Πώς να προσθέσετε ψεύτικο χιόνι σε μια φωτογραφία στο Paint.NET

01 από 08

Προσομοίωση μιας χιονισμένης σκηνής στο Paint.NET - Εισαγωγή

Το Paint.NET είναι ικανό να παράγει όλα τα είδη των εφέ. Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς να προσθέσετε ένα ψεύτικο φαινόμενο χιονιού στις φωτογραφίες σας. Αυτό μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με το σεμινάριο μου για να προσθέσω ψεύτικη βροχή σε μια φωτογραφία, ώστε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό αν είστε μετά από ένα πιο υγρό αποτέλεσμα.

Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε μια φωτογραφία με χιόνι στο έδαφος για να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν το έχετε.

02 από 08

Ανοίξτε τη φωτογραφία σας

Όταν αποφασίσετε ποια φωτογραφία πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, μεταβείτε στο Αρχείο > Άνοιγμα και περιηγηθείτε στη φωτογραφία πριν κάνετε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .

03 του 08

Προσθέστε ένα νέο επίπεδο

Πρέπει να προσθέσουμε ένα κενό στρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε για να προσθέσουμε το χιόνι μας.

Μεταβείτε στην επιλογή Επίπεδα > Προσθήκη νέας στρώσης ή κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέας στρώσης στην παλέτα " Επίπεδα ". Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την παλέτα " Επίπεδα ", ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την Εισαγωγή στην Παλέτα επιπέδων στο άρθρο Paint.NET.

04 του 08

Συμπληρώστε το Layer

Όπως είναι περίεργο όσο φαίνεται, για να παράγουμε την επίδραση του χιονιού, πρέπει να γεμίσουμε το νέο στρώμα με μαύρο μαύρο χρώμα.

Στην παλέτα Χρώματα , ορίστε το πρωτεύον χρώμα σε μαύρο χρώμα και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εργαλείο Paint Bucket από την παλέτα Tools. Τώρα απλά κάντε κλικ στην εικόνα και το νέο στρώμα θα γεμίσει με μαύρο χρώμα.

05 του 08

Προσθέτω θόρυβο

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το φαινόμενο Προσθήκη θορύβου για να προσθέσετε πολλές λευκές κουκίδες στο μαύρο στρώμα.

Μεταβείτε στην επιλογή Εφέ > Θόρυβος > Προσθήκη θορύβου για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Προσθήκη θορύβου . Ρυθμίστε το ρυθμιστικό έντασης σε περίπου 70, μετακινήστε το ρυθμιστικό Κορεσμός κορεσμού στο μηδέν και το ρυθμιστικό κάλυψης μέχρι το 100. Μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτές τις ρυθμίσεις για να λάβετε διαφορετικά εφέ, οπότε δοκιμάστε αργότερα αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιώντας διαφορετικές τιμές. Όταν έχετε εφαρμόσει τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο OK .

06 του 08

Αλλάξτε τη λειτουργία συγχώνευσης

Αυτό το απλό βήμα συνδυάζει οπτικά το ψεύτικο χιόνι με το φόντο για να δώσει μια εντύπωση για το τελικό αποτέλεσμα.

Μεταβείτε στο Layers > Layer Properties ή κάντε κλικ στο κουμπί Properties ( Ιδιότητες ) στην παλέτα Layers (Επίπεδα) . Στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες στρώματος , κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Μείγμα λειτουργίας και επιλέξτε Οθόνη .

07 του 08

Θολώστε το ψεύτικο χιόνι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο Gaussian Blur για να μαλακώσουμε λίγο το φαινόμενο του χιονιού.

Μεταβείτε στα Εφέ > Διαστρέβλωση > Gaussian Blur και στο παράθυρο διαλόγου ρυθμίστε το ρυθμιστικό Radius σε ένα και κάντε κλικ στο OK .

08 από 08

Ενισχύστε το Fake Snow Effect

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά μαλακό σε αυτό το στάδιο και αυτό μπορεί να είναι αυτό που θέλετε? Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε το ψεύτικο ψεύτικο πιο πυκνό.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ενισχύσετε την εμφάνιση του ψεύτικου χιονιού είναι να αντιγράψετε το επίπεδο είτε κάνοντας κλικ στο κουμπί Διπλότυπο στρώμα στην παλέτα " Επίπεδα " είτε πηγαίνοντας στο Layers > Duplicate Layer . Ωστόσο, μπορούμε να παράγουμε ένα πιο τυχαίο αποτέλεσμα επαναλαμβάνοντας τα προηγούμενα βήματα για να προσθέσετε ένα άλλο στρώμα ψεύτικου χιονιού.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διάφορα ψεύτικα στρώματα χιονιού με διαφορετικά επίπεδα αδιαφάνειας , αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες στρώματος , που μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε πιο φυσικά αποτελέσματα.