματιστές λογισμικού πρέπει να κάνουν την επιλογή σχετικά με το πόσο αντιληπτές δυσκολίες που σχετίζονται με τις λειτουργίες ασφαλείας που είναι διατεθειμένες να υπομείνουν για να διατηρούν τις συσκευές τους ασφαλείς σε σχέση με το πόσο γρήγορα και εύκολα θέλουν να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια οθόνη κλειδώματος iPhone με έναν απλό 4ψήφιο κωδικό, ενώ ορισμένοι προτιμούν έναν πιο σύνθετο κωδικό πρόσβασης iPhone . Άλλοι άνθρωποι δεν έχουν κωδικό πρόσβασης καθόλου επειδή θέλουν άμεση πρόσβαση στο τηλέφωνό τους. Είναι μια επιλογή χρήστη με βάση την ατομική ανοχή κινδύνου.

Για να εμποδίσετε το Siri να είναι σε θέση να παρακάμψει τον κωδικό πρόσβασης κλειδαριάς οθόνης, εκτελέστε τα εξής:

1. Πατήστε στο εικονίδιο "Ρυθμίσεις" από την αρχική οθόνη (Γκρίζο εικονίδιο με γρανάζια σε αυτό)

2. Από το μενού "Ρυθμίσεις", πατήστε το κουμπί "Touch ID και Passcode".

3. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή κλειδώματος κωδικού πρόσβασης είναι ενεργοποιημένη και ότι η επιλογή "Require Passcode" έχει οριστεί σε "αμέσως".

4. Στην ενότητα "Επιτρέψτε την πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένη" στο μενού, Γυρίστε την επιλογή "Siri" στη θέση "OFF".

5. Κλείστε το μενού "Ρυθμίσεις".

Και πάλι, αν προτιμάτε την άμεση πρόσβαση στο Siri χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξετε την οθόνη για να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης, εξαρτάται πλήρως από εσάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ βρίσκεστε στο αυτοκίνητο για παράδειγμα, η οδήγηση με ασφάλεια θα ασκούσε ασφάλεια δεδομένων. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε το iPhone σας σε λειτουργία hands-free πολύ, τότε θα θέλατε να διατηρήσετε την προεπιλεγμένη επιλογή, επιτρέποντας την παράκαμψη passcode Siri.

Καθώς το χαρακτηριστικό Siri γίνεται πιο προχωρημένο και ο όγκος των πηγών δεδομένων είναι αυξανόμενος, ο κίνδυνος ασφάλειας των δεδομένων για την παράκαμψη κλειδώματος οθόνης μπορεί επίσης να αυξηθεί. Για παράδειγμα, αν οι προγραμματιστές συνδέσουν τη Siri με τις εφαρμογές τους στο μέλλον, ο Siri θα μπορούσε να παράσχει άτυχα έναν χάκερ με τις οικονομικές πληροφορίες σας, αν τρέξει και συνδεθεί μέσω τραπεζικής εφαρμογής Siri μέσω κρυπτογραφημένων διαπιστευτηρίων και ένας χάκερ ζητάει από το Siri τις σωστές ερωτήσεις.

Ευτυχώς, η Apple αρχίζει να εξετάζει τις πτυχές ασφάλειας του Siri και έχει αποτρέψει την εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών ενώ το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο. Ένα παράδειγμα είναι εάν έχετε κλειδαριά πόρτας HomeKit (ενεργοποιημένη με Siri), κάποιος δεν μπορεί να ζητήσει από τη Siri να ξεκλειδώσει την πόρτα σας εάν είναι ενεργοποιημένη η οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας.

Παρακολουθήστε τους εαυτούς σας, καθώς αυτή η τεχνολογία βελτιώνεται και γίνεται πιο διαδεδομένη, θα γεννηθεί μια εντελώς νέα κατηγορία εικονικών βοηθητικών κοινωνικών μηχανικών αμυχών και επιθέσεων.