Πώς να διαιρέσετε στο Excel χρησιμοποιώντας μια φόρμουλα

Διαίρεση τύπων, # DIV / O! Τα σφάλματα τύπων και τα ποσοστά υπολογισμού

Για να διαιρέσετε δύο αριθμούς, πρέπει να δημιουργήσετε έναν τύπο αφού δεν υπάρχει λειτουργία DIVIDE στο Excel.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τους τύπους του Excel:

Χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων σε τύπους

Παρόλο που είναι δυνατή η εισαγωγή αριθμών απευθείας σε μια φόρμουλα, είναι πολύ καλύτερο να εισαγάγετε τα δεδομένα σε κελιά φύλλου εργασίας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τις διευθύνσεις ή τις αναφορές αυτών των κελιών στον τύπο όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων - όπως το Α1 ή το C5 - και όχι τα πραγματικά δεδομένα σε έναν τύπο, αργότερα, εάν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα δεδομένα , είναι απλό να αντικατασταθούν τα δεδομένα στα κελιά αντί να ξαναγράψουμε τον τύπο.

Κανονικά, τα αποτελέσματα του τύπου θα ενημερώνονται αυτόματα μόλις αλλάξουν τα δεδομένα.

Παράδειγμα διαίρεσης τύπων

Όπως φαίνεται στη σειρά 2 στην παραπάνω εικόνα, αυτό το παράδειγμα δημιουργεί έναν τύπο στο κελί Β2 που διαιρεί τα δεδομένα στο κελί Α2 με τα δεδομένα στο Α3.

Ο τελικός τύπος στο στοιχείο Β2 θα είναι:

= Α2 / Α3

Εισαγωγή δεδομένων

  1. Πληκτρολογήστε τον αριθμό 20 στο κελί A2 και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.
  2. Πληκτρολογήστε τον αριθμό 10 στο κελί A3 και πατήστε το πλήκτρο Enter .

Εισαγωγή στη φόρμουλα με χρήση της τοποθέτησης

Αν και είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε απλώς τον τύπο

= Α2 / Α3

στο κελί B2 και έχετε τη σωστή απάντηση της οθόνης 2 σε αυτό το κελί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την ένδειξη για να προσθέσετε τις αναφορές κελιών στους τύπους, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα δημιουργίας σφαλμάτων με πληκτρολόγηση σε λάθος αναφορά κυψέλης.

Η υπογράμμιση περιλαμβάνει κλικ στο κελί που περιέχει τα δεδομένα με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε την αναφορά κελί στον τύπο.

Για να εισαγάγετε τον τύπο:

  1. Πληκτρολογήστε ένα ισότιμο σημάδι στο κελί B2 για να ξεκινήσετε τον τύπο.
  2. Κάντε κλικ στο κελί A2 με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στον τύπο μετά το ίση σημάδι.
  3. Πληκτρολογήστε το σημάδι διαίρεσης - την προς τα εμπρός κάθετο - ( / ) στο κελί D1 μετά την αναφορά κυψέλης.
  4. Κάντε κλικ στο κελί A3 με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε αυτήν την αναφορά κυττάρων στον τύπο μετά το σημείο διαίρεσης.
  5. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να ολοκληρώσετε τον τύπο.
  6. Η απάντηση 2 θα πρέπει να υπάρχει στο κελί D1 αφού 20 διαιρούμενο με 10 είναι ίσο με 2.
  7. Παρόλο που η απάντηση εμφανίζεται στο κελί D1, κάνοντας κλικ σε αυτό το κελί θα εμφανιστεί ο τύπος = A2 / A3 στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Αλλαγή των δεδομένων φόρμουλας

Για να ελέγξετε την τιμή της χρήσης αναφορών κυψελών σε έναν τύπο, αλλάξτε τον αριθμό στο κελί A3 από 10 σε 5 και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.

Η απάντηση στο κελί B2 θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα σε 4 για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή στα δεδομένα στο κελί A3.

# DIV / O! Σφάλματα τύπων

Το πιο συνηθισμένο σφάλμα που σχετίζεται με τις εργασίες διαίρεσης στο Excel είναι το # DIV / O! τιμή σφάλματος .

Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται όταν ο παρονομαστής στον τύπο διαίρεσης είναι ίσος με το μηδέν - το οποίο δεν επιτρέπεται σε απλή αριθμητική.

Ο πιο πιθανός λόγος για αυτό συμβαίνει είναι ότι μια εσφαλμένη αναφορά κυττάρων εισήχθη στον τύπο ή, όπως φαίνεται στη γραμμή 3 της παραπάνω εικόνας, ο τύπος αντιγράφηκε σε άλλη θέση χρησιμοποιώντας τη λαβή πλήρωσης και οι μεταβαλλόμενες αναφορές κελιών έχουν ως αποτέλεσμα το σφάλμα .

Υπολογίστε τα ποσοστά με τους τύπους διαίρεσης

Ένα ποσοστό είναι ακριβώς μια σύγκριση μεταξύ δύο αριθμών που κάνουν χρήση της λειτουργίας διαίρεσης.

Συγκεκριμένα, είναι ένα κλάσμα ή δεκαδικό που υπολογίζεται διαιρώντας τον αριθμητή με τον παρονομαστή και πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα κατά 100.

Η γενική μορφή της εξίσωσης θα είναι:

= (αριθμητής / παρονομαστής) * 100

Όταν τα αποτελέσματα μιας λειτουργίας διαίρεσης - ή ενός πηκτικού - είναι λιγότερα, το Excel την αντιπροσωπεύει, ως προεπιλογή, ως δεκαδικό, όπως φαίνεται στη γραμμή 4, όπου ο αριθμητής έχει οριστεί σε 10, ο παρονομαστής σε 20 και ο πηλίκο είναι ίσος έως 0,5.

Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει σε ένα ποσοστό μεταβάλλοντας τη μορφοποίηση στο κελί σε μορφοποίηση τοις εκατό από την προεπιλεγμένη γενική μορφή - όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα 50% που εμφανίζεται στο κελί B5 στην παραπάνω εικόνα.

Αυτό το κύτταρο περιέχει τον ίδιο τύπο όπως το κύτταρο Β4. Η μόνη διαφορά είναι η μορφοποίηση στο κελί.

Στην πραγματικότητα, όταν χρησιμοποιείται μορφοποίηση ποσοστού στο Excel, το πρόγραμμα πολλαπλασιάζει την δεκαδική τιμή κατά 100 και προσθέτει το σύμβολο επί τοις εκατό.

Δημιουργία πιο σύνθετων τύπων

Για να επεκτείνετε τους τύπους στην εικόνα για να συμπεριλάβετε πρόσθετες λειτουργίες - όπως πολλαπλασιασμό ή προσθήκη - απλά συνεχίστε να προσθέτετε τον σωστό μαθηματικό χειριστή ακολουθούμενο από την αναφορά κυψελών που περιέχει τα νέα δεδομένα.

Ωστόσο, πριν από την ανάμειξη διαφορετικών μαθηματικών λειτουργιών σε μια φόρμουλα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη σειρά λειτουργιών που ακολουθεί το Excel κατά την αξιολόγηση μιας φόρμουλας.

Για πρακτική, δοκιμάστε αυτό το βήμα προς βήμα παράδειγμα μιας πιο σύνθετης φόρμουλας .