Προβολείς βίντεο Epson με βελτιώσεις 4K, HDR και περισσότερα

Για να αποκτήσετε αυτή την πραγματικά μεγάλη οθόνη κινηματογράφου στο σπίτι, τίποτα δεν μοιάζει πολύ με ένα καλό βιντεοπροβολέα. Έχοντας αυτό υπόψη, η Epson έχει προσθέσει τέσσερα μοντέλα (5040UB / 5040UBe, 4040 / 6040UB) στη σειρά προϊόντων βιντεοπροβολέα που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν κορυφαία απόδοση για σοβαρή προβολή ταινιών. Τα παρακάτω είναι μια επισκόπηση ορισμένων από τα χαρακτηριστικά που παρέχουν οι προβολείς που το καθιστούν δυνατό.

Ποιοι οι προβολείς βίντεο 5040UB / 5040UBe, 4040 / 6040UB έχουν κοινό

Φυσικός σχεδιασμός

Και οι τέσσερις προβολείς διαθέτουν ελκυστικό σχεδιασμό καμπύλης άκρης με κεντρικούς φακούς με τροφοδοτικό zoom, εστίαση και κάθετη και οριζόντια μετατόπιση φακού που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω των χειριστηρίων του σκάφους ή του τηλεχειριστηρίου που παρέχεται για ευκολότερη τοποθέτηση από τον προβολέα στην οθόνη.

3LCD

Όσον αφορά τη λήψη εικόνων σε οθόνη ή τοίχο, οι προβολείς ενσωματώνουν καθιερωμένη τεχνολογία 3LCD. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα δημιουργείται με την αποστολή φωτός μέσω τριών μαρκών LCD (ένα το καθένα για το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε) σε συνδυασμό με ένα συγκρότημα καθρέφτη / πρίσματος και ένα φακό προβολής.

Φυσική Συνδεσιμότητα

Για ενσωματωμένη φυσική συνδεσιμότητα, όλοι οι προβολείς παρέχουν 2 εισόδους HDMI και 1 είσοδο οθόνης υπολογιστή . Παρέχεται επίσης σύνδεση USB για την απεικόνιση αρχείων ακίνητων εικόνων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash, καθώς και για την εγκατάσταση των απαραίτητων ενημερώσεων υλικολογισμικού.

Η πρόσθετη συνδεσιμότητα περιλαμβάνει Ethernet , RS232c και μια σκανδάλη 12 volt, η οποία παρέχει υποστήριξη για την ενοποίηση του δικτύου και των προσαρμοσμένων συστημάτων ελέγχου.

4K Ενίσχυση

Οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD είναι πλέον πολύ συνηθισμένες , αλλά η ενσωμάτωση της δυνατότητας 4K σε βιντεοπροβολείς έχει αργή πορεία. Ένα από τα βασικά εμπόδια είναι ότι τα πάνελ Ultra HD TV ενσωματώνουν 8,3 εκατομμύρια pixels που διαδίδονται σε μεγάλη επιφάνεια, αλλά για να το εφαρμόσετε σε ένα βιντεοπροβολέα θα πρέπει να γεμίζετε τον ίδιο αριθμό pixel σε ένα μόνο chip που μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από μια ταχυδρομική σφραγίδα. Αυτό συμβάλλει στην λεπτή ετικέτα επιλογής και υψηλής τιμής για βιντεοπροβολείς εξοπλισμένους με 4Κ.

Ωστόσο, ένας τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο είναι να εφαρμόσετε μια τεχνική γνωστή ως Pixel Shifting. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε έναν προβολέα βίντεο 1080p για την εμφάνιση μιας εικόνας τύπου 4K. Η Epson αναφέρεται στη λήψη αυτής της τεχνολογίας ως 4K Enhancement.

