Τρόπος χρήσης του αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων στον Internet Explorer 11

01 από 02

Απενεργοποιήστε / Ενεργοποιήστε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες των Windows που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web IE11.

Ο Internet Explorer 11 έρχεται με δικό του αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων, ο οποίος ενεργοποιείται από προεπιλογή. Το πρόγραμμα περιήγησης σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις, όπως τους ιστότοπους που επιτρέπουν την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων, καθώς και τους τύπους ειδοποιήσεων και τα προκαθορισμένα επίπεδα φίλτρων. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί τι είναι αυτές οι ρυθμίσεις και πώς να τις τροποποιήσετε.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer και κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear , επίσης γνωστό ως μενού Action (Δράση) ή Tools (Εργαλεία) και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές Internet .

Η διεπαφή Επιλογών του IE11 θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Επιλέξτε την καρτέλα " Απόρρητο ", εάν δεν είναι ήδη ενεργή.

Οι επιλογές που βασίζονται στο ιδιωτικό απόρρητο του προγράμματος περιήγησης πρέπει να είναι ορατές, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Προς το κάτω μέρος αυτού του παραθύρου υπάρχει μια ενότητα με τίτλο Αναδυόμενο παράθυρο που περιέχει μια επιλογή που συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου καθώς και ένα κουμπί.

Η επιλογή που συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου με την ένδειξη Ενεργοποίηση του Αναδυόμενου παραθύρου (Pop-up Blocker ) ενεργοποιείται από προεπιλογή και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία. Για να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων του IE11 οποιαδήποτε στιγμή, απλώς καταργήστε το σημάδι επιλογής κάνοντας κλικ πάνω του μία φορά. Για να την ενεργοποιήσετε ξανά, προσθέστε το σημάδι ελέγχου και επιλέξτε το κουμπί Εφαρμογή που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Για να δείτε και να τροποποιήσετε τη συμπεριφορά του μηχανισμού αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του IE, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις , που περιγράφεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.

02 του 02

Ρυθμίσεις αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 22 Νοεμβρίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες των Windows που εκτελούν το IE11 Web browser.

Η διεπαφή Ρυθμίσεων αναδυόμενων παραθύρων του IE11 θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Αυτό το παράθυρο σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα whitelist ιστότοπων όπου επιτρέπονται αναδυόμενα παράθυρα, καθώς και να κάνετε τροποποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο ειδοποιείτε όταν αποκλείεται ένα αναδυόμενο παράθυρο και στο επίπεδο περιορισμού του ίδιου του αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων.

Το επάνω τμήμα, με την ένδειξη Εξαιρέσεις , σας επιτρέπει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τις διευθύνσεις των ιστότοπων από τους οποίους θέλετε να επιτρέψετε την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων. Σε αυτό το παράδειγμα, επιτρέπω στο about.com να προβάλλει αναδυόμενα παράθυρα στο πρόγραμμα περιήγησής μου. Για να προσθέσετε έναν ιστότοπο σε αυτό το λευκή λίστα, πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή του στο πεδίο επεξεργασίας που παρέχεται και επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη . Για να διαγράψετε έναν μόνο ιστότοπο ή όλες τις καταχωρίσεις από αυτήν τη λίστα οποιαδήποτε στιγμή, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά κατάργησης και κατάργησης όλων .

Το κάτω τμήμα, με την ετικέτα Ειδοποιήσεις και επίπεδο αποκλεισμού , παρέχει τις ακόλουθες επιλογές.

Αναπαράγετε ήχο όταν αποκλείσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο

Συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου και ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση καθοδηγεί το IE11 να αναπαράγει ένα ηχητικό κουδούνισμα κάθε φορά που ένα αναδυόμενο παράθυρο καταπνίγεται από το πρόγραμμα περιήγησης.

Εμφάνιση γραμμής ειδοποίησης όταν αποκλείεται ένα αναδυόμενο παράθυρο

Επίσης, συνοδευόμενο από ένα πλαίσιο ελέγχου και ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση αναγκάζει το IE11 να εμφανίσει μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει ότι ένα αναδυόμενο παράθυρο έχει αποκλειστεί και σας δίνει τη δυνατότητα να επιτρέψετε την εμφάνιση του εν λόγω αναδυόμενου παραθύρου.

Επίπεδο μπλοκαρίσματος

Αυτή η ρύθμιση, ρυθμιζόμενη μέσω αναπτυσσόμενου μενού, σας επιτρέπει να επιλέξετε από την ακόλουθη ομάδα προκαθορισμένων παραμέτρων αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων. Το High θα αποκλείσει όλα τα αναδυόμενα παράθυρα από όλους τους ιστότοπους, επιτρέποντάς σας να παρακάμψετε αυτό τον περιορισμό ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου CTRL + ALT . Μεσαία , η προεπιλεγμένη επιλογή, αποκλείει όλα τα αναδυόμενα παράθυρα εκτός από αυτά που βρίσκονται στις ζώνες περιεχομένου Τοπικού Intranet ή Αξιόπιστων τοποθεσιών. Τα χαμηλά μπλοκάρουν όλα τα αναδυόμενα παράθυρα, με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται σε ιστότοπους που θεωρούνται ασφαλείς.