Αναθεώρηση χρώματος του Bose SoundLink

01 από 05

Ένας ηγέτης Bluetooth με χαμηλό κόστος ... Από τη Bose;

Brent Butterworth

Κανείς δεν είπε ποτέ ότι το Bose gear ήταν μια συμφωνία. Όχι ότι έχω διαβάσει, ούτως ή άλλως. Αλλά μερικά από αυτά είναι αρκετά καλά ώστε να δικαιολογούν τις σχετικά υψηλές (και σπανίως μειωμένες) τιμές που αλλάζει η εταιρεία. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει με το ηχείο Bluetooth Bose SoundLink Color 129. Για ομιλητή του μεγέθους του, είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερη από ό, τι πολλοί ανταγωνιστές από την JBL, τη Sony κ.λπ.

Αληθινή στο όνομά του, το SoundLink Color έρχεται με την επιλογή σας από πέντε χρώματα. Ο συντελεστής μορφής της μονάδας 5,3 ιντσών είναι πολύ ασυνήθιστος. Ο κάθετος προσανατολισμός του ξεφεύγει από το συνηθισμένο οριζόντια προσανατολισμό. Σας στοιχηματίζω $ 1 ότι η Bose έκανε μια ομάδα εστίασης στα ηχεία Bluetooth και βρήκε ότι οι άνθρωποι σαν αυτούς που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.

Τα άλλα ηχεία Bluetooth της Bose, το SoundLink III των $ 299 και το SoundLink Mini $ 199, έχουν κερδίσει εξαιρετικές κριτικές για τον πλήρη ήχο και την κορυφαία δυνατή απόδοση. Μπορεί το πολύ φθηνότερο, πολύ πιο όμορφο χρώμα SoundLink Color να συμβαδίζει; Ας ανακαλύψουμε.

02 του 05

Bose SoundLink Χρώμα: Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Brent Butterworth
• Δύο ενεργοί οδηγοί 1,25 ιντσών (36 mm)
• Δύο παθητικά θερμαντικά σώματα 1 x 2,5 ιντσών (25 x 64 mm)
• Ασύρματη σύνδεση Bluetooth και αναλογική είσοδο 3,5 χιλιοστών
• Επαναφορτιζόμενη μπαταρία με διάρκεια αναπαραγωγής 8 ωρών
• Διατίθεται σε μαύρο, λευκό, μπλε, aqua και κόκκινο
• Διαστάσεις: 5.3 x 5.0 x 2.1 in / 135 x 127 x 53 mm
• Βάρος: 1,25 lb / 0,45 kg


Τα μεγέθη των οδηγών που αναφέρονται παραπάνω είναι κατά προσέγγιση. κατά τη γνώμη μου, η Bose δεν έχει δημοσιεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά ηχεία Bluetooth γύρω από το σπίτι, αλλά το SoundLink Color γρήγορα έγινε ένα από τα αγαπημένα μου. Ο ψηλότερος μορφοποιητής καθιστά εύκολο να αρπάξει και να πάρει σε άλλα δωμάτια, και επειδή παίρνει λιγότερο χώρο μετρητή, πιθανότατα δεν θα πρέπει να καθαρίσετε ένα χώρο στο βρώμικο μετρητή σας για αυτό.

Το σύνολο χαρακτηριστικών του SoundLink Color έχει έναν πιθανό διακόπτη: δεν διαθέτει λειτουργία ανοιχτής ακρόασης, κάτι που σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του έχουν. Προσωπικά, σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιώ αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι το αγαπούν.

Ένα πράγμα που είναι κάπως θαμμένο στα μάρκετινγκ του Bose είναι ότι το SoundLink Color είναι ανθεκτικό, κατασκευασμένο για να αντέχει να πέσει και να χτυπήσει. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για ένα ηχείο Bluetooth τόσο μικρό, επειδή πρόκειται να θέλετε να πάρετε τα μέρη μαζί σας.

Ένα άλλο καλό πράγμα για το SoundLink Color είναι ότι πάντα ζευγαρώθηκε σχεδόν άμεσα με το Samsang Galaxy S III και το iPod touch μου. Μόλις είχα τις συσκευές αυτές ζευγαρώθηκαν με το SoundLink Color, δεν έπρεπε ποτέ να επιστρέψω στα μενού τους για να τους βάλω στο ζευγάρι ξανά.

03 του 05

Bose SoundLink Χρώμα: Απόδοση

Brent Butterworth

Η διαφορά μεταξύ του SoundLink Color και των περισσότερων άλλων ηχείων Bluetooth στη σειρά τιμών είναι προφανής και απλή: Παίζει πιο δυνατά και έχει πολύ περισσότερα μπάσα.

«Κάτι πέρα ​​από τον μέσο όρο», σημείωσα όταν έπαιξα την ζωντανή έκδοση του James Taylor "Ντους του Λαού", ένα από τα αγαπημένα μου δοκιμαστικά κομμάτια - και ένα από τα οποία ο πρόεδρος μιας εταιρείας τεχνολογίας ήχου κάποτε κάλεσε "άδικο". Το SoundLink Color είχε έναν πλήρη, ομαλό ήχο σε αυτή τη ρύθμιση. Παρατήρησα έναν υπαινιγμό της sibilance στη φωνή JT, αλλά πολύ λιγότερο από ό, τι συνήθως ακούω με ηχεία Bluetooth. Η γραμμή μπάσων ακουγόταν βαθιά, και επίσης καλύτερα καθορισμένη από ότι με το 199 $ SoundLink Mini. Το SoundLink Mini, ωστόσο, φαίνεται να παίζει βαθύτερα και είχε έναν πιο ισχυρό ήχο συνολικά.

Το SoundLink Color ακούγεται ελαφρώς τεντωμένο και κακό όταν παίζω την πλήρη εκτόξευση του Mötley Crüe, αλλά φέρνω το επίπεδο κάτω μια βαθμίδα στο iPod touch μου καθαρίζοντάς το καλά. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το μεγάλο, καθαρό, γεμίζοντας τον ήχο σε αυτή την ένταση, και ενθουσιασμένος που μπορούσα να ακούσω καθαρά την μπάσα κιθάρας και το τύμπανο λάμψης - κάτι που δεν είναι ο κανόνας με ένα ηχείο Bluetooth $ 129.

Τι δεν έχει το χρώμα SoundLink, κατά τη γνώμη μου, είναι απόκριση πρίμων. Ο ήχος φαίνεται μάλλον απαλός και κάπως ατελής σε σχέση με μερικά από τα αγαπημένα μου ηχεία Bluetooth, όπως το $ 199 Denon Envaya και το ~ $ 79 Ultimate Ears UE Mini Boom. "Παίζει δυνατά και δεν στρεβλώνει, αλλά δεν έχει πολλές λεπτομέρειες", δήλωσε ένας κατασκευαστής υπογούφερ που επισκέφθηκε, ο οποίος ζήτησε να ακούσει το SoundLink Color και μερικά άλλα ηχεία Bluetooth που καθόμουν.

Εάν θέλετε να ακούσετε πολλές λεπτομέρειες και πρίμα, αυτό δεν είναι ο ομιλητής σας. Αλλά πρέπει να πω, έχω σκαρφαλώσει με τη χρήση της για την καθημερινή μου ακρόαση και, ελλείψει άλλων ομιλητών για σύγκριση, το γεγονός ότι πραγματικά στροφές είναι πιο σημαντικό για μένα από τον κάπως ξετυλιγμένο ήχο.

04 του 05

Bose SoundLink Χρώμα: Μετρήσεις

Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα δείχνει την απόκριση συχνότητας του Χρώματος SoundLink στο άξονα (μπλε ίχνος) και τον μέσο όρο των αποκρίσεων σε οριζόντια οριζόντια (πράσινο ίχνος) στους 0 °, ± 10 °, ± 20 ° και ± 30 °. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο επίπεδη και πιο οριζόντια είναι η καμπύλη απόκρισης συχνότητας ενός ηχείου, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση του ηχείου.

Για ένα ασύρματο ηχείο, αυτή είναι μια αξιοθαύμαστα επίπεδη απόκριση συχνότητας. Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μεγάλη κορυφή στα 88 Hz. αυτή είναι η απήχηση του παθητικού καλοριφέρ. Υπάρχει επίσης μια ήπια έλλειψη ενέργειας μεσαίας τάσης περίπου 1 kHz, και περίπου +3 έως +5 dB μέση επιπλέον πρίμα ενέργειας μεταξύ 2 και 10 kHz. Αυτό αντιστοιχεί στις εμφανίσεις ακρόασης των μελών της ομάδας στην τυφλή δοκιμασία ομιλητή Bluetooth για το The Wirecutter.

Το χρώμα SoundLink έμοιαζε ακόμα πιο δυνατά από το SoundLink Mini. Έχω μια μέτρηση εξόδου +1,9 υψηλότερη από το SoundLink Color όταν έπαιζα ροζ θόρυβο -10 dBFS και περίπου +2 dB υψηλότερα όταν έπαιξα "Kickstart My Heart".

Έκανα μέτρηση της απόκρισης συχνότητας με έναν αναλυτή Clio 10 FW και μικρόφωνο MIC-01, σε απόσταση 1 μέτρου πάνω από μια βάση μήκους 2 μέτρων. Πρόκειται για μια σχεδόν αμερικανική μέτρηση, η οποία αφαιρεί τα ακουστικά αποτελέσματα των γύρω αντικειμένων. παρέχει μια πολύ πιο ακριβή εκτίμηση της απόκρισης συχνότητας ενός ηχείου από ό, τι μια συσκευή μέτρησης μέσα στο δωμάτιο.

05 του 05

Bose SoundLink Χρώμα: Τελική λήψη

Brent Butterworth

Νομίζω ότι το SoundLink Color θα είναι τεράστια επιτυχία. Διαθέτει όλα όσα θέλουν οι περισσότεροι σε ένα ηχείο Bluetooth: όγκος πλήρωσης αίθουσας, αξιοπρεπή μπάσο, ωραία εμφάνιση, φιλική εργονομία και βολική μορφή. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα ηχεία των οποίων ο ήχος προτιμάτε, αλλά λίγοι που είναι τόσο ελκυστικοί συνολικά - ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την πολύ λογική τιμή του SoundLink Color.