Το 2014, η Epson παρουσίασε τον πρώτο βιντεοπροβολέα 4K-ενισχυμένο, το LS10000 . Το 2016, αυτή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη σε τέσσερις επιπλέον προβολείς, Home Cinema 5040UB / 5040UBe και Pro Cinema 4040 / 6040UB.

Με την ενίσχυση 4K, όταν ανιχνεύεται ένα σήμα εισόδου βίντεο, ο προβολέας μετατοπίζει γρήγορα κάθε εικονοστοιχείο διαγώνια προς τα πίσω και προς τα πίσω κατά πλάτος μισού α-pixel. Η κίνηση μετατόπισης είναι τόσο γρήγορη, ξεγελάει τον θεατή να αντιλαμβάνεται το αποτέλεσμα ως προσέγγιση της εμφάνισης μιας εικόνας ανάλυσης 4Κ.

Για τις πηγές 1080p και χαμηλότερης ανάλυσης, η τεχνολογία μετατόπισης pixel αυξάνει την εικόνα. Για εγγενείς πηγές 4K (όπως Ultra HD Blu-ray και υπηρεσίες συνεχούς ροής ), το σήμα μειώνεται σε 1080p και στη συνέχεια εμφανίζεται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία βελτίωσης 4K.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι αυτός ο τύπος τεχνολογίας βελτίωσης 4K δεν λειτουργεί για προβολή 3D ή παρεμβολή κίνησης . Εάν ανιχνευθεί ένα εισερχόμενο τρισδιάστατο σήμα ή ενεργοποιηθεί η λειτουργία Interpolation κίνησης, η ενίσχυση 4K απενεργοποιείται αυτόματα και η απεικονιζόμενη εικόνα θα είναι 1080p.

Η JVC χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια μια παρόμοια τεχνική (που αναφέρεται ως e-Shift) σε μερικούς από τους βιντεοπροβολείς της, αλλά η Epson ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κάποιες λεπτές διαφορές μεταξύ των δύο συστημάτων. Ωστόσο, οπτικά, τα αποτελέσματα των δύο τεχνικών φαίνονται τα ίδια - αλλά υπήρξε μια συνεχιζόμενη συζήτηση ως προς το αν το Pixel Shifting παράγει το ίδιο οπτικά αντιληπτό αποτέλεσμα με αυτόχθονα 4K.

Η Epson δεν κυκλοφόρησε πρόσθετες προδιαγραφές στο σύστημα βελτίωσης 4K, αλλά για να σας δώσει πρόσβαση σε λεπτομερέστερη τεχνική εξήγηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Pixel Shifting, δείτε μια επισκόπηση του eShift της JVC (1, 2).

HDR και χρώματος

Εκτός από την ενίσχυση 4K, η Epson έχει προσθέσει επίσης τεχνολογία HDR σε αυτήν την ομάδα προβολέων. Όπως συμβαίνει και με τις τηλεοράσεις με δυνατότητα HDR, οι προβολείς της Epson μπορούν να εμφανίζουν την πλήρη δυναμική περιοχή της εικόνας της εικόνας από βαθύ μαύρο σε λευκό λευκό χωρίς να χάνουν τις λεπτομέρειες, να έχουν λευκή απόρριψη ή μαύρη θραύση. Το συμβατό περιεχόμενο με κωδικοποίηση HDR διατίθεται επί του παρόντος μέσω δίσκων Blu-ray Ultra HD .

Για να υποστηρίξουν και τα δύο την ενίσχυση 4K και την HDR, και οι τέσσερις προβολείς μπορούν επίσης να εμφανίζουν πλήρη sRGB και ευρεία γκάμα χρωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι προβολείς μπορούν να εμφανίσουν ακριβές χρώμα για όλα τα σημαντικά πρότυπα πηγών που χρησιμοποιούνται τόσο για παρουσίαση όσο και για προβολή στο σπίτι.

Home Cinema 5040UB και 5040UBe

Το Home Cinema 5040UB και 5040UBe περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω με τις ακόλουθες προσθήκες.

Ο Home Cinema 5040 / 5040e μπορεί να παράγει έως και 2.500 φωτεινές φωτεινές αποχρώσεις λευκού και χρώματος , πράγμα που σημαίνει ότι έχουν αρκετό φωτισμό για να προβάλλουν εικόνες που βλέπουν ακόμα και σε δωμάτια με κάποιο φως περιβάλλοντος. Επίσης, οι προβολείς της Epson διατηρούν πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας για προβολή 3D.

Για να υποστηρίξετε το HDR, και οι δύο προβολείς έχουν πολύ ευρύ δυναμικό λόγο αντίθεσης (η Epson ισχυρίζεται 1.000.000: 1) .

Ωστόσο, όπου οι δύο προβολείς διαφέρουν είναι ότι το 5040UBe προσθέτει ενσωματωμένη ασύρματη σύνδεση (WiHD).

Ένας ασύρματος δέκτης είναι ενσωματωμένος στο 5040UBe και ο ενσωματωμένος εξωτερικός ασύρματος διανομέας μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 πηγές HDMI (συμπεριλαμβανομένης μίας πηγής με δυνατότητα MHL ) και επίσης διαθέτει θύρα USB για φόρτιση γυαλιών 3D της Epson. Όλες οι 4 είσοδοι είναι ανάλυσης 4K και HDR συμβατές, πράγμα που καθίσταται δυνατή από την τεχνολογία SiBEAM της Lattice Semiconductor

Ο ασύρματος διανομέας είναι ιδιαίτερα πρακτικός εάν έχετε το 5040UBe τοποθετημένο στην οροφή, καθώς εξαλείφει τα άσχημα μακρά ή τοίχου καλώδια HDMI.

Εντυπώσεις για το χέρι του 5040UB

Είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το Epson 5040UB και να έχει τις ακόλουθες εντυπώσεις. Κατ 'αρχάς, ο προβολέας είναι μεγάλος, έρχεται σε 20,5 x 17,7 x 7,6 (W x D x H - σε ίντσες) και ζυγίζει περίπου 15 λίβρες. Ωστόσο, από την άποψη των χαρακτηριστικών και των επιδόσεων, το 5040UB λειτουργεί καλά.

Από την άποψη της ρύθμισης, η συμπερίληψη του μεγεθυντικού φακού, της εστίασης και της μετατόπισης των φακών καθιστά πραγματικά πιο εύκολη, ειδικά εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον προβολέα στην οροφή. Επίσης, το σύστημα μενού στην οθόνη είναι εύκολο στη χρήση και το τηλεχειριστήριο δεν είναι μόνο μεγάλο, καθιστώντας τα κουμπιά πιο εύκολο να τα βλέπεις, αλλά είναι οπίσθιος φωτισμός που διευκολύνει τη χρήση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Από την άποψη της συνδεσιμότητας, το 5040UB πέφτει λίγο πιο σύντομο σε σχέση με τις δύο παρεχόμενες εισόδους HDMI, μόνο μία είναι συμβατή με HDR. Ωστόσο, και οι δύο είναι συμβατές με 4Κ και 3D.

Η διαδικασία 4K Enhancement λειτουργεί όπως διαφημίζεται, παρέχοντας εξαιρετική λεπτομέρεια σε σχέση με τον τυπικό προβολέα 1080p.

Από την άποψη του 2D, το 5040 εκτελεί πολύ καλά, εξαιρετικό χρώμα και μεγάλη απόδοση φωτός, αλλά το εφέ HDR δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο σε ορισμένες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας HDR. Όταν η λειτουργία HDR ασχολείται με συμβατές πηγές περιεχομένου, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την τυπική προεπιλεγμένη ρύθμιση ή να επιλέξετε μεταξύ τριών επιπλέον ρυθμίσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των συνθηκών φωτισμού του δωματίου, αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να μην είναι τόσο καλά όταν προβάλλονται σε ένα high- end HDR.

Ένα ζευγάρι επαναφορτιζόμενων τρισδιάστατων γυαλιών παρέχονται για τη χρήση μου. Από τη θετική πλευρά, οι εικόνες 3D ήταν φωτεινές, με ακριβές χρώμα, αλλά ανάλογα με τη γωνία καθισμάτων, υπήρξε κάποια περιστασιακή φθορά.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι το 5040UB μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό σας δίκτυο μέσω Ethernet (η σύνδεση WiFi απαιτεί προαιρετικό προσαρμογέα USB WiFi), η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε ακίνητες εικόνες και βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε συμβατούς συνδεδεμένους υπολογιστές ή διακομιστές πολυμέσων, μπορούν να συνδεθούν μέσω του οικιακού σας δικτύου μέσω του DLNA .

Ένα επιπλέον πράγμα που πρέπει να επισημάνω είναι ότι το 5040UB σχεδιάστηκε σίγουρα για να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας πραγματικής εμπειρίας θέασης στο σπίτι θέατρο με πρόσθετη ρύθμιση surround ήχου, καθώς δεν διαθέτει δικό του ενσωματωμένο σύστημα ηχείων.

Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό πακέτο χαρακτηριστικών 5040UB και τα χαρακτηριστικά απόδοσης υπόψη, ειδικά η συμπερίληψη της ενίσχυσης 4K και HDR για λιγότερο από $ 3,000.00, είναι σίγουρα αξίζει να εξεταστεί. Ωστόσο, αν θέλετε την άνεση των πρόσθετων εισόδων HDMI μέσω του ασύρματου διανομέα σύνδεσης, η αναβάθμιση στο 5040UBe είναι μια καλύτερη επιλογή.

Pro Cinema 4040 και 6040UB

Το Pro Cinema 4040 και 6040UB μοιράζονται τον ίδιο συντελεστή φόρμας, φυσικές συνδέσεις, βελτιώσεις 4K και δυνατότητες HDR που παρέχονται με το 5040UB / 5040UBe. Ωστόσο, ούτε το 4040 ούτε το 6040UB παρέχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.

Το Pro Cinema 4040 μπορεί να παράγει έως και 2.300 lumens λευκής και έγχρωμης φωτεινότητας και έχει αναλογία αντίθεσης 160.000: 1.

Από την άλλη πλευρά, το Pro Cinema 6040UB παρέχει έξοδο φωτισμού 2.500 lumen, υποστηριζόμενο επιπλέον από έναν ευρύτερο λόγο δυναμικής αντίθεσης 1,000,000: 1 που υποστηρίζεται από την Epson.

Επίσης, το Epson 6040UB παρέχει πρόσθετες προηγμένες λειτουργίες, όπως τα εργαλεία βαθμονόμησης ISF, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες εγκαταστάτες για την ακριβέστερη ρύθμιση της ποιότητας εικόνας για διάφορα περιβάλλοντα φωτισμού χώρου, καθώς και μια λειτουργία Picture-in-Picture που επιτρέπει δύο πηγές HDMI σήματα που θα εμφανίζονται ταυτόχρονα στην οθόνη.

Οι προβολείς προβολής Pro Cinema της Epson στοχεύουν στην αγορά προσαρμοσμένων εγκαταστάσεων και συσκευάζονται με μερικά πρόσθετα προνόμια, όπως οροφή, κάλυμμα καλωδίων και πρόσθετη λάμπα.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι προβολείς Home Cinema 5040UB / 5040UBe και Pro Cinema 4040 / 6040UB απευθύνονται στον ανεμιστήρα οικιακού κινηματογράφου υψηλότερου επιπέδου που αναζητά την καλύτερη δυνατή απόδοση και είναι ιδανικός για μεσαίες και μεγάλες αίθουσες.

Οι προβολείς οικιακού κινηματογράφου της Epson φέρουν εγγύηση δύο ετών, με εξαίρεση τη λάμπα, η οποία έχει εγγύηση 90 ημερών. Οι προβολείς Pro Cinema διαθέτουν εγγύηση 3 ετών, με εξαίρεση τη λάμπα, η οποία έχει εγγύηση 90 ημερών.

Ο Home Cinema 5040UB / 5040UBe φέρει τις αρχικές προτεινόμενες τιμές των $ 2.999 / $ 3.299 - Buy From Amazon

Το Pro Cinema 4040 φέρει μια αρχική προτεινόμενη τιμή $ 2.699 - Περισσότερες Πληροφορίες.

Το Pro Cinema 6040UB φέρει μια αρχική προτεινόμενη τιμή $ 3.999 - Περισσότερες πληροφορίες.

Η σειρά Pro Cinema θα είναι διαθέσιμη μόνο αρχικά μέσω πιστοποιημένων αντιπροσώπων / εγκαταστάτες οικιακού κινηματογράφου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09/24/2016 - Η Epson προσθέτει το ProCinema LS10500

Ακολουθώντας περαιτέρω τους προαναφερόμενους προβολείς που διαθέτουν βελτιώσεις 4K και HDR, η Epson πρόσθεσε το high-end LS10500 για το 2016/17. Ο LS10500 είναι ο διάδοχος του LS10000 που αναφέρθηκε εν συντομία παραπάνω.

Αυτό που κάνει το LS10500 διαφορετικό από τους προβολείς της σειράς 4040 και 5040 που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι η ενσωμάτωση μιας τεχνολογίας φωτοηλεκτρικών πηγών χωρίς λάμπα .

Μια άλλη διαφορά είναι ότι το LS10500 χρησιμοποιεί τεχνολογία αντανακλαστικών τσιπ ( μια παραλλαγή LCOS ) σε συνδυασμό με τη μηχανή λέιζερ, υπάρχει πιο ακριβής αναπαραγωγή χρώματος, ο προβολέας λειτουργεί πιο αθόρυβα, υπάρχει περισσότερη ενεργειακή απόδοση, μαζί με άμεση ενεργοποίηση / απενεργοποίηση και η ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης λαμπτήρων εξαλείφεται (η φωτεινή πηγή λέιζερ αναμένεται να διαρκέσει περίπου 30.000 ώρες σε λειτουργία ECO).

Ωστόσο, το ένα μειονέκτημα είναι ότι η έξοδος φωτός του προβολέα δεν είναι τόσο φωτεινή όσο οι προβολείς που χρησιμοποιούν τυπικούς λαμπτήρες, οπότε είναι πιο κατάλληλος για ένα ειδικό περιβάλλον σκοτεινού δωματίου στο σπίτι θέατρο.

Το LS10500 χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία βελτίωσης 4K (με συμβατότητα με HDR) που συζητήθηκε παραπάνω (ανάλυση οθόνης 1080p για 3D), δυνατότητα εξόδου λευκού και έγχρωμου φωτισμού 1.500 lumens και ευρεία υψηλή φωτεινότητα και δυνατότητα "απόλυτης μαύρης" αντίθεσης.

Επιπλέον, το LS10500 είναι THX 2D και 3D Certified και ενσωματώνει επιλογές βαθμονόμησης ISF.

Για μεγαλύτερη ευκολία στη ρύθμιση, το LS10500 περιλαμβάνει επίσης τροφοδοσία ζουμ καθώς και κάθετη (+ - 90 μοίρες) και οριζόντια (+ - 40 μοίρες) μετατόπιση φακού με έως 10 ρυθμίσεις ζουμ, εστίαση και μνήμη φακού.

Η αρχική προτεινόμενη τιμή για το Epson LS10500 είναι $ 7,999 - Περισσότερες πληροφορίες - Διατίθεται μόνο μέσω της Epson ή των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων / εγκαταστάσεων κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.