Διαφορά μεταξύ Ξεκλείδωμα και Jailbreaking ένα iPhone

Η jailbreaking ένα iPhone και το ξεκλείδωμα ενός δεν είναι το ίδιο πράγμα, παρόλο που συχνά μιλάνε μαζί. Είναι σχετικές, επειδή και οι δύο δίνουν στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο των iPhones τους, αλλά κάνουν πολύ διαφορετικά πράγματα. Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ξεκλειδώματος και του jailbreaking ενός iPhone;

Πώς το Jailbreaking και το ξεκλείδωμα είναι διαφορετικά

Και οι δύο είναι για την επιλογή, αλλά εκεί είναι όπου οι ομοιότητες αρχίζουν να τελειώνουν:

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με κάθε επιλογή, πώς μπορούν να σας βοηθήσουν και τι πρέπει να προσέξετε εάν σκέφτεστε να κάνετε κάποια από αυτές.

Τι είναι η Jailbreaking;

Η Apple ελέγχει αυστηρά τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες με τις συσκευές iOS τους. Αυτό περιλαμβάνει την παρεμπόδιση ορισμένων ειδών προσαρμογών και επιτρέποντας στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει μέσω του App Store.

Η Apple αξιολογεί εφαρμογές για να εξασφαλίσει ότι πληρούν τα βασικά πρότυπα σχεδίασης και ποιότητας. Υπάρχουν όμως χιλιάδες εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες στο App Store, ακόμα και κάποιες που μπορεί να είναι χρήσιμες. Η Apple απέρριψε αυτές τις εφαρμογές (ή δεν τις εξέτασε ποτέ) για λόγους όπως η παραβίαση όρων υπηρεσίας, ο κώδικας κακής ποιότητας, τα προβλήματα ασφάλειας και η κατοχή νομικών γκρίζων περιοχών. Εάν τα ζητήματα αυτά δεν είναι σημαντικά για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις εφαρμογές. Η jailbreaking το επιτρέπει.

Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα jailbroken τηλέφωνο περιλαμβάνουν:

Ακούγεται υπέροχο, έτσι; Λοιπόν, το jailbreaking έχει μερικούς σημαντικούς κινδύνους. Το jailbreaking εκμεταλλεύεται τρύπες ασφαλείας στο iOS για να αφαιρέσει τα στοιχεία ελέγχου της Apple στο iPhone σας. Κάνοντας αυτό μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας ή / και να καταστρέψει το τηλέφωνό σας (πράγμα που σημαίνει ότι η Apple δεν θα σας βοηθήσει να το διορθώσετε) και θα σας ανοίξει σε τρωτά σημεία ασφαλείας, τα οποία δεν χρειάζεται να ανησυχούν άλλοι χρήστες iPhone.

Τι ξεκλειδώνει;

Το ξεκλείδωμα είναι παρόμοιο με το jailbreaking επειδή προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά είναι διαφορετικό και πιο περιορισμένο είδος.

Τα νέα iPhones είναι γενικά "κλειδωμένα" στην τηλεφωνική εταιρεία, της οποίας την υπηρεσία έχετε εγγραφεί κατά την αγορά της. (Για παράδειγμα, εάν εγγραφείτε για AT & T όταν αγοράζετε το iPhone σας, είναι κλειδωμένο στο δίκτυο της AT & T και δεν θα λειτουργήσει με τη Verizon ή τη Sprint.

Το κλείδωμα ενός τηλεφώνου έγινε επειδή οι τηλεφωνικές εταιρείες επιχορηγούσαν το προκαταβολικό κόστος του τηλεφώνου όταν οι πελάτες υπέγραψαν πολυετείς συμβάσεις. Η τηλεφωνική εταιρεία δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να αφήσει έναν πελάτη να φύγει πριν κάνει τα χρήματά της πίσω. Δεν υπάρχουν πια πολλές επιδοτήσεις, αλλά οι τηλεφωνικές εταιρείες πωλούν τώρα τηλέφωνα σε προγράμματα δόσεων και πρέπει να κρατήσουν τους πελάτες που τους πληρώνουν ακόμα.

Όταν ξεκλειδώνετε ένα iPhone , τροποποιείτε το λογισμικό του ώστε να μπορείτε να εργάζεστε με άλλες εταιρίες τηλεφώνων από την αρχική σας. Αυτό μπορεί να γίνει από την Apple, από μια τηλεφωνική εταιρεία (συνήθως μετά τη λήξη της σύμβασής σας), ή με λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εκμεταλλεύεται τις τρύπες ασφαλείας ή βλάπτει το τηλέφωνό σας όπως το jailbreaking μπορεί.

Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο περιλαμβάνουν:

Υπήρξε νομική σύγχυση σχετικά με το εάν το ξεκλείδωμα είναι νόμιμο και το δικαίωμα των καταναλωτών . Τον Ιούλιο του 2010, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου δήλωσε ότι οι χρήστες είχαν το δικαίωμα να ξεκλειδώσουν τα iPhones τους, αλλά η επακόλουθη θέσπιση κανόνων κατέστησε παράνομη. Το θέμα φαίνεται να έχει αποφασιστεί για καλό τον Ιούλιο του 2014, όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της απελευθέρωσης τηλεφώνων.

Η κατώτατη γραμμή

Το ξεκλείδωμα και το jailbreaking ενός iPhone δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά και οι δύο δίνουν στον χρήστη μεγαλύτερο έλεγχο στο iPhone (ή, σε περίπτωση jailbreaking, σε σχέση με άλλες συσκευές iOS). Και οι δύο απαιτούν κάποια τεχνογνωσία. Για jailbreaking χρειάζεστε την προθυμία να διακινδυνεύσετε να καταστρέψετε το τηλέφωνό σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με αυτόν τον κίνδυνο ή δεν έχετε τις ικανότητες, σκεφτείτε δύο φορές προτού να κάνετε jailbreak. Από την άλλη πλευρά, το ξεκλείδωμα μπορεί να σας δώσει περισσότερη ευελιξία και καλύτερες επιλογές και είναι μια ασφαλής και τυποποιημένη διαδικασία.