Ο ευκολότερος τρόπος να κάνετε κινητική τυπογραφία

Ο ευκολότερος τρόπος να ξεκινήσετε με την κινητική τυπογραφία είναι στο After Effects. Είναι το απλούστερο πρόγραμμα να σύρετε γύρω από το κείμενό σας και θα μπορούσατε εύκολα να το χρησιμοποιήσετε χρησιμοποιώντας τα βασικά καρέ. Το After Effects διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο για να κάνει τον κινητικό μας τύπο καλύτερο και πιο δυναμικό, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη δουλειά σας. Καλωσορίστε τους εμψυχωτές κειμένου.

Δημιουργία κινητικής τυπογραφίας σε After Effects

  1. Μόλις ανοίξετε το After Effects, δημιουργήστε μια νέα σύνθεση. Το ορυχείο θα είναι 1920 κατά 1080 και είναι 2 δευτερόλεπτα.
  2. Στη συνέχεια, χρειαζόμαστε το κείμενό μας, επί του παρόντος, ας δουλέψουμε χωρίς φωνή ή ήχο και απλά να επικεντρωθούμε στην εκμάθηση του πώς λειτουργεί ο εμψυχωτής κειμένου.
  3. Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης σας ή πατήστε Command T. Τώρα, εάν θέλουμε να αλλάξουμε το χρώμα ή το χρώμα κειμένου, θα πρέπει να ανοίξουμε το παράθυρο χαρακτήρων που δεν είναι ανοιχτό από προεπιλογή στο κινούμενο σχέδιο διάταξη. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε Παράθυρο και στη συνέχεια χαρακτήρων για να ενεργοποιήσετε αυτήν την εργαλειοθήκη. Ή μπορείτε να χτυπήσετε την Apple 6. Με αυτό το ανοιχτό, μπορούμε να επιλέξουμε την αγαπημένη μας γραμματοσειρά και χρώμα.
  4. Αφού το κάνετε, κάντε κλικ στη σύνθεσή σας και θα εμφανιστεί ένα νέο πεδίο κειμένου. Πληκτρολογήστε ό, τι θέλετε για τώρα και στη συνέχεια, όταν τελειώσετε κάντε κλικ σε ένα διαφορετικό παράθυρο στο After Effects για να απενεργοποιήσετε την πληκτρολόγηση. Συνήθως κάνω κλικ στο χρονοδιάγραμμα, αλλά μπορείτε να κάνετε κλικ οπουδήποτε έξω από το παράθυρο σύνθεσης.
  5. Τώρα λοιπόν που έχουμε το κείμενό μας, αυτό είναι όπου θα μπορούσατε να το ζωντανέψετε με τη χρήση βασικών καρέ, αλλά θέλουμε κάτι με λίγο περισσότερη κλίση σε αυτό σωστά; Ας πάρουμε λοιπόν τους εμψυχωτές κειμένου. Για να βρείτε τον εμψυχωτή κειμένου πατήστε το αναπτυσσόμενο βέλος για να εμφανίσετε τα χαρακτηριστικά για το στρώμα κειμένου στο χρονικό σας πλαίσιο. Θα δείτε δύο επιπλέον μενού που εμφανίζονται, Κείμενο και Μετασχηματισμός. Θα πρέπει να βλέπετε στην ίδια γραμμή το αναπτυσσόμενο μενού Text (Κείμενο), προς τα δεξιά, να "ζωντανεύει" με ένα μικρό βέλος σε έναν κύκλο δίπλα του. Αυτοί είναι οι εμψυχωτές κειμένου.
  1. Εάν κάνετε κλικ στο βέλος αυτό, εμφανίζονται οι επιλογές animator κειμένου και θα δείτε πολλές επιλογές όπως η θέση, η κλίμακα, η περιστροφή και η αδιαφάνεια. Αυτό που κάνει ο εμψυχωτής κειμένου είναι ότι ζωντανεύει το κείμενο ξεχωριστά μέσα στους εμψυχωτές κειμένου και σας επιτρέπει να εφαρμόσετε όσους animators θέλετε. Όταν έμαθα για πρώτη φορά κάτι τέτοιο μου έμοιαζε λίγο συγκεχυμένο, αλλά ας κάνουμε ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε καλύτερα.
  2. Ας επιλέξουμε περιστροφή, αυτό θα προσθέσει έναν περιστρεφόμενο εμψυχωτή στο κείμενό σας. Θα δείτε τον επιλογέα εύρους 1 και η περιστροφή εμφανίζονται κάτω από τον animator 1 στο χρονικό σας πλαίσιο. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο εμψυχωτής είναι ότι εφαρμόζετε ένα περιστροφικό ή άλλο χαρακτηριστικό στο κείμενό σας, και στη συνέχεια ο επιλογέας εύρους ελέγχει την κινούμενη εικόνα. Κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού επιλογής εύρους εμφανίζεται η ένδειξη Έναρξη Τέλους και Μετατόπιση.
  3. Αλλάξτε την περιστροφή στο κείμενό σας, έτσι ώστε οι επιστολές σας να βρίσκονται όλοι στο πλάι τους, μην ανησυχείτε ότι πρέπει να ζωντανέψετε χρησιμοποιώντας ένα βασικό καρέ εδώ, γι 'αυτό είναι ο επιλογέας της εμβέλειας. Αφού το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο 0% δίπλα στην εκτροπή και σύρετε το προς τα πίσω και προς τα πίσω. Δείτε πώς ζωντανεύουν τα γράμματα σας από το να ξαπλώνετε σε όρθια θέση; Το 0% είναι η αρχή του animation και το 100% είναι το τέλος του. Έτσι προσθέστε δύο βασικά καρέ στην offset, μία για 0 ​​και μία για 100.
  1. Τώρα, αυτό είναι ήδη ευκολότερο από την κίνηση όλων αυτών με το χέρι, αλλά όπου πραγματικά έρχεται σε βολικό είναι όταν προσθέτετε άλλα χαρακτηριστικά. Δίπλα στο Animator 1 θα προστεθεί με ένα άλλο βέλος, κάντε κλικ στο βέλος και πείτε την ιδιότητα και στη συνέχεια επιλέξτε Αδιαφάνεια. Κάντε την αδιαφάνεια 0 και παρακολουθήστε ξανά το κινούμενο σχέδιο.

Τα οφέλη από τη χρήση των animators κειμένου

Οι κινούμενοι κείμενα καθιστούν τη δημιουργία της κινητικής τυπογραφίας πολύ πιο εύκολη. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, απλά κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί, έχετε προσθέσει μια κινούμενη εικόνα αδιαφάνειας στο κείμενό σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από την αλλαγή μιας τιμής. Πείτε ότι θέλετε το κείμενο σας να περιστρέφεται ταυτόχρονα και όχι ένα γράμμα κάθε φορά. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος για προχωρημένους και αλλάξτε τη ρύθμιση Βάση σε λέξεις. Το πλεονέκτημα των εμψυχωτών κειμένου είναι εύκολο να τροποποιήσετε και να αλλάξετε γρήγορα το κινούμενο σχέδιο, καθώς και να αλλάξετε το κείμενο χωρίς να χρειαστεί να τροποποιήσετε το κινούμενο σχέδιο. Αν θέλετε να αλλάξετε τη λέξη, θα πληκτρολογείτε τη νέα λέξη και η κινούμενη εικόνα και η χρονική στιγμή παραμένουν ίδια.