Τι είναι μια κάρτα SIM iPhone;

Μπορεί να έχετε ακούσει τη λέξη "SIM" που χρησιμοποιείται όταν μιλάτε για το iPhone και άλλα κινητά τηλέφωνα, αλλά δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι είναι μια SIM, πώς σχετίζεται με το iPhone και τι πρέπει να ξέρετε για αυτό.

SIM Επεξήγηση

Η κάρτα SIM είναι σύντομη για τη Μονάδα Ταυτότητας Συνδρομητή. Οι κάρτες SIM είναι μικρές, αφαιρούμενες έξυπνες κάρτες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση δεδομένων όπως τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, την τηλεφωνική εταιρεία που χρησιμοποιείτε, τις πληροφορίες χρέωσης και τα δεδομένα του βιβλίου διευθύνσεων.

Είναι ένα απαραίτητο μέρος σχεδόν κάθε κελιού, κινητού και smartphone.

Επειδή οι κάρτες SIM μπορούν να αφαιρεθούν και να εισαχθούν σε άλλα τηλέφωνα, σας επιτρέπουν να μεταφέρετε εύκολα τους αριθμούς τηλεφώνου που είναι αποθηκευμένοι στο βιβλίο διευθύνσεων του τηλεφώνου σας και άλλα δεδομένα στα νέα τηλέφωνα, μεταφέροντας απλά την κάρτα σε ένα νέο τηλέφωνο. (Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό ισχύει για κάρτες SIM γενικά, αλλά όχι για το iPhone.

Οι κάρτες SIM που μπορούν να μεταφερθούν καθιστούν χρήσιμες και σε διεθνή ταξίδια. Εάν το τηλέφωνό σας είναι συμβατό με τα δίκτυα της χώρας που επισκέπτεστε, μπορείτε να αγοράσετε μια νέα κάρτα SIM σε άλλη χώρα, να την τοποθετήσετε στο τηλέφωνό σας και να πραγματοποιήσετε κλήσεις και να χρησιμοποιήσετε δεδομένα όπως τοπικό, το οποίο είναι φθηνότερο από τη χρήση ενός διεθνούς σχεδίου δεδομένων .

Δεν έχουν όλα τα τηλέφωνα κάρτες SIM. Ορισμένα τηλέφωνα που τα διαθέτουν δεν σας επιτρέπουν να τα αφαιρέσετε.

Τι είδους κάρτα SIM έχει κάθε iPhone

Κάθε iPhone διαθέτει κάρτα SIM. Υπάρχουν τρία είδη SIM που χρησιμοποιούνται στα μοντέλα iPhone:

Ο τύπος SIM που χρησιμοποιείται σε κάθε iPhone είναι:

iPhone Μοντέλα Τύπος SIM
Αρχικό iPhone SIM
iPhone 3G και 3GS SIM
iPhone 4 και 4S Micro SIM
iPhone 5, 5C και 5S Nano SIM
iPhone 6 και 6 Plus Nano SIM
iPhone SE Nano SIM
iPhone 6S και 6S Plus Nano SIM
iPhone 7 και 7 Plus Nano SIM
iPhone 8 και 8 Plus Nano SIM
iPhone X Nano SIM

Όχι κάθε προϊόν της Apple χρησιμοποιεί μία από αυτές τις τρεις κάρτες SIM. Ορισμένα μοντέλα iPad - εκείνα που συνδέονται σε δίκτυα κυψελοειδών δεδομένων 3G και 4G - χρησιμοποιούν μια κάρτα που έχει δημιουργηθεί από την Apple και ονομάζεται Apple SIM. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Apple SIM εδώ.

Το iPod touch δεν διαθέτει κάρτα SIM. Μόνο οι συσκευές που συνδέονται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας χρειάζονται μια κάρτα SIM και δεδομένου ότι η αφή δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, δεν διαθέτει.

Κάρτες SIM στο iPhone

Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα κινητά τηλέφωνα, η κάρτα SIM του iPhone χρησιμοποιείται μόνο για την αποθήκευση δεδομένων πελατών όπως τον αριθμό τηλεφώνου και τις πληροφορίες χρέωσης.

Η κάρτα SIM στο iPhone δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση επαφών. Επίσης, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων ή να διαβάσετε δεδομένα από την κάρτα SIM του iPhone. Αντίθετα, όλα τα δεδομένα που θα αποθηκεύονται στην SIM σε άλλα τηλέφωνα αποθηκεύονται στην κύρια αποθήκευση του iPhone (ή στο iCloud) μαζί με τη μουσική, τις εφαρμογές σας και άλλα δεδομένα.

Έτσι, η εναλλαγή μιας νέας κάρτας SIM στο iPhone σας δεν θα επηρεάσει την πρόσβασή σας στο βιβλίο διευθύνσεων και σε άλλα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο iPhone σας.

Πού να βρείτε το iPhone SIM σε κάθε μοντέλο

Μπορείτε να βρείτε την κάρτα SIM σε κάθε μοντέλο iPhone στις ακόλουθες τοποθεσίες:

iPhone Μοντέλα Τοποθεσία SIM
Αρχικό iPhone Επάνω, μεταξύ του κουμπιού ενεργοποίησης / απενεργοποίησης
και υποδοχή ακουστικών
iPhone 3G και 3GS Επάνω, μεταξύ του κουμπιού ενεργοποίησης / απενεργοποίησης
και υποδοχή ακουστικών
iPhone 4 και 4S Σωστη πλευρα
iPhone 5, 5C και 5S Σωστη πλευρα
iPhone 6 και 6 Plus Δεξιά πλευρά, κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης
iPhone SE Σωστη πλευρα
iPhone 6S και 6S Plus Δεξιά πλευρά, κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης
iPhone 7 και 7 Plus Δεξιά πλευρά, κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης
iPhone 8 και 8 Plus Δεξιά πλευρά, κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης
iPhone X Δεξιά πλευρά, κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης

Πώς να αφαιρέσετε την κάρτα SIM του iPhone

Η αφαίρεση της κάρτας SIM του iPhone σας είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας συνδετήρας.

  1. Ξεκινήστε βάζοντας την κάρτα SIM στο iPhone σας
  2. Ξεδιπλώστε ένα συνδετήρα, ώστε το ένα άκρο του να είναι μεγαλύτερο από το υπόλοιπο
  3. Εισαγάγετε το συνδετήρα στη μικρή οπή δίπλα στην κάρτα SIM
  4. Πατήστε μέχρι να βγει η κάρτα SIM.

Κλειδαριές SIM

Ορισμένα τηλέφωνα έχουν αυτό που ονομάζεται κλείδωμα SIM. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που συνδέει την κάρτα SIM με μια συγκεκριμένη εταιρία τηλεφώνου (συνήθως αυτή που αγοράσατε αρχικά από το τηλέφωνο). Αυτό γίνεται εν μέρει επειδή οι εταιρίες τηλεφωνίας μερικές φορές απαιτούν από τους πελάτες να υπογράφουν πολυετείς συμβάσεις και να χρησιμοποιούν ένα κλείδωμα SIM για την επιβολή τους.

Τα τηλέφωνα χωρίς κλειδαριές SIM αναφέρονται ως ξεκλειδωμένα τηλέφωνα . Συνήθως μπορείτε να αγοράσετε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο για την πλήρη λιανική τιμή της συσκευής. Μετά τη λήξη της σύμβασής σας, μπορείτε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο δωρεάν από την εταιρεία τηλεφωνίας σας. Μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε τα τηλέφωνα μέσω των εργαλείων τηλεφωνικής εταιρείας και των hacks του λογισμικού .

Το iPhone διαθέτει κλείδωμα SIM;

Σε ορισμένες χώρες, ειδικά στις ΗΠΑ, το iPhone έχει κλείδωμα SIM. Μια κλειδαριά SIM είναι μια λειτουργία που συνδέει το τηλέφωνο με τον μεταφορέα που το πούλησε για να διασφαλίσει ότι λειτουργεί αποκλειστικά στο δίκτυο του μεταφορέα. Αυτό γίνεται πιο συχνά όταν η τιμή αγοράς ενός τηλεφώνου επιδοτείται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες θα διατηρήσουν τη συμφωνία συνδρομητή τους για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε πολλές χώρες, όμως, είναι δυνατή η αγορά ενός iPhone χωρίς το κλείδωμα της κάρτας SIM, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε συμβατό τηλεφωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Αυτά ονομάζονται ξεκλειδωμένα τηλέφωνα .

Ανάλογα με τη χώρα και τον μεταφορέα, μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα iPhone μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με σύμβαση, με μικρή χρέωση, ή αγοράζοντας ένα iPhone στην πλήρη λιανική τιμή (γενικά US $ 599- $ 849, ανάλογα με το μοντέλο και τον μεταφορέα).

Μπορείτε να μετατρέψετε άλλα μεγέθη SIM για να εργαστείτε με το iPhone;

Ναι, μπορείτε να μετατρέψετε πολλές κάρτες SIM για να εργαστείτε με το iPhone, επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε την υπάρχουσα υπηρεσία και τον αριθμό τηλεφώνου σας από άλλη εταιρεία τηλεφώνου στο iPhone. Αυτή η διαδικασία απαιτεί την περικοπή της υφιστάμενης SIM έως το μέγεθος της μικρο-SIM ή της νανο-SIM που χρησιμοποιείται από το iPhone σας. Υπάρχουν κάποια διαθέσιμα εργαλεία για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία ( συγκρίνετε τις τιμές στα εργαλεία αυτά ). Αυτό συνιστάται μόνο για έναν τεχνικό-καταλαβαίνω και εκείνους που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τον κίνδυνο να καταστρέψουν την υπάρχουσα κάρτα SIM και να την καταστήσουν ακατάλληλη.