Πού μπορώ να παρακολουθώ 4K UHD Right Now;

Μην αφήνετε τη νέα σας τηλεόραση 4K UHD να σπαταληθεί.

Εάν πρόκειται να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση σύντομα - τουλάχιστον αν είναι αρκετά μεγάλη - είναι πιθανό ότι πρόκειται να έχει ένα 4K UHD ψήφισμα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν τέσσερις φορές περισσότερα pixels από τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας που κυριαρχούσαν στην αγορά της τηλεόρασης για την τελευταία δεκαετία. (Μια βαθιά ματιά στην τεχνολογία τηλεόρασης 4K μπορεί να βρεθεί εδώ .)

Έχω δοκιμάσει αρκετές τηλεοράσεις 4K για να ξέρω ότι είναι μια λαμπρή τεχνολογία, λαμβάνοντας ποιότητα εικόνας σε ολόκληρα νέα επίπεδα ευκρίνειας και λεπτομέρειας - ειδικά όταν συνδυάζεται με νέα τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα σημαντικό εμπόδιο στην 4K UHD που αναλαμβάνει τον κόσμο της οικιακής ψυχαγωγίας: έλλειψη φυσικού περιεχομένου 4K UHD. Παρά το γεγονός ότι είναι τώρα δύο χρόνια από τότε που τέθηκαν σε πώληση οι πρώτες 4K UHD τηλεοράσεις, το ποσό του εγγενούς περιεχομένου 4K UHD που διατίθεται στους καταναλωτές εξακολουθεί να είναι απογοητευτικά περιορισμένο και δύσκολο να εντοπιστεί. Είναι όμως εκεί, αν ξέρετε πού να το αναζητήσετε και, ως επί το πλείστον, δεν σας πειράζει να το πληρώσετε.

Το Μεγάλο Δύο

Οι δύο πιο σημαντικές πηγές περιεχομένου 4K UHD είναι οι υπηρεσίες Netflix και Amazon Prime Instant video streaming. Η Netflix πήρε την 4K UHD streaming ball που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ξεκίνησε τη δεύτερη σειρά House of Cards με τη μορφή υψηλότερης ανάλυσης. Η Amazon ακολούθησε το παράδειγμα τον Δεκέμβριο του 2014 με ένα αρκετά ισχυρό μίγμα ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Από αυτές τις πρώτες μέρες και οι δύο υπηρεσίες ροής έχουν προσθέσει πολυάριθμες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στην προσφορά τους 4K UHD - αν και όχι τόσο πολύ, ίσως, όπως οι ελπίδες των 4K.

Μεταξύ των 4K UHD που προβάλλονται στο Netflix είναι και οι τρεις σειρές House of Cards , Daredevil , Jessica Jones, η πρώτη σεζόν του Καλύτερου Call Saul , όλες οι εποχές του Breaking Bad και μια περιορισμένη σειρά ταινιών που περιλαμβάνει τους Jerry Maguire , Ghostbusters και Crouching Tiger , Κρυφό Δράκος .

Το Amazon έχει επίσης την Better Call Saul , μαζί με μερικές τηλεοπτικές εκπομπές που περιλαμβάνουν το Transparent , την Alpha House , τη Bosch , τον άνθρωπο στο ψηλό κάστρο , τη ζωή του Gortimer Gibbons στην κανονική οδό και το ορφανό μαύρο του BBC. Έχει περισσότερες ταινίες από το Netflix αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του Crouching Tiger πάλι, του Moneyball , του Captain Phillips , της μάσκας του Zorro , του Godzilla , του κώδικα Da Vinci και των δύο Amazing Spider-Man ταινιών.

Φυσικά, εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις δύο πλατφόρμες UHD 4K, θα πρέπει να εγγραφείτε σε αυτές. Αυτό λειτουργεί σε $ 12 το μήνα για Netflix (έναντι $ 9 για μια κανονική συνδρομή HD), πράγμα που σημαίνει ότι κοιτάτε να πληρώσετε ένα τρίτο περισσότερο για το δικαίωμα παρακολούθησης ροών 4K UHD. Η Amazon, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει μερικά από τα 4K UHD footage της - συμπεριλαμβανομένων όλων των τηλεοπτικών σειρών - στη συνήθη συνδρομή των $ 99 το χρόνο Prime. Πολλές από τις ταινίες Amazon 4K UHD, όμως, είναι διαθέσιμες μόνο σε βάση αγοράς για περίπου 20 δολάρια ανά ποπ.

Broadband Blues

Σημειώστε επίσης ότι, καθώς είστε πρόθυμοι να πληρώσετε για τις υπηρεσίες Netflix και Amazon 4K UHD, υπάρχει επίσης ένα ενδεχόμενο τεχνικό εμπόδιο για να ξεπεραστεί: η ευρυζωνική ταχύτητά σας . Το Netflix δηλώνει μια απαιτούμενη ευρυζωνική ταχύτητα 25Mbps και η Amazon προτείνει 15Mbps εάν θέλετε να λάβετε τις ροές 4K.

Δεν είναι μόνο αυτό. Τη στιγμή της σύνταξης ενός μόνο εξωτερικού αποκωδικοποιητή, το Sony FMP-X10 (που καλύπτεται αργότερα) παρέχει πρόσβαση στην υπηρεσία Netflix 4K UHD, ενώ δεν υπάρχουν εξωτερικά κουτιά για ροές Amazon 4K. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να αποκτήσουν υπηρεσίες Netflix και Amazon 4K UHD μόνο μέσω εφαρμογών ενσωματωμένων στις τηλεοράσεις τους. Οι τελευταίες τηλεοράσεις 4K της Sony, της Panasonic, της Samsung και της LG θα πρέπει να δουλεύουν καλά - αν και σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεταχειρισμένη τηλεόραση, λάβετε υπόψη ότι πολλές παλαιότερες τηλεοράσεις UHD δεν υποστηρίζουν streaming UHD 4K.

UltraFlix

Μια πιο εξειδικευμένη πηγή ροής 4K είναι το UltraFlix . Παρόλο που η UltraFlix πρόσφατα τσακίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα streaming στο διαδοχικό blockbuster του Christopher Nolan, έχει γενικά περιεχόμενο χαμηλότερου προφίλ από το Netflix και το Amazon. Β-ταινίες, συναυλίες, ντοκιμαντέρ και ούτω καθεξής. Ωστόσο, απαιτεί έως και 600 ώρες συνολικά λήψεων 4K UHD και θεωρεί ότι χρειάζεστε περίπου 8Mbps ευρυζωνικής ταχύτητας για να απολαύσετε το περιεχόμενο 4K UHD.

Οι εφαρμογές UltraFlix 4K είναι διαθέσιμες στις τελευταίες τηλεοράσεις Samsung, Vizio, Sony και Hi-Sense 4K στις ΗΠΑ και μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω του αποκωδικοποιητή Netvola NP-1 $ 300.

Το UltraFlix παρέχει περίπου 100 ώρες ελεύθερου περιεχομένου 4Κ, αν και η πλειοψηφία των προϊόντων 4Κ είναι διαθέσιμα με βάση το pay-per-rent, με πολλαπλά επίπεδα τιμολόγησης που εξαρτώνται από το προφίλ του περιεχομένου. Θα μπορούσατε να βρεθείτε να πληρώσετε έως και 9,99 δολάρια για μια παραγωγή 4K UHD υψηλού προφίλ.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι η UltraFlix σχεδιάζει διάφορες άλλες μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών και των μοντέλων πληρωμής προς αγορά.

M-Go και Comcast

Άλλες μικρότερες πηγές ροής περιεχομένου 4K UHD είναι το M-Go και το Comcast XFinity. Και οι δύο αυτές συσκευές διατίθενται επί του παρόντος μόνο στις τηλεοράσεις Samsung UHD στις Η.Π.Α. (παρόλο που η Comcast ξεκινά ένα set-top box αργότερα αυτό το έτος ) και οι δύο έχουν μόνο περιορισμένες ποσότητες περιεχομένου 4K UHD. Στην περίπτωση του M-Go, ενώ υπάρχουν μερικές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι κυρίως ταινίες καταλόγου όπως Die Hard , Jingle All The Way , The Wolverine και Sin City . Μπορείτε να νοικιάσετε τίτλους από $ 6, ή να τα αγοράσετε από περίπου $ 20.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του M-Go είναι ότι αν έχετε ένα από τα UHD Video Packs της Samsung - τα οποία θα καλύψουμε αργότερα - μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε τις ταινίες M-Go για να παρακολουθήσετε και όχι να τις μεταδώσετε ζωντανά. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν η ευρυζωνική σας σύνδεση δεν είναι η καλύτερη.

Η υπηρεσία Comcast 4K UHD είναι ως επί το πλείστον ένα μείγμα τηλεοπτικών εκπομπών - συμπεριλαμβανομένων των Outlander , Chicago Fire , Suits , Power και SyFy's Defiance - και περιεχομένου ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε αρχικά για την IMAX μεγάλη οθόνη. Το σύνολο του περιεχομένου 4K UHD διατίθεται χωρίς επιπλέον κόστος στους πελάτες της Comcast Xfinity με κατάλληλο πακέτο συνδρομών.

Ο δορυφορικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας DirecTV, εν τω μεταξύ, προσφέρει επίσης ένα περιορισμένο στοιχείο 4K κατά παραγγελία στην υπηρεσία του. Για να το λάβετε θα χρειαστείτε μια συνδρομή DirecTV, ένα Genie HD DVR και μια τηλεόραση Samsung UHD - αν και αναμένεται ότι άλλες μάρκες θα υιοθετήσουν επίσης την υποστήριξη DirectTV φέτος.

Το κατά παραγγελία περιεχόμενο 4K UHD ποικίλει σε τιμές μεταξύ $ 4 και $ 16 και περιλαμβάνει, προς το παρόν, μια αρκετά μικρή ποικιλία ταινιών από την Paramount και την K2 Communications. Αυτά περιλαμβάνουν το Forrest Gump , την ταινία Star Trek 2009, το Transformers: Age of Extinction , το Ultimate Wave Tahiti , τις μούμιες: Τα μυστικά των Φαραώ , το τερματικό και το Amistad .

Sony και Samsung HDD Solutions

Οι τελευταίες δύο σχετικά εύκολης πρόσβασης πηγές περιεχομένου 4K UHD είναι και οι δύο εξωτερικές λύσεις αποθήκευσης σκληρού δίσκου. Το πρώτο είναι το Samsung UHD Video Pack. Αρχικά παρέχεται δωρεάν το 2014 στους αγοραστές ορισμένων τηλεοράσεων Samsung UHD, το Video Pack πραγματοποίησε μια επιλογή ταινιών UHD συνδεδεμένων στην τηλεόραση μέσω των θυρών USB. Το πακέτο μπορεί επίσης να αγοραστεί ξεχωριστά για $ 300 αλλά λειτουργεί μόνο με τηλεοράσεις Samsung UHD.

Το πακέτο περιέχει πέντε ταινίες: GI Joe: Retaliation , Παγκόσμιο Πόλεμο Z , X-Men Origins: Wolverine , Νύχτα στο Μουσείο και Ο Σύμβουλος . Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα περιεχόμενα χαμηλού προφίλ, όπως ένα τρίο ντοκιμαντέρ πλήρους μήκους. φαίνεται πιθανό ότι η Samsung θα εισαγάγει ένα νέο πακέτο βίντεο UHD που θα συνοδεύει τη σειρά 2015, αλλά οι λεπτομέρειες αυτού δεν είναι διαθέσιμες τη στιγμή της σύνταξης.

Μια πιο ευέλικτη αλλά και πολύ πιο ακριβή λύση είναι ο δέκτης Sony FMP-X10 set top box. Η λιανική πώληση για περίπου $ 700, το κιβώτιο της Sony παρέχει πρόσβαση τόσο στην υπηρεσία 4K UHD της Netflix όσο και στην πλατφόρμα Video Unlimited της Sony - μια πλατφόρμα η οποία, τουλάχιστον στην Αμερική, παρέχει πρόσβαση σε περίπου 200 τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες 4K UHD.

Η μνήμη 1TB θα πρέπει να είναι αρκετή για να φιλοξενήσει περίπου 20 ταινίες UHD τη φορά και μπορείτε να τις κατεβάσετε είτε σε βάση ενοικίασης είτε για αγορά για τιμές ξεκινώντας από $ 8 και ένα μάλλον μάτι πότισμα $ 30 αντίστοιχα.

Μεταξύ των τίτλων 4K UHD που διατίθενται στο κιβώτιο της Sony είναι οι Captain Phillips , Elysium , Breaking Bad , American Hustle , The Black List , Better Call Saul , Daredevil και οι ταινίες Amazing Spider Man . Αλλά ο συνδυασμός Netflix και Video Unlimited δεν σημαίνει ότι αυτή η λίστα γρατζουνίζει ελάχιστα την επιφάνεια του τι θα μπορούσε να προσφέρει το X10.

Το X10 κυκλοφόρησε αρχικά ως μια αποκλειστική προσθήκη για τηλεοράσεις Sony 4K UHD, αν και τώρα είναι σε θέση να συνεργαστεί με οποιαδήποτε μάρκα τηλεόρασης 4K UHD, εφόσον αυτή υποστηρίζει το πρότυπο σύνδεσης HDMI 2.0 και το πιο πρόσφατο σύστημα προστασίας από πειρατεία HDCP 2.2 .

Αυτό είναι λίγο πολύ για τώρα. Οι μόνοι άλλοι άλλοι 4K UHD πηγές που αξίζει να αναφέρουμε είναι το Youtube και το Vimeo, οι οποίοι και οι δύο φέρουν λίγο περιεχόμενο 4K με περίπου 2015 τηλεοράσεις που θα σας επιτρέψουν να παίξετε μέσω των ενσωματωμένων εφαρμογών τους.

Ultra HD Blu-ray

Το νεώτερο παιδί στο μπλοκ περιεχομένου 4K είναι η νέα μορφή δίσκου Blu-ray Ultra HD. Παρόλο που χρειάστηκε τουλάχιστον ένα χρόνο για να φτάσετε εδώ, θα πρέπει να αγοράσετε έναν παίκτη Ultra HD από τη Samsung, το K8500. Η Panasonic και η Sony ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν παίκτες τους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά του λογισμικού, μια σειρά από στούντιο όπως η Fox, η Sony και η Warners υποστηρίζουν τη μορφή και μεταξύ τους ισχυρίζονται ότι θα έχουν περισσότερους από 100 τίτλους που θα διαθέσουν για αγορά πριν από το τέλος του 2016.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το Ultra HD Blu-ray μπορεί να δυσκολευτεί να βρει μια αγορά σε αυτούς τους στροβιλοπαθείς χρόνους, αλλά αναμένεται ότι οι δίσκοι Blu-ray Ultra HD - οι οποίοι υποστηρίζουν επίσης την ποιότητα εικόνας υψηλής δυναμικής - θα αποδώσουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας 4K να είναι σε θέση να δει. Επιπλέον, φυσικά, θα είναι η μόνη επιλογή 4K για άτομα που δεν διαθέτουν υπερταχεία ευρυζωνικότητα